به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، افرادی که به طور منظم سیب میخورند، میزان تندرستی خود را افزایش میدهند و علاوه بر آن از بروز بیماریهای متعددی که به دلیل کمبود عناصر حیاتی پیش میآید، جلوگیری میکنند.
همچنین امام محمد باقر (ع) نیز فرمودند: إذا أرَدتَ أکلَ التُّفّاحِ فَشُمَّهُ ثُمَّ کُلهُ؛ فَإِنَّکَ إذا فَعَلتَ ذلِکَ أخرَجَ مِن جَسَدِکَ کُلَّ داءٍ وغائِلَهٍ، ویُسَکِّنُ ما یوجَدُ مِن قِبَلِ الأَرواحِ کُلِّها: هنگامى که خواستى سیب بخورى، آن را ببوى و سپس بخور. اگر این کار را انجام دادى، هر درد و عارضهاى از تنت بیرون مىرود و همه آنچه از سوى ارواح، در انسان ایجاد مىشود، فرو مىنشیند.
پائین بودن قیمت فروش محصول نسبت به هزینههای تولید آن، نامشخص بودن وضعیت صادرات، بالا بودن هزینههای تولید و پائین بودن توان مالی باغداران و ریزشهای قبل از برداشت محصول از بزرگترین مشکلات باغداران است که خستگی تلاش و زحمت یکساله را برتن آنها باقی میگذارد.
میلاد اکبری یکی از باغداران آذربایجان غربی و فارغ التحصیل رشته باغبانی در مورد مشکلات موجود در زمینه بازار سیب گفت: هزینههای تولید سیب از زمان کاشت تا برداشت به قدری زیاد است و چگونگی فروش و قیمت ناچیز آن تنها بخشی از مشکلات مهم ما میباشد و درآمد اصلی ما را تحت تاثیر قرار داده است،.
عزیز امانی مدیر بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اشاره به اینکه ۶۰ هزار نفر در استان به صورت مستقیم در زمینه تولید سیب مشغول به کار هستند گفت: دهها هزار نفر دیگر نیز به صورت غیر مستقیم از زمان تولید سیب، داشت، برداشت، حمل، فروش و ذخیره سازی آن امرار معاش میکنند.
رسول جلیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت و گو خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اعلام این خبر گفت: طبق مصوبه کمیسیون تنظیم بازار کشور سیب صنعتی به ازای هر کیلو ۸۰۰ تومان از باغداران خریداری خواهد شد و در این زمینه مذاکره و هماهنگی لازم با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران انجام گرفته است.
او افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده امسال پیش بینی میشود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب درختی از باغات استان برداشت شود که از این میزان در حدود ۳۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن به مصرف صنایع تبدیلی میرسد.
جلیلی گفت: این میزان سیب تولیدی قابلیت صادرات نداشته و باید در صنایع تبدیلی به کنسانتره و آب میوه تبدیل و برای صادرات در نظر گرفته شود.
جلیلی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی رتبه نخست تولید سیب درختی کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالیانه در حدود ۷۰۰ هزار تن از محصول تولیدی به صورت تازهخوری مصرف و یا در سردخانههای استان ذخیرهسازی میشود که برای فروش روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی می گردد.
او افزود: ۱۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به باغات اختصاص یافته که از این میزان ۶۰ هزار و ۴۷۰ هکتار به باغات سیب درختی کربوط می شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان گفت: در استان آذربایجان غربی ۳۶۰ سردخانه با ظرفیت نگهداری نزدیک به ۹۶۰ هزار تا یک میلیون تن فعال است و این استان، بزرگترین ظرفیت سردخانه را در سطح کشور داراست.
او با اشاره به اینکه تشکیل زنجیره صادرات سیب درختی و محصولات کشاورزی به عنوان حلقه مفقوده رونق اقتصادی استان، در بخش کشاورزی به شمار میرود گفت: هدف از تشکیل زنجیره توسعه صادرات سیب درختی، واگذاری امور از حلقه تولید و نگهداری، صادرات و صنایع تبدیلی و تکمیلی، حمل و نقل و حلقه مدیریتی به خود بهره برادران و بخش خصوصی است که با حمایت و نظارت دولت صورت میگیرد که در راس آن وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اشاره به اینکه بیش از دو هزار تن سیب درختی از گمرکات استان طی ۶ ماهه نخست سال جاری صادرات داشتیم گفت: عمده بازارهای هدف برای صادرات سیب درختی کشور، کشورهای عراق ,افغانستان و ترکمنستان است.
بیشتر بخوانید:آغاز برداشت سیب درختی در آذربایجان غربی / پیش بینی تولید بیش از ۶۸۸ هزارتن سیب در استان
او افزود: ۸ هزار و ۱۴۶ تن کنسانتره میوه نیز به ارزش ۱۷میلیون و ۱۲۸هزار و ۳۹۳ دلار به کشورهای همسایه صادر شده است.
گزارش از: ربابه سیدی یکانی
انتهای پیام/م