نقش رژیم غذایی در سلامت بدن بر کسی پوشیده نیست که این مسأله شامل وضعیت پوست ما هم می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  تحقیقات نشان داده است برخی مواد غذایی می‌توانند باعث بروز جوش یا تشدید آن شوند و برعکس، برخی می‌توانند به درمان جوش‌ها کمک کنند. در ادامه با این مواد غذایی آشنا خواهیم شد.

از مواد غذایی جوش‌زا تا خوراکی‌هایی که حریف این مهمان ناخوانده‌اند

این مواد غذایی می‌توانند باعث جوش شوند:

کربوهیدرات‌های تصفیه شده

مواد غذایی فرآوری شده‌ای مثل نان سفید، شیرینی ها، کیک ها، کراکر‌ها (بیسکوییت‌های شور) و غیره، حاوی کربوهیدرات‌های تصفیه شده هستند که قند‌های افزودنی را هم شامل می‌شوند. تحقیقی در سال ۲۰۱۶ نشان داد میان رژیم‌های غذایی‌ای که شاخص گلوکز بالایی دارند و افزایش جوش ارتباط وجود دارد. این مواد غذایی باعث افزایش ناگهانی قند خون می‌شوند و به این ترتیب سطح انسولین را افزایش می‌دهند و باعث بروز جوش می‌شوند.

شیر

کدام مواد غذایی باعث جوش می‌شوند و کدام به درمان جوش کمک می‌کنند؟//گلی

اگر از مشکل جوش رنج می‌برید، شاید باشد در مصرف شیر تجدیدنظر کنید. البته این نظر قطعی نیست، اما برخی تحقیقات بیان کرده مصرف لبنیات، به ویژه شیر، ممکن است باعث تشدید جوش‌ها شود. شاید دلیل آن این باشد که مواد لبنی می‌توانند باعث افزایش ناگهانی سطح هورمون تستوسترون در بدن شوند، مسأله‌ای که پیامد‌های آن به بروز جوش می‌انجامد. با این حال، دانشمندان می‌گویند این مسأله لزوماً در مورد همه‌ی افراد صدق نمی‌کند، چرا که بسیاری از افراد با وجود قطع مصرف لبنیات هم تغییری در وضعیت جوش هایشان احساس نکرده اند.

چربی‌های اشباع شده

کدام مواد غذایی باعث جوش می‌شوند و کدام به درمان جوش کمک می‌کنند؟//گلی

اگر به دنبال داشتن پوستی صاف و بدون جوش هستید، باید مصرف برگر، مرغ سوخاری و فست فود‌ها را کنار بگذارید. چون این غذا‌ها چربی اشباع شده‌ی بالاتری دارند. در تحقیقی در سال ۲۰۱۴ معلوم شد کسانی که شدت جوش‌های آن‌ها متوسط تا شدید بود، در مقایسه با کسانی که پوست صاف یا جوش خفیفی داشتند، چربی اشباع شده‌ی بیشتری مصرف می‌کردند. علت این مسأله دقیقاً معلوم نیست، اما شاید چربی‌های اشباع شده باعث تشدید عواملی می‌شوند که در بروز جوش نقش دارند.

این مواد غذایی می‌توانند به درمان جوش‌ها کمک می‌کنند:

میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان

کدام مواد غذایی باعث جوش می‌شوند و کدام به درمان جوش کمک می‌کنند؟//گلی

سلامت بدنی شما در وضعیت پوست تان انعکاس پیدا می‌کند. تحقیقات نشان داده آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات، رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند. این رادیکال‌ها می‌توانند با افزایش التهابات بدنی، به پوست صدمه بزنند. التهاب نه فقط به پیری زودرس (بروز چین و چروک)، بلکه به بروز جوش هم منجر می‌شود.

ماهی‌های چرب

کدام مواد غذایی باعث جوش می‌شوند و کدام به درمان جوش کمک می‌کنند؟//گلی

مصرف ماهی‌های سالمون، ساردین و تن، روش خوبی برای تأمین امگا ۳ ضد التهابی است که بدن به آن نیاز دارد. این اسید‌های چرب سالم اجزای سازنده‌ی سلول‌های ما هستند؛ بنابراین برای بهبود وضعیت پوست خود باید به آن این امکان را دهید که سلول‌های جدید و سالمی بسازد. در تحقیقی در سال ۲۰۱۴ معلوم شد مصرف مکمل‌های امگا ۳ به کاهش چشمگیر جوش‌ها کمک کرده بود.

خیار و هندوانه

کدام مواد غذایی باعث جوش می‌شوند و کدام به درمان جوش کمک می‌کنند؟//گلی

هر ماده‌ی غذایی پرآبی که بتواند آب بدن شما را افزایش دهد، برای پوست شما هم مفید محسوب می‌شود. حفظ رطوبت پوست برای هر نوع پوستی مفید است. افرادی که از مشکل جوش رنج می‌برند، اغلب سعی می‌کنند با خشک کردن پوست، جوش‌های خود را درمان کنند، اما بعد از آن، به مرطوب کننده‌های قوی روی می‌آورند که این خود باعث تشدید جوش‌ها می‌شود. این روش زمانی کارساز است که مشکل جوش‌های شما دائمی نباشد. حفظ آب بدن با نوشیدن آب و استفاده از مواد غذایی پرآب در رژیم غذایی خود می‌تواند سلامت پوست شما را حفظ کند.

بادام هندی

کدام مواد غذایی باعث جوش می‌شوند و کدام به درمان جوش کمک می‌کنند؟//گلی

مغز‌های خوراکی هم می‌توانند برای پوست مفید باشند. خوردن یک اونس (حدود ۲۸ گرم) بادام هندی، بدن را از مقادیر مناسبی زینک برخوردار می‌کند. تحقیقی در سال ۲۰۱۴ نشان داد میان کمبود زینک و بروز شدید جوش ارتباط وجود دارد که احتمالاً دلیل آن این است که ماده‌ی زینک از خواص ضد التهابی برخوردار است و ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. دیگر منابع اصلی زینک عبارتند از غذا‌های دریایی مثل صدف خوراکی و خرچنگ، گوشت گاو، مرغ و بره، دانه‌ها و مغز‌های خوراکی‌ای مثل بادام و تخم کدو، حبوباتی مثل نخود و لوبیا قرمز و محصولات کاکائویی.

مواد غذایی پروبیوتیک دار

کدام مواد غذایی باعث جوش می‌شوند و کدام به درمان جوش کمک می‌کنند؟//گلی

ماست مشهورترین ماده‌ی غذایی پروبیوتیک دار به شمار می‌رود، اما خیار شور و نان‌های تهیه شده از خمیر ترش هم از منابع غیر لبنی خوب مواد پروبیوتیک به شمار می‌روند. تحقیقی در سال ۲۰۱۴ نشان داد مصرف پروبