به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مراد شیخ ویسی رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان کرمانشاه از احداث چهل مرکز خدمات کشاورزی غیر دولتی در استان خبر داد و گفت:فعالیت این مراکز به صورت قانونمند و دانش محور و در عین حال بر اساس تعرفههای تعیین شده است وی گفت این مراکز که ساختار نیروی انسانی متخصص آن در گرایشهای مختلف مشغول خدمت هستند آماده خدمت رسانی علمی و عملی به کشاورزان میباشند.
شیخ ویسی در ادامه به روند شکل گیری فعالیت مراکز غیر دولتی اشاره کرد و افزود:راه ورود به کشاورزی نوین رفتن به سمت توسعه مراکز کشاورزی غیر دولتی و کاهش بروکراسی اداری است.
او بیان کرد: این مراکز علاوه بر نیروی انسانی متخصص، شبکههای الکترونیکی مربوط به سامانه صدور پروانه وزارت جهاد کشاورزی، سامانه پاسخگویی به استعلامات منابع طبیعی (سامط)، سامانه ارجاع کار و سایر خدمات الکترونیکی را نیز راه اندازی و نقطه دسترسی خدمات به متقاضیان را تا مرکز دهستانهای استان مستقر نموده است.
شیخ ویسی افزود:کشاورز مالک زمین است، اما خاک و آب زمین متعلق به او نیست و کشاورز نمیتواند به هر شکل که میتواند از منابع آب و خاک استفاده کند و ما با برنامه ریزیهای علمی مدیریت کشت و استفاده از منابع آبی و خاکی را مدیریت می کنیم و راه درست استفاده از این منابع را به کشاورزان آموزش می دهیم و کشاورز با پرداخت تعرفههای مشخص در واقع زمین خود را بیمه می کند، زیرا بارها دیده شده استفاده کشاورزانی که آموزش ندیده آمد با استفاده از کودهای غیر استاندارد و سومی که نباید در آن زمان استفاده میشد به زمین خود لطمه وارد کردند.
او بیان کرد:در این مراکز همه این موارد را به صورت علمی با برگزاری کلاسهای آموزشی و استفاده از توان مهندسان خبره تمام مشکلات کشاورزان را به صورت علمی رفع و به اقتصاد خود کشاورز و همینطور در راستای اهداف سال رونق تولید قدم برمیدارم.
او گفت: یکی از دلایل عدم ورد سرمایه گذاران به بخش تولیدات کشاورزی ترس از موانع و بروکراسی اداری است که باعث میشود بسیاری از سرمایه گذاران به چرخه تولید ورود پیدا نکنند ما با ایجاد مراکز خدمات کشاورزی روند بروکراسی اداری را قطع کردیم و دیگر نیاز به کاغذ بازی اداری نیست.
او گفت: با استقرار مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی کشاورزی بهعنوان تأمینکننده بخش اعظمی از نیاز غذایی کشور، تأمینکننده مواد خام صنایع کشاورزی و سهم عمدهای از صادرات غیرنفتی، بر کسی پوشیده نیست.
از طرفی کاهش مداوم عوامل تولید بخصوص منابع آبوخاک در کشور، نقش و ضرورت استفاده از فنآوریهای نوین و دانش علمی روز در جهت افزایش بهرهوری و راندمان تولید و مدیریت مصرف را بیشازپیش کرده است همین عوامل موجب کاهش ظرفیتهای اشتغال در بخش کشاورزی بهویژه کشاورزی سنتی کشور شده است.
شیخ ویسی گفت: نظام آموزشی نیروی انسانی متأثر از آن نیز بهگونهای تبیین گردیده است که تمایل قشر تحصیلکرده به اشتغال در بخش کشاورزی روزبهروز کاهش و درنتیجه ظرفیت جمعیتپذیری روستاها کاهش یافته و موج مهاجرت روستائیان به شهرها را در پی داشته است در این شرایط تنوعبخشی به ظرفیتهای اشتغال در بخش کشاورزی و ایجاد فرصتهای جدید شغلی متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی بخش و حرکت به سمت کشاورزی نوین از طریق نفوذ دانش روز به عرصههای کشاورزی در سطح روستاها و شهرستانها، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
او گفت: با توجه به امکانات، منابع و نیروی انسانی محدود دولت، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تنها راه برونرفت از وضعیت موجود میباشد.
انتهای پیام/ز