در این بسته دانستنی پزشکی درباره خواص نوعی ماده غذایی که علائم یائسگی را کاهش می دهد و خواص گیاه خارشتر خواهیم گفت.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
میوه بهِ
افراد معمولا از این نوع میوه برای شربت و مربا استفاده می کنند. طبع این نوع میوه گرم و تر است. به حاوی ویتامین ها، مواد معدنی مانند ویتامین C، روی، پتاسیم، مس، آهن، ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدان های کاتچین، اپیکاتچین، لیمونن و فیبر غذایی است. میوه به برای جلوگیری از سرطان، کاهش وزن، کاهش کلسترول خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از بیماری های دستگاه گوارش و پوست و مو مفید خواهد بود.
به دلیل وجود سطح بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در میوه به، این میوه می تواند موجب کاهش چین و چروک صورت شود. این نوع میوه همانند یک ضد آفتاب خوب در برابر اشعه نور خورشید عمل می کند. میوه به حاوی آهن، مس و روی بوده که با وجود این سه نوع ماده معدنی و مقوی می تواند باعث تقویت مو و افزایش رشد آن شود. میوه به حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 بوده و می تواند برای درمان تهوع و استفراغ در دوران بارداری مفید باشد. افراد می توانند با درست کردن معجون به و عسل به درمان کولیت، اسهال، یبوست و عفونت های روده خود کمک کنند. مقادیر بالای فیبر موجود در میوه به برای درمان خانگی یبوست مفید می باشد. همچنین میوه به می تواند برای درمان اسهال هم استفاده شود.
کنجد سیاه و سفید
کنجد یکی از غنی ترین و محبوب ترین ماده غذایی میان مردم بوده که مصرف روزانه آن بسیار زیاد است. دانه کنجد حاوی بالاترین مقدار روغن در بین دانه های روغنی است. معمولا برای درمان بیماری های قلبی، دیابت و آرتروز مفید بوده است
دانههای کنجد سرشار از فیبر هستند. مقادیر بالای فیبر موجود در دانههای کنجد به سلامت دستگاه گوارش کمک خواهند کرد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، برخی از سرطان ها، چاقی و دیابت نوع ۲ را کاهش میدهند. خوردن دانههای کنجد به طور منظم میتواند باعث کاهش چربی خون بالا (کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون) شود. این نوع ماده غذایی حاوی مقادیر بالای آمینو اسیدها بوده و به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی برای گیاهخواران، افراد وگن و خام گیاهخواران است. دانههای کنجد حاوی فیتواستروژن ها، ترکیبات گیاهی مشابه هورمون استروژن هستند که به کاهش علائم یائسگی مانند گر گرفتگی کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان یائسه کاهش میدهد.
عوارض کنجد
دانه کنجد در برخی افراد ممکن است باعث آلرژی و حساسیت شود که به صورت شوک آنافیلاکسی بروز می کند.
بیشتر بخوانید: داروی تقویت حافظهای که موجب سقط جنین میشود/ چرا برخی افراد همیشه گرسنهاند؟
بامبو
این نوع گیاه خواص درمانی برای افراد دارد. گیاه بامبو علی رغم قد بسیار بلندی که دارد به عنوان یک درخت در نظر گرفته نمیشود؛ در حقیقت این گیاه دائمی چوبی شکل، متعلق به خانوادهی گیاهان علفی است. برگهای بامبو به کشیدگی طبیعی ماهیچههای معده، پیشرفت و بهبود فعالیت آن کمک خواهد کرد. این نوع گیاه برای درمان سوء هاضمه و دیگر مشکلات گوارشی سودمند است. علاوه بر این، خاصیت آنتی اسپاسمودیک (ضد انقباض و تشنج ) بامبو میتواند به تسکین اسپاسمها و انقباضات روده، معده کمک کند و موجب درمان اسهال شود . این نوع گیاه به درمان قاعدگی کمک خواهد کرد. بامبو به درمان اختلالات ریوی هم کمک می کند.
خاصیت آنتی اسپاسمودیک برگهای بامبو میتواند به درمان انقباضات لوله تنفسی کمک کند. این گیاه برای بیماران مبتلا به آسم مفید است. بامبو انقباضات مربوط به نایژهها و همچنین تنگی تنفس را درمان میکند. بامبو میتواند به تمیز کردن و التیام بخشیدن زخمها به وسیلهی تقویت سیستم گردش خون کمک کند. از این رو برای درمان زخمها هم مفید خواهد بود.
گیاه خارشتر
خارشتر یکی از علوفههای خوراکی برای دام ها بویژه بزها است. این گیاه مقاوم به سرما و دارای ریشه عمیق است و به آب کمی نیاز دارد. معمولا افراد ازعرق خارشتر برای لاغری استفاده می کنند. همچنین این عرق به دفع سنگ کلیه کمک خواهد کرد. همچنین ریشه خارشتر در تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر است. این نوع گیاه ادرارآور و ضد سیاهسرفه و تب و لرز است.
خارشتر از نظر پزشکی سنتی دارای طبع سرد است و برای رفع صفرا و سنگ کلیه و مثانه مؤثر خواهد بود. همچنین جوشاندن و مالیدن روغن برگهای آن برای روماتیسم مفید است. گُلهای آن هم برای التیام بواسیر مؤثر است. مواد موجود در ریشه خارشتر میتواند در تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر واقع شود. گیاه خارشتر برای درمان و مهارکردن بیماری ایدز استفاده می شود.
انتهای پیام/