آژانس فضایی کشور چین برای اولین بار تصویر مریخ‌نورد ساخت متخصصان این کشور را که قرار است سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب شود منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مریخ‌نورد چینی‌ها سال ۲۰۲۰ به سوی سیاره مریخ پرتاب خواهد شد و پیش از فرارسیدن سال ۲۰۲۱ برسطح سیاره فرود می‌آید. ماموریت مریخ‌ دانشمندان چینی شامل سه مرحله ماهواره مدارگرد، سطح‌نشین مریخی و مریخ‌نورد خواهد بود.
 

از جمله هدف‌های ساخت مریخ‌نورد به وسیله متخصصان چینی، بررسی جو سیاره، ارزیابی ویژگی‌های زمین‌شناسی و میدان‌های مغناطیسی سیاره مریخ است. این مریخ‌نورد همچنین می‌تواند سرنخ‌هایی درباره نحوه شکل‌گیری سیاره مریخ و منظومه شمسی در اختیار دانشمندان قرار دهد.

چینی‌ها امیدوارند ماموریت مریخ آن‌ها موفقیت‌آمیز باشد که در این صورت کشور چین اولین کشوری خواهد بود که سه ماموریت مختلف مدارگرد، سطح‌نشین و مریخ‌نورد را به طور همزمان در قالب یک ماموریت در سیاره مریخ به انجام رسانده است.
 

برای پرواز به سیاره مریخ، فضاپیما با استفاده از موشک فوق‌پیشرفته و قدرتمند Long March ۵ به مدار geosynchronous فرستاده می‌شود.

این موشک فضایی قابلیت ارسال سفینه‌های فضایی با محموله‌های سنگین به فضا از جمله کره ماه و سیاره مریخ را دارد. پس از رسیدن به مدار مذکور، سفینه فضایی حاوی سطح نشین و مریخ نورد، سفری هفت ماهه برای رسیدن به سیاره مریخ در پیش روی خواهد داشت.
 

کشور چین به تازگی پایگاهی در صحرای گبی برای آموزش فضانوردان برای سفر به سیاره مریخ احداث کرده است. افزون بر آموزش فضانوردان، گردشگران هم می‌توانند از این مرکز آموزشی دیدار و با شبیه‌سازی فضای زندگی در سیاره مریخ آشنا شوند.

هزینه تمام شده برای ساخت این پایگاه شبیه‌سازی در صحرای گبی حدود ۲۲.۳ میلیون دلار بوده است.

بیشتر بخوانید: ناسا کشف هرگونه نشانه از حیات فرازمینی در مریخ را رد کرد

این پایگاه به نام Mars Base ۱ دارای گنبدی نقره‌ای و نه ماژول مختلف شامل محوطه‌های زندگی، اتاق کنترل، گلخانه مخصوص رشد گیاهان و سالن هوانوردی است.

هدف کارشناسان از ساخت این پایگاه، آشنا کردن فضانوردان و علاقه‌مندان به سفر به سیاره مریخ با چالش‌های سفر به این سیاره و مشکل‌های پیش روی آنهاست.

دانشمندان چینی اعلام کرده‌اند حدود ۶۰ دانشجوی رشته فضانوردی و گردشگر می‌توانند در این پایگاه اقامت کنند.
 

نام مریخ‌نورد ساخت متخصصان چینی Mars ۱ نام دارد و ساخت آن به وسیله محققان مرکز CASIC چین انجام شده است. مریخ‌نورد چینی درون پوششی از ورق‌های طلایی قرار دارد تا از آن در برابر تابش‌های اشعه‌های کیهانی محافظت کند.

افزون بر سفر به سیاره مریخ، دانشمندان چینی چندی پیش در یک ماموریت موفقیت‌آمیز، ماه‌گرد Chang'e-۴ و ماه‌نورد Yutu-۲ را به نیمه تاریک کره ماه ارسال کردند و لقب اولین کشوری را به دست آورند که موفق به ارسال ماه‌نورد به نیمه تاریک کره ماه شد.
 

چینی‌ها پس از به دست آوردن این موفقیت اعلام کردند در نظر دارند در سال آینده کاوشگر فضایی Chang'e-۵ را به سوی کره ماه ارسال کنند.

ماموریت Chang'e-۵ ادامه ماموریت ماهواره مدارگرد کنونی است و حتی دانشمندان اعلام کرده‌اند در نظر دارند نمونه‌های باقیمانده از حضور انسان در کره ماه متعلق به سال ۱۹۷۶ را به زمین بازگردانند.
 

از جمله طرح‌های بلندمدت چینی‌ها، ارسال کاوشگر بدون سرنشین به کره مریخ در حدود سال‌های ۲۰۳۳ و ارسال سفینه فضایی به این سیاره در سال‌های ۲۰۴۰ الی ۲۰۶۰ را می‌توان نام برد.

منبع: space
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.