به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری پاییز را زیباترین فصل سال میدانند. اما پاییز علاوه بر زیباییهای غیر قابل انکارش، میوههای خوش رنگ و لعاب و لذیذ زیادی هم دارد که نارنگی فقط یکی از آنها است. در ادامه با فواید نارنگی آشنا خواهیم شد.
۱- سرشار از مواد مغذی
نارنگی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامینهای A و C و پتاسیم است. این میوه از آنتی اکسیدان فراوانی هم برخوردار است و از منابع فیبر خوراکی به شمار میرود.
۲- کاهش التهاب
نارنگی به لطف ویتامین A فراوانی که در خود دارد به از بین رفتن التهاب بدن کمک میکند. این میوه حاوی ویتامین C هم هست که بدن را از آنتی اکسیدانهای زیادی بهره مند میکند. این آنتی اکسیدانها برای کمک به بدن در مقابله با بیماریهای التهابی و شدید حیاتی هستند. خاصیت ضد اکسایشی این مواد میتواند تأثیرات بلند مدتی که این مشکلات و بیماریها بر بدن میگذارند را از بین ببرد.
۳- کاهش ریسک ابتلا به سرطان
تحقیقات علمی نشان داده این میوه تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از انواع سرطانها دارد، چون مصرف نارنگی آسیبهای سلولیای که موجب سرطان میشوند را میتواند کاهش دهد. این میوه حاوی مقادیر زیادی ترکیبات فیتو است که از خواص ضد سرطانی برخوردارند. علاوه بر این، نارنگی از ویتامینهایی برخوردار است که خواص ضد اکسایشی دارند. این مواد به ویژه با جلوگیری از جهش سلولهای نرمال و تکثیر سلولهای سرطان زا به بدن کمک میکنند. نتیجهی نهایی، افزایش توانایی بدن در جلوگیری از تکثیر تومورها است.
۴- تقویت دستگاه ایمنی بدن
دستگاه ایمنی بدن وظایف مختلف و مهمی دارد که همگی به حفظ سلامتی ما کمک میکنند. دستگاه ایمنی گرچه جلوی ابتلا به بیماریها را میگیرد، اما خود در برابر آسیبها مصون نیست و باید با مصرف مواد غذاییای که توانایی دفاعی آن را افزایش میدهند، به آن کمک کنیم.
میوهی نارنگی توانایی تشخیص و نابودی عوامل بیماری زا را در دستگاه ایمنی بدن بهبود میبخشد و به این ترتیب، به حفظ سلامتی شما در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکند. علت این مسأله احتمالاً بیوفلاونوئیدهایی است که در میوههای خانوادهی مرکبات وجود دارند.
۵- حفظ سلامت قلب
قلب وظیفهی پمپاژ خون به سرتاسر بدن را برعهده دارد. به همین دلیل حفظ سلامت قلب بسیار ضروری است تا از بروز اشکال در وظایف حیاتی آن جلوگیری شود. نارنگی میتواند قلب را در برابر آثار زیان بار رادیکالهای آزاد و التهاب حفظ کند، مشکلاتی که باعث رسوب پلاکهای آﺗﺮواﺳﻜﻠﺮوﺗﻴک و سرعت بخشیدن به این امر میشوند و انسداد عروق خونی را به دنبال دارند.
رادیکالهای آزاد در شرایط طبیعی در بدن تشکیل میشوند، اما وقتی میزان آنها از حد بگذرد، میتوانند باعث وارد آمدن آسیب به بدن شوند. ویتامین C موجود در نارنگی ممکن است بتواند با آنتی اکسیدانهایی که در خود دارد به پاکسازی خون از این رادیکالهای آزاد و بهبود گردش خون به سمت قلب و به بیرون از آن کمک کند. آنتی اکسیدانهای فراوان موجود در این میوه به جلوگیری از اکسایش کلسترولهای LDL هم کمک میکنند و به این ترتیب ریسک ابتلا به مشکلات قلبی را به میزان چشمگیری کاهش میدهند.
۶- کمک به تنظیم فشار خون
این میوه به دلیل پتاسیم فراوانی که در خود دارد میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند. پتاسیم که یک الکترولیت کلیدی برای بدن به شمار میرود، تأثیر زیادی در متعادل سازی حجم خون دارد و به این ترتیب کمک میکند بدن آب اضافی اش را در خود ذخیره نکند. علاوه بر این، پتاسیم تأثیر گشاد کننده بر عروق خونی دارد و به این ترتیب قطر عروق را افزایش میدهد و حرکت خون را بهبود میبخشد. اما نباید در مصرف پتاسیم زیاده روی کنید و خوردن روزانه یک یا دو عدد از این میوه کفایت میکند.
