مهدیه سادات حاجی میرزاده، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد،گفت: بر اساس نتایج پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر، استان یزد از لحاظ مصرف مناسب میوه در گروههای سنی ۱۸ سال به بالا رتبه ۲۴ کشوری و از لحاظ مصرف روزانه سبزیجات نیز رتبه ۲۷ کشوری را به خود اختصاص داده است.
او با بیان اینکه مصرف میوه یزدیها پایینتر از میانگین کشوری است، افزود: میزان مصرف مناسب میوه در کشور ۱۷/۲ درصد است درحالی که این آمار در استان یزد به ۱۲/۳۹ درصد میرسد.
حاجی میرزاده، بیشترین میزان مصرف میوه را از جانب مردها دانست و اظهار داشت: بر اساس آمار ۱۵/۶ درصد مردان و ۹/۲ درصد از زنان استان یزد مطابق جدول هرم غذایی از میوهها استفاده میکنند.
کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد ادامه داد: نیمی از بشقاب غذایی سالم، شامل میوهها و سبزیجات تازه (با تاکید بر سهم بیشتر سبزیجات) و نیمه دیگر شامل غلات و پروتئینها است.
کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد با بیان اینکه روزانه در رژیم غذایی هر فرد باید ۲ تا ۴ واحد میوه گنجانده شود، گفت: میوههایی که اندازه آنها حدوداً به اندازه یک سیب متوسط است مثل گلابی، پرتقال، موز هر کدام ۱ واحد هستند و در مورد میوههایی با اندازه کوچکترمثل گیلاس، آلبالو، انگور، توت و یا انار، نصف لیوان معادل یک واحد است.
او اضافه کرد: هر نصف لیوان میوه پخته یا کمپوت میوه، یک چهارم لیوان میوه خشک یا خشکبار، سه چهارم لیوان آب میوه تازه و طبیعی نیز هر کدام معادل یک واحد از گروه میوهها به حساب میآید.
انتهای پیام/ غ