بنا به تحلیل یک نشریه آمریکایی، ایران در حال موفقیت در نبردی است که تعیین سرنوشت خاورمیانه را در پی دارد.

فارین پالیسی: ایران پیروز نبرد تعیین سرنوشت خاورمیانه استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» در مطلبی تحلیلی با پرداختن به تحولات اخیر خاورمیانه، ایران را در حال پیروزی در مبارزه بر سر آینده خاورمیانه دانست.

فارن پالیسی تحلیل خود را با یادآوری حملات موشکی ماه سپتامبر به تاسیسات نفتی «آرامکو» در عربستان سعودی آغاز کرد و نوشت: ترکیبی از موشک‌های کروز و پهپاد‌هایی که ۱۴ سپتامبر قلب صنعت نفتی عربستان را نشانه رفتند، حاکی از حمله‌ای دقیق به پاردایم حاکم جهانی بود. به نوشته این نشریه آمریکایی حملات ماه سپتامبر به آرامکو، بیانگر آن است که جهان شاهد تغییراتی اساسی است. این موضوع در خاورمیانه بیش از دیگر نقاط جهان نمود دارد؛ جایی که چین، روسیه و قدرت‌های منطقه‌ای از قبیل ایران در تلاش هستند به استیلای نظامی آمریکا پایان دهند.

فارن پالیسی همچنین یادآور شد: مصاحبه اخیر سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران اهمیت تاریخی تحولات خاورمیانه را آشکار ساخت. در این مصاحبه سردار سلیمانی در ابتدا به چشم انداز منطقه ای که در سال ۲۰۰۶ به جنگ اسرائیل و حزب الله منجر شد، پرداخت. فرمانده سپاه قدس همچنین در بخشی از این مصاحبه به اظهارات «کاندولیزا رایس»، وزیر خارجه سابق آمریکا، اشاره کرد که در آن زمان از درگیری میان حزب الله  و اسرائیل به عنوان نشانه ای از تولد یک خاورمیانه جدید یاد کرده بود.

فارن پالیسی نوشت: همانند سال ۲۰۰۶ دنیا بار دیگر شاهد تولد خاورمیانه ای جدید است، البته با ماهیت بسیار متفاوت تر از آنچه رایس توصیف کرده بود.

بنا به نوشته این نشریه آمریکایی، «طی یک دهه و نیم گذشته، تمامی جنگ هایی که از سوی واشنگتن و متحدانش علیه ایران به راه افتاد، ناموفق بوده اند. در سال ۲۰۰۶ حزب الله، اسرائیل را به بن بستی خونین کشاند. نفوذ ایران در عراق به تثبیت رسید. ایران و متحدانش جنگ داخلی سوریه را پیروز شدند. با این حال کمپین فشار حداکثری دولت ترامپ نتوانسته است ایران را به زانو دربیاورد».

در بخش دیگری از تحلیل فارن پالیسی آمده است: به مرور بیش از پیش روشن می شود که دولت آمریکا نه توانایی و نه عزم سیاسی لازم برای اقدام نظامی در خاورمیانه را دارد. همچنین کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری ترامپ به وضوح نشان داده که قصد کاهش رد پای نظامی خود در سوریه و افغانستان را دارد. از سوی دیگر تلاش ترامپ برای افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس، همچنین سیاست قلدرمابانه و پرهیاهوی او به تقویت این برداشت که آمریکا شریکی غیر قابل اعتماد است، کمک کرده و توازن دوباره جهانی بدون ابتکارات اقتصادی و امنیتی آمریکا را تسریع بخشیده است.

در زمانی که ترامپ در تلاش برای تحمیل یکجانبه گرایی غیر سازنده خود است، سایر کشورهای دنیا به وضوح نشان داده اند که نظم جهانی مبتنی بر چندجانبه گرایی را خواهان هستند.  تلاش ها برای حفظ توافق هسته ای سال  ۲۰۱۵ ایران و ظهور نهادهای جدید منطقه ای از جمله «بانک سرمایه گذاری زیربنایی آسیا» نمونه‌هایی از این اراده هستند. در خاورمیانه، آمریکا و متحدان اصلی اروپایی و منطقه ای آن دیگر دیدگاه منسجم و متحدی ندارند و رویکرد شتاب زده ترامپ برای خارج کردن نیروهای نظامی آمریکا از سوریه و خروج از برجام نمونه هایی گواه بر این ادعا هستند.