۷- حفظ بینایی
مصرف مواد غذایی حاوی کارتنوئیدها و همینطور دیگر ترکیبات ضد اکسایشی برای حفظ سلامت چشمها ضروری است. نارنگی هم حاوی ویتامین C است و هم ویتامین A که نوعی کارتنوئید به شمار میرود. مصرف ویتامین A برای کمک به جلوگیری از تباهی لکه زرد ضروری است. به علاوه، این ویتامین به تخلیهی زجاجیهی چشم کمک میکند یعنی همان بخشی از چشم به دلیل انباشت فشار میتواند مبتلا به آب سیاه شود.
۸- کمک به جلوگیری از دیابت
نارنگی تأثیر اغلب دیگر میوهها در جلوگیری از دیابت را ندارد، اما به جای آن، با افزایش اکسایش چربی ها، تأثیری غیر مستقیم در این مسأله دارد. دیابت در دستهی بیماریهایی قرار میگیرد که به آنها بیماریهای متابولیک گفته میشود. نقطهی مشترک بسیاری از این بیماریها ارتباط زیادی است که با مسألهی چاقی دارند؛ بنابراین میوهی نارنگی در وهلهی اول با کمک به کاهش ذخایر چربی بدن، احتمال بروز اختلالات انسولینی در بدن را کاهش میدهد و ریسک ابتلا به دیابت را کم میکند.
۹- بهبود زخمها
نارنگی به دلیل برخورداری از ویتامین C فراوان، روند التیام زخمها را بهبود و به آن سرعت میبخشد. این ویتامین برای تولید کلاژن در بدن ضروری است، مادهای که ترکیبی کلیدی در مفصلها و بسیاری از دیگر بافتهای بدن از جمله پوست به شمار میرود. افزایش تولید کلاژن منجر به تسریع یافتن روند التیام زخم ها، به حداقل رسیدن جای زخمها و حتی بهبودی بعد از بروز صدمه میشود.
۱۰- بهبود گوارش
این میوه حاوی مقادیر زیادی فیبر خوراکی است که به بهبود اجابت مزاج کمک میکند. به همین دلیل مصرف آن برای جلوگیری از یبوست مفید است، گرچه این میوه به تولید آنزیمهای گوارشی هم کمک میکند.
۱۱- کاهش ریسک ابتلا به پوکی استخوان
این میوه به جلوگیری از ضعیف و شکننده شدن استخوانها کمک میکند. پوکی استخوان که به معنای تحلیل تدریجی بافت استخوان با میزانی بیش از حد نرمال و کاهش تراکم بافت استخوانی است، معمولاً باعث تضعیف ساختاری بدن میشود.
در نتیجه، استخوانهای بخشهای مختلفی از بدن به ویژه در افراد مسنتر به راحتی دچار شکستگی میشوند و مشکلات فراوانی از جنبهی توانایی تحرک برای فرد آسیب دیده ایجاد میشود. نارنگی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که همگی نقش مهمی در حفظ سلامت استخوانها و متعاقباً جلوگیری از شکستگیهای استخوانی و ضعف ساختاری بدن دارند. مراقبت از استخوانها برای حفظ توانایی تحرک در دوران سالمندی ضروری است.
۱۲- به تعویق انداختن پیری پوست
این میوه به دلیل داشتن ویتامین C، تأثیر به سزایی در مقابله با پیری زودرس و زوال پوست دارد. همانطور که قبلاً گفته شد، ویتامین C برای تولید کلاژن در بدن ضروری است، مسألهای که به حفظ سلامت مفصل ها، پوست و بسیاری از دیگر بافتهای بدن منجر میشود. مصرف منظم نارنگی میتواند به از بین رفتن چین و چروکها کمک کند. این میوه میتواند به رفع کدری و بی حالی پوست که نشانهی سالم نبودن پوست است هم کمک کند.
۱۳- بهبود سلامت موها
این میوه تأثیر چشمگیری در رشد موها دارد. ویتامین A موجود در نارنگی به حفظ رطوبت پوست سر و همینطور بهبود وضعیت موها کمک میکند. علاوه بر این، ویتامین C این میوه ممکن است کمک زیادی به تسهیل جذب آهن از مواد غذایی مصرفی ما به بدن مان کند. مادهی آهن برای افزایش کیفیت موها ضروری است. نارنگی حاوی ویتامین B۱۲ هم هست که به بهبود سلامت موها و همینطور کاهش سرعت سفید شدن آنها کمک میکند. به علاوه، این ویتامین کمک میکند فولیکولهای مو در فاز رشد باقی بمانند.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/