به گزارش خبرنگارحوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
چرا افراد بعد از غذا خوردن هم چنان حس گرسنگی دارند
افراد هنگام گرسنگی از سردرد شدیدی برخوردارند و نمی توانند به خوبی تمرکز کنند. اگر افراد از رژیم غذایی نامناسب که پروتئین، فیبر و چربی کافی در آن وجود ندارد استفاده کنند احساس گرسنگی شدیدی می کنند. عواملی مانند بی خوابی، استرس مزمن، برخی داروها و بیماری ها می توانند باعث گرسنگی دائم در افراد شوند.
کمبود پروتئین در بدن، زیاده روی در مصرف کربوهیدرات تصفیه شده، رژیم غذایی بیش از حد کم چرب ، کمبود آب کافی در بدن، خوردن غذا با اضطراب و استرس، زیاد ورزش کردنبه صورت بی رویه و سریع غذا خوردن می توانند موجب گرسنگی افراد شوند.
مصرف پروتئین کافی برای کنترل اشتها بسیار مهم است. پروتئین با بهبود سطح هورمون های خاصی به کاهش گرسنگی کمک کرده و باعث کمتر شدن کالری مصرفی روزانه می شود. در حالی که کربوهیدرات های تصفیه شده فیبر، ویتامین و مواد معدنی کمتری دارند، به همین دلیل هضم آن ها سریع تر خواهد بود و فرد احساس گرسنگی خواهدکرد.
افراد بهتر است از میو ها، سبزیجات تازه، حبوبات و دانه های کامل به جای کربوهیدرات های تصفیه شده استفاده کنند. زیرا این مواد می توانند حس گرسنگی دائم افراد را کاهش دهند. چربی نقش کلیدی در کاهش گرسنگی دارد، اگر رژیم غذایی کم چرب باشد، ممکن است افراد دچار گرسنگی دائم شوند. در موادی مانند روغن نارگیل و گردو و دانه کتان، آووکادو و روغن زیتون چربی به مقدار کافی یافت می شود.
نوشیدن آب کافی برای سلامتی شما بسیار مهم است و باعث بهبود سلامت مغز، قلب و عملکرد ورزشی می شود، به سلامت پوست کمک کرده و سیستم گوارش را سالم نگه می دارد. البته گرسنگی دائم در افراد ممکن است نشان دهنده بیماری خاصی هم باشد. بیماری هایی مانند دیابت و پرکاری تیرویید ،افسردگی، اضطراب و سندرم پیش از قاعدگی هم می توانند باعث افزایش گرسنگی دائم افراد شوند.
بیشتر بخوانید: میوه ای که باعث زیبایی جنین خواهد شد/ گیاهی که قند خون را کاهش میدهد/ کالری شکر قهوهای چقدر است؟
جوانه عدس و فواید آن
یکی از مفید ترین جوانه های موجود در بین مردم عدس بوده که حاوی پروتئین و آنتی اکسیدان زیادی است. جوانه عدس می تواند موجب کاهش فشار و رفع یبوست شود. این نوع مواد غذایی برای پوست و مو هم بسیار مفید بوده است. زیرا با وجود آنتی اکسیدان، ویتامین C و ویتامین E در جوانه عدس باعث افزایش تولید کلاژن پوست می شود و می تواند به ازبین بردن چین و چروک صورت کمک کند. وجود آهن و مس در جوانه عدس می تواند حتی در تقویت فولیکول مو بسیار موثر واقع شود. جوانه عدس حتی می تواند موجب کاهش وزن افراد شود. این نوع مواد غذایی باعث می شود که دستگاه گوارش و معده به خوبی عمل کنند.
بالا بودن پروتئین و فیبر موجود در جوانه عدس می تواند موجب کاهش کلسترول خون شوند و در نتیجه پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی شوند. اما افرادی مانند سالمندان، نوزادان و کودکان و زنان در دوران بارداری و شیردهی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید از مصرف آن اجتناب کنند.
درخت کندر بوی بسیار مطلوبی دارد و به همین دلیل برای دود کردن و خوشبو کردن مکان های مختلف از آن استفاده می کنند. البته برای مصارف خوراکی هم از این نوع گیاه استفاده می کنند و فواید زیادی دارد. گیاه کندر در جوان سازی پوست به خصوص پوست خشک و حساس بسیار موثر است.
مقادیر بالای اسید بوسولیک و آنتی اکسیدان های موجود در کندر با افزایش خاصیت کشسانی پوست، به رفع چین و چروک و لکه های پوستی کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود. افراد می توانند به کمک کندر زخم های پوستی خود را التیام ببخشند. کندر حتی در تقویت حافظه و کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد.
زنانی که از قاعدگی نامنظم رنج می برند می توانند با مصرف کندر این نوع عارضه را رفع کنند. این نوع گیاه می تواند به طور مستقیم موجب کاهش التهاب روده ها شده و مانع بروز سندرم روده تحریک پذیر، یبوست و اسهال شود. البته مصرف کندر در برخی افراد باعث حالت تهوع، رفلاکس معده، اسهال و بثورات پوستی خواهد شد. کندر ممکن است با داروهایی مانند : ایبوپروفن، آسپیرین و سایر داروهای ضد التهاب تداخل دارویی داشته باشد. این نوع گیاه جریان خون را در رحم و لگن تحریک می کند و موجب سقط جنین در زنان باردار خواهد شد.
سمنو یکی از دسرهای محبوب میان افراد است که از جوانه گندم و آرد تهیه می شود و طبع آن گرم و معتدل است. سمنو حاوی کلسیم، پتاسیم، فسفر، آهن، کرومیوم، روی، سلنیوم، مس، اسید فولیک، ویتامین K، ویتامین A و ویتامین های گروه B است. این نوع دسر می تواند بر سلامت پوست و مو، لاغری، دوران بارداری اثر خوبی بر افراد بگذارد.
ویتامین E موجود در سمنو باعث کاهش چروک پوست و جوان سازی آن خواهد شد. این نوع دسر می تواند در برطرف کردن جوش و آکنه مفید باشد. سمنو می تواند در پر پشتی و تقویت ریشه های مو اثر بسزایی بگذارد. سمنو به دلیل داشتن مواد مغذی موجود در خود برای زنان باردار و جنین بسیار مهم خواهد بود.
مقادیر بالای آهن موجود در سمنو برای درمان کم خونی زنان باردار مفید خواهد بود. این نوع دسر کی تواند مانع یبوست در افراد شود. سمنو شیر افزا بوده و باعث افزایش شیر مادر در دوران شیردهی خواهد شد. مصرف سمنو عوارض دوران یائسگی را کاهش داده و به بهبود علائم آن و پیشگیری از پوکی استخوان در زنان یائسه کمک خواهد کرد. مقادیر بالای کلسیم موجود در سمنو برای تقویت و افزایش رشد استخوان ها در کودکان و حتی بیماری زردی مفید است. زیاده روی در مصرف سمنو به دلیل داشتن آرد در ترکیبات آن می تواند چاق کننده است اما مصرف متعادل آن مانعی ندارد.
انتهای پیام/