به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، دکتر حسین کارگر متخصص طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مسافران اربعین باید قبل از سفر، چند روزی خود را به شرایط سفر عادت دهند و شروع به پیاده روی کنند و به تدریج بر مقدار آن بیفزایند تا بدن عادت کرده و یک دفعه با یک فشار مضاعف مواجه نشوند؛ به خصوص، در افراد دارای اضافه وزن، حتماً باید این مهم رعایت شود.
او با بیان اینکه رنج سفر، قوای بدنی انسان را کاهش میدهد؛ بیان داشت: در طول سفر باید غذاهای مقوی، مانند: غذاهای حاوی گوشت و تخم مرغ، میل شود تا جبران انرژی از دست رفته شود.
کارگر گفت: مسافران اربعین، باید از خوردن غذاهای شور و تند پرهیز کنند و از پیاده روی با معده پر خودداری کرده و اگر ناچار به حرکت هستند، باید مقدار غذای کمتری میل کنند.
او در خصوص نوشیدن آب در طول مسیر هم گفت: اگر حس میکنید که آب محل مسافرت به شما نمیسازد، میتوانید ضرر آب را با اضافه نمودن مقدار خیلی کم سرکه برطرف سازید.
متخصص طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص استفاده از خوراکی ها، برای رفع تشنگی هم گفت: دوغ، آلو، تمر هندی و قره قروط از جمله خوراکیهایی هستند که رفع تشنگی و عطش میکنند.
او در خصوص پوشش افراد در زیر آفتاب هم گفت: در گرما و آفتاب، باید مسافر تمام بدن و به خصوص سر را با پوششی نازک، بپوشاند.
کارگر بیان داشت: مسافران اربعین لازم است بعد از طی مقداری مسافت، پاها را از کفش و جوراب در آورده و قدری ماساژ ملایم دهد.
او در خصوص تاول زدن پاها در طول مسیر هم گفت: یکی از موارد شایعی که در پیاده رویهای طولانی، ایجاد میشود تاول زدن پاها است، که بهتر است تاول را با سوزنی استریل سوراخ و مایع آن را خارج نموده و بعد به روی آن گلنار، یعنی: گل انار فارسی سائیده، بپاشید.
این عضو هیات علمی همچنین در خصوص خستگی مسافران در طول مسیر هم توصیهای کرد و گفت: توصیه میشود افراد زمانی که خسته شدند انگشتان پاها را چرب کنند یا این که پاها را تا زانو با آب شستشو دهند؛ البته، در هوای سرد با آب گرم و بالعکس که این کار خستگی را تا حد خیلی زیادی رفع میکند.
انتهای پیام/ی