به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران در سخنان پیش از دستور خود در یکصد و شصت و نهمین جلسه شورای شهر تهران که امروز (یکشنبه ۱۴ مهر ماه) برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته نیروی انتظامی و روز تهران گفت: ۱۴ مهر با عنوان روز تهران و روز دامپزشک به ثبت رسیده است و با جلساتی که با همکاران خود در سازمان دامپزشکی داشتیم با آنها صحبت کردیم که شرایط به گونهای شود که این دو روز از یکدیگر تفکیک شوند و هر کدام یک روز مجزا داشته باشند و برای رسیدن به این هدف میطلبد که اعضای شورای شهر تهران با یکدیگر صحبت و تعاملی داشته باشند.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۵ در متمم قانون اساسی تهران به عنوان پایتخت ایران شناخته شد، گفت: اگر به آن تاریخ مراجعه کنیم، مشاهده خواهیم کرد انتخاب تهران به عنوان پایتخت ایران در روز ۱۴ مهر انجام شد و موقعیت جغرافیایی تهران به گونهای است که ۱۰ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است و اگر ما به شهرستانهای اطراف تهران نیز نگاه کنیم و جمعیت ساکن در آنجا که روزی به امید ساکن شدن در تهران مهاجرت کردند، اما نتوانستند در تهران ساکن شوند و به شهرستانهای اقماری تهران مهاجرت کردند ۲۰ درصد جمعیت سراسر کشور میشود.
وی تأکید کرد: مهاجرت به تهران زیاد شده و مهمترین عامل آن نیز تردد زیاد در پایتخت است که اگر به جمعیت روز تهران نگاه کنیم جمعیتی بیشتر از جمعیت شب آن است و باید اعلام کرد که مدیران و مسئولان در این حوزه زحمتهای زیادی کشیدند تا بتوانند این جمعیت مهاجرت را کنترل کنند.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه لازم است نسبت به تهران نگاه ویژهای شود، گفت: در حال حاضر دانش آموزان تهرانی کمترین سرانه آموزشی را دارند و حمل و نقل پایتخت بیشترین تقاضای محقق نشده را به خود اختصاص داده است.
رئیس شورای شهر تهران افزود: بافت فرسوده و بدون امکانات در اطراف تهران زیاد است و یکی از مباحث مهم امروز که مطرح میشود بحث انتقال پایتخت است.
وی در تشریح طرح پیشنهاد انتقال پایتخت گفت: در طرح انتقال پایتخت پیشنهادی که داده شد این بود که شهر کوچکی با ۷۵ هزار کارمند دولت و نیروهای اطراف آن تا سقف ۵۰۰ هزار نفر در مکانی که انتخاب نشده است ایجاد شود و برای این اقدام بیش از صدها هزار میلیارد تومان نیز هزینه انجام شود.
بیشتر بخوانید: وجود ۱۵ تا ۲۰ هزار پرونده حقوقی در شهرداری تهران
هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: میتوان با مبلغی کمتر از هزینه انتقال پایتخت شرایط پایتخت را به گونهای تغییر داد که تهران به عنوان پایتخت ایران زبانزد خاص و عمام شود.
رئیس شورای شهر تهران بیان کرد: از مواردی که به عنوان دلیل از انتقال پایتخت نام میبرند موضوع زلزله است و صحبت این است که مگر میشود ۸.۵ میلیون جمعیت ایران را رها کرد و به فکر کنترل زلزله در جایی دیگر بود.
وی بیان کرد: از دیگر دلایلی که برای انتقال پایتخت مطرح شده، بحث مراکز آموزشی و دانشگاهها است که ممکن است امنیت تهران را از بین ببرد.
هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: اگر پولی با برنامه خرج شود، شهری برای همه خواهیم داشت و از دولت میخواهیم به جای تفکر برای انتقال پایتخت بودجهای را برای احیای بافت فرسوده، ایمنی، مترو، حمل و نقل و پسماند اختصاص دهد تا بتوانیم شهری روز به روز بهتر داشته باشیم و باید از روز هفته تهران به فال نیک یاد کنیم تا بتوانیم نقاط قوت و چالشهای این کلانشهر را مطرح کنیم.
انتهای پیام/
هر چقدر برای تهران هزینه کنید جمعیت بیشتری به سمت تهران می آید و دوباره مشکلات اضافه می شود . همین اتفاقی که چهل سال است دارد می افتد
اتفاقا به خاطر مردم باید انتقال داده بشه چون دائم در حال افزایش جمعیت است.
هرچی بدبختی میکشید از دست تهرانه.