مهدی رضایی نویسنده در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص فیلمهای اقتباسی گفت: تعداد فیلمهای اقتباسی در سینمای امروز ما نسبت به گذشته بسیار کم شده است. گذشتهای که در آن صنعت سینماییاش از نظر تکنیکی نسبت به امروز ضعیفتر بود اما آثار اقتباسی بیشتری نسبت به امروز سینمای ایران ساخت. فیلم سینمایی «تنگسیر» براساس رمان «تنگسیر» اثر صادق چوبک ساخته شده و تماشای این دسته از آثار بسیار لذت بخش است. آثار باید از ادبیات وارد سینما شود، چون سینما غیر از داستان چیزی ندارد.
او افزود: برخلاف نظر برخی از پیشکسوتان سرخورده که میگویند، داستان و رمان خوب نداریم، باید بگویم، در ایران داستانها و رمانهای خوبی نوشته شده است. نویسندگانمان جوایز جهانی در حوزه رمان و داستان کوتاه کسب میکنند و آثارشان در سطح جهانی منتشر میشود. در ۱۰ ساله اخیر حداقل ۳۰ تا ۴۰ نویسنده را میتوان نام برد که جایزه بین المللی دریافت کردهاند؛ بنابراین توانستیم درحوزه رمان و داستان نویسی آثار خوبی تولید کنیم و دلیل ساخت اندک فیلم اقتباسی به خود سینماگرها باز میگردد.
این نویسنده با اشاره به اینکه سینماگرها برای کار اقتباسی ارزش قائل باشند، اظهار داشت: یک سینماگر یا بازیگر تئاتر باید اهل مطالعه باشد و بدون شک باید آثار داستانی را برای پیشرفت در کارش مطالعه کند. شاید نزدیک شدن به سینمای اقتباسی نیازمند این باشد که در جشنوارههای فیلم یا تئاتر به آثار اقتباسی هم جوایزی بدهند. هم اندیشی میان سینماگران و نویسندگان میتواند به افزایش ساخت فیلمهای اقتباسی در ایران کمک کند.
رضایی ادامه داد: شاید آثار خوبی در حوزه رمان و داستان نوشته شده باشد که یک فیلمساز یا کارگردان تئاتر یا سینما به هر دلیل با آن آشنایی نداشته نباشند. در این هم اندیشیهای میان نویسندگان و فیلمسازان کتابها را بررسی کنند. مهمترین چیزی که میتواند فیلمسازان را به سمت ساخت فیلمهای اقتباسی تشویق کند، این است که در تمام جوایز سینمایی، بخشی برای فیلم یا تئاتر اقتباسی داشته باشیم و به فیلمهای این حوزه هم جوایزی بدهند.
انتهای پیام/