به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به دلیل اینکه نوزادان پوست نرم و حساسی دارند، استفاده از حسگرهای پزشکی که به طور مستقیم روی بدن قرار میگیرند، مناسب آنان نیست، به همین منظور، دانشمندان از پستانک هوشمند به عنوان روشی جایگزین برای این حسگرهای پوستی استفاده کردند.
این دستگاه را گروهی از محققان به سرپرستی پروفسور جوزف وانگ از دانشگاه کالیفرنیا، سندیگو و پروفسور آلبرتو اسکارپا از دانشگاه آلکالی اسپانیا ایجاد کردند.
زمانی که پستانک در دهان کودک قرار داده میشود، بزاق دهان وی از طریق کانال باریک در نوک پستانک وارد محفظه تشخیص الکتروشیمیایی میشود تا میزان گلوکز خون نوزاد اندازهگیری شود.
در روشهای کنونی، نظارت بر میزان گلوکز نوزاد با استفاده از یک حسگر سوراخ کننده پوست در بیمارستان انجام میشود و در این روش، میزان گلوکز در مایعات میانبافتی سلولهای پوستی اندازهگیری میشود.
امید است که بعد از اطمینان از موفقیت آزمایش این پستانک بر روی نوزادان، این روش، آزمایشی کم تهاجمی و راحت برای اندازهگیری میزان گلوکز نوزادان باشد و همچنین الهام بخش دیگر روشها شود.
البته هنوز این روش بر روی نوزادان مورد آزمایش قرار نگرفته، اما در بزرگسالان دیابتی نوع یک، این آزمایش موفقیتآمیز بوده است.
این بررسی در مجله Analytical Chemistry منتشرشده است.
انتهای پیام