کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد گفت: استان یزد از لحاظ مصرف روزانه میوه رتبه ۲۴ کشوری را دارد.

جای خالی میوه و سبزیجات در بشقاب غذای سالم یزدی هامهدیه سادات حاجی میرزاده، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد،گفت: بر اساس نتایج پیمایش ملی عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر، استان یزد از لحاظ مصرف مناسب میوه در گروه‌های سنی ۱۸ سال به بالا  رتبه ۲۴ کشوری و از لحاظ مصرف روزانه سبزیجات نیز رتبه ۲۷ کشوری را به خود اختصاص داده است.

او با بیان اینکه مصرف میوه یزدی‌ها پایین‌تر از میانگین کشوری است، افزود: میزان مصرف مناسب میوه در کشور ۱۷/۲ درصد است درحالی که این آمار در استان یزد به ۱۲/۳۹ درصد می‌رسد.

حاجی میرزاده، بیشترین میزان مصرف میوه را از جانب مرد‌ها دانست و اظهار داشت: بر اساس آمار ۱۵/۶  درصد مردان و ۹/۲ درصد  از زنان استان یزد مطابق جدول هرم غذایی از میوه‌ها استفاده می‌کنند.

کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد ادامه داد: نیمی از بشقاب غذایی سالم، شامل میوه‌ها و سبزیجات تازه (با تاکید بر سهم بیشتر سبزیجات) و نیمه دیگر شامل غلات و پروتئین‌ها است.

کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد با بیان اینکه روزانه در رژیم غذایی هر فرد باید ۲ تا ۴ واحد میوه گنجانده شود، گفت: میوه‌هایی که اندازه آن‌ها حدوداً به اندازه یک سیب متوسط است مثل گلابی، پرتقال، موز هر کدام ۱ واحد هستند و در مورد میوه‌هایی با اندازه کوچکترمثل گیلاس، آلبالو، انگور، توت و یا انار، نصف لیوان معادل یک واحد است.

او اضافه کرد:  هر نصف لیوان میوه پخته یا کمپوت میوه،  یک چهارم لیوان میوه خشک یا خشکبار،  سه چهارم لیوان آب میوه تازه و طبیعی نیز هر کدام معادل یک واحد از گروه میوه‌ها به حساب می‌آید.

انتهای پیام/ غ

یزدی ها از مصرف میوه و سبزیجات دوری می کنند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.