فارن پالیسی در پایان نوشت: در حال حاضر ائتلاف کشورهای عربی و اسرائیل که دولت ترامپ علیه ایران به راه انداخته، نشانه های جدی از شکاف و از هم پاشیدگی را از خود نشان می دهد. در حالیکه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل درگیر تقلا برای حفظ حیات سیاسی خود است، متحدان سعودی و اماراتی ترامپ در این باور که تعامل با ایران برای کاهش تنش های منطقه ای و یافتن راه حل های سیاسی برای بسیاری از بحران های خاورمیانه ضروری است، به بخش اعظم جامعه جهانی پیوسته اند.

این گزارش می‌افزاید: مسئله قابل پیش بینی برای متحدان منطقه ای واشنگتن این است که آمریکا در حال ترک خاورمیانه است. آنها مدت‌های طولانی است که درگیر ترس از دست دادن چتر حمایت امنیتی آمریکا بوده اند. پس از اقدامات تحریک آمیز ترامپ که به تشدید تنش ها در منطقه منجر شده است و امتناع او از استقرار نیروهای نظامی آمریکا پس از حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان، آنها را به بررسی دوباره استراتژی های امنیتی شان واداشته است.

در بخش دیگری از این گزارش نیز ضمن اذعان به ناکارآمدی فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران، به واشنگتن توصیه شده است به جای تلاش برای پیاده کردن فشار حداکثری و استیلای منطقه‌ای، به سیاست گفت‌وگو آن هم با مشارکت ایران و دیگر بازیگران منطقه‌ای روی بیاورد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۹ ۰۴ آبان ۱۳۹۸
زنده باد ایران عزیز اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
شک داشتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۲ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
این است اقتدار ایرانه امپراطور که بدست سپاه پاسداران ومقاومت وارتش رقم خورد تاچشم دشمنان داخلی وخارجی کورشود ازحسادت
تاابد امپراطور میمانیم
Iran (Islamic Republic of)
سعید نعمتی
۲۳:۲۳ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
تعریف کردن و تعریف,نکردن رسانه های غربی هرگز نباید باعث شود که ما در طی این مسیر دچار خود بزرگ بینی و یا کوچک شمردن خود شویم .ما یک هدف والا در سر داریم و برای مدیریت جهان برنامه داریم .ما برای تمام مردم دنیا عدالت و امنیت و مهربانی و برابری را خواستاریم .
به درستی رهبر انقلاب در گام دوم انقلاب توسعه علم و مبارزه با فساد را سرلوحه برنامه های انقلاب قرار,داده اند .به راستی ما برای ابدیت انقلابمان باید بیشتر بکوشیم که انشاالله این انقلاب و این پرچم به دستان امام زمان برسد .لذا لازمه ان توسعه و رشد سریع کشور است .
پس تعریف های دشمنان را نادیده بگیرید و بیشتر از گذشته تلاش کنیم تا زمانی که به قول رهبر انقلاب زبان فارسی به زبان علمی دنیا تبدیل شود ..
باور دارم مردم ایران یک وظیفه مهم بر دوش دارند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
اینده از ان مستضعفان است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۹ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
درود بر ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
حق پیروزه.
Iran (Islamic Republic of)
علی خدایی
۲۱:۱۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
باید قدرت نظامی و والبته در بخش اقتصادی هم تولید تکنولوژی های غیره نفتی بیشتر پیشرفت کنیم در همه بخشها و به مفسدان اقتصادی و خیانتکاران هم یه فکری اساسی بکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
پاینده باشی ایران من
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۰۳ آبان ۱۳۹۸
یه فکری هم به حال ۵۰ تا ۶۰ میلیون زیرخط فقر و ۲۰ میلیون بیکار و ۲۵ میلیون مجرد و ۱۰ میلیون تحصیل کرده بیکار و ۵ میلیون معتاد و ۲۰ میلیون دچار اختلالات روانی و ۲۵ میلیون اجاره نشین و ..... بکنید.
آخرین اخبار