تدروس، گفت: ایران از نظر بهداشتی در بین کشور‌های منطقه و جهان نمونه است و سازمان جهانی بهداشت آماده هر نوع کمک به ایران است.
پیشرفت‌ چشم‌گیر ایران در زمینه کنترل بیماری‌ها/ ایران از نظر بهداشتی در بین کشور‌های منطقه و جهان نمونه استبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،تدروس ادهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، در مراسم افتتاحیه شضت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران کشور‌های اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت از دولت ایران برای مهیا کردن پوشش همگانی سلامت و بیمه شهروندان حمایت می‌کند و به ایران بابت کاهش هزینه‌های درمانی و توسعه زیرساخت‌های مدرن بهداشتی و درمانی، تبریک می‌گوید.

او گفت: ایران از نظر بهداشتی در بین کشور‌های منطقه و جهان نمونه است و سازمان جهانی بهداشت آماده هر نوع کمکی به ایران است.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت ادامه داد: جمعیت ایران در حال سالمند شدن است و سازمان جهانی بهداشت مصمم است که به پایداری و توسعه بهداشت به ایران کمک کند، اما منطقه با چالش‌های زیادی روبرو است. بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت، از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۵۰ هزینه‌های بهداشتی افزایش پیدا می‌کند و پرداختی از جیب به ۴۰ درصد خواهد رسید.

تدروس اضافه کرد: امروز در اجلاس بین المجلس شرکت می‌کنم و در هفته جاری قطعنامه بهداشت عمومی تصویب می‌شود، اما نقش نمایندگان مجلس در بهبود وضعیت سلامت عمومی بسیار مهم و اساسی است.


بیشتر بخوانید: امیدواریم بیانیه تهران بتواند باعث تقویت پوشش همگانی سلامت در کشور‌ها شود/ ایران توانسته سرخک و سرخجه را ریشه کن کند


او بیان کرد: اگرچه نرخ مرگ و میر در جهان در ۳۰ سال گذشته کاهش قابل توجهی یافته، اما منطقه مدیترانه شرقی، دومین منطقه از نظر مرگ و میر بوده که نیازمند اقدامات عملی و حمایت از سلامت مادران و نوزادان است، باید اطمینان دهیم که کودکان بیشتری برای ادامه زندگی در سلامت زندگی می‌کنند که بدون وجود بهیاران و پرستاران، دستیابی به این اهداف، امکان پذیر نیست.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت ضمن تاکید بر لزوم گسترش شبکه پرستاری در منطقه مدیترانه شرقی، گفت: برای احترام به ماما‌ها و پرستاران، سال ۲۰۲۰ از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان سال ماما‌ها و پرستاران نامگذاری شده و امسال نیز دویستمین سالگرد بهیاران و پرستاران و ماما‌ها را جشن می‌گیریم، پیشنهاد می‌کنیم که در اجلاس سال آینده، هر کشور یک ماما و یک پرستار را به اجلاس سالیانه اعزام کند تا با همدیگر تبادل نظر کنند.

تدروس تصریح کرد: تمام نظام‌های سلامت نیازمند بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی مجهز و پیشرفته هستند. بیماری‌های غیرواگیر در این منطقه، تلفات زیادی می‌گیرد و به اهداف توسعه پایدار نخواهیم رسید.

او افزود: بیانیه تهران در خصوص سبک زندگی بهداشتی سالم و اهمیت پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را نشان می‌دهد. علاوه بر این، به موضوع مبارزه با مصرف مواد مخدر نیز پرداخته و در خصوص آن تاکید زیادی شده است.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به ۳ چالش نظام‌های سلامت در سال آینده، گفت: کاهش مرگ و میر نوزادان چالش نخست است،، باید از نوزادان حمایت کنیم هیچ منطقه و کشوری نمی‌تواند مرگ نوزادان را تحمل کند. دومین چالش تقویت پرسنل بهداشتی است. اگر بهترین بیمارستان‌ها با بهترین امکانات و تجهیزات را داشته باشید باز هم نیازمند پرسنل با مهارت و با تجربه هستید. سومین چالش این است که باید به تعهدات خودمان برای پوشش همگانی سلامت پایبند باشیم و برای حل مشکلات سلامت، نیازمند تعهد سیاسی قوی و عملی کردن برنامه‌ها هستیم.

انتهای پیام/

جمعیت ایران در حال سالمند شدن است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار