مهدی اعتمادی محقق حوزه فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ساخت دستگاه جداسازی آب از روغن اظهار کرد: آئروژلهای پلیمری از جنسهای پلیمر، مواد معدنی، آلی یا کامپوزیتی هستند که بیشتر فضای آنها را حفرههای نانومتری تشکیل داده است از این رو بسیار سبک وزن هستند و از مساحت سطح بسیار بالایی برخوردارند.
او ادامه داد: از جمله مشکلات مهم در صنایع مختلف، جداسازی آب از روغن و جلوگیری از ورود روغن و حلالهای آلی به فاضلابها است، به کمک آئروژلها و پنلهای آبگریز میتوان در مقیاس صنعتی ، انواع روغنهای خوراکی و صنعتی، بنزین، گازوئیل و نفت موجود در فاضلابها و پسابهای صنعتی را تصفیه و جداسازی کرد.
اعتمادی گفت: این پنلهای آبگریز در دستگاه جداسازی آب از روغن به کار برده شده است و به کمک آنان میتوان تا مقدار ۵ هزار لیتر در روز آب را از روغن جدا کرد.
این محقق بیان کرد: از این محصول میتوان در جداسازی آب و روغن، به عنوان عایق صوتی و حرارتی، صنعت هوا، فضا و در صنعت ساختمان به عنوان عایق استفاده کرد.
بیشتر بخوانید:تامین همزمان کود و آب گیاه با «سوپر جاذب کشاورزی»
او ادامه داد: این دستگاه در صنعت الکترونیک، صنعت ساختمانسازی، صنعت نفت و گاز، صنایع دارویی و پزشکی هم کاربرد دارد.
اعتمادی با اشاره به مزایا و قابلیتها این دستگاه گفت: از جمله ویژگی آن جداسازی مؤثر و کارآمد روغنها و حلالهای آلی از پسابها، جداسازی روغن از آب تا غلظت کمتر از ۱۰PPM، سریعتر و مقرون به صرفهتر از فناوریهای دیگر، استفاده از فضای کمتر نسبت به فناوریها مشابه قابل بازیابی و استفاده مجدد است.
این فناور بیان کرد: غشای آئروژلی طراحی شده از مواد بیخطر است و پودر آئروژلی موفق به دریافت گواهی نانومقیاس شده است. این دستگاه میتواند به صورت غشایی امکان جداسازی آب از روغن، مواد نفتی، گازوئیل، بنزین در مشتقات آن را با ظرفیت ۵ هزار لیتر در روز فراهم کند.
او در پایان اظهار کرد: این دستگاه با بهرهگیری از غشای آئروژلی کار میکند که جداسازی آب با بازده بالایی را فراهم میکند و آب تصفیه شده میتواند دوباره مورد استفاده قرار گیرد امکان ساخت این دستگاه برای انواع پسابها با طراحی خاص قابل اجرا است.
انتهای پیام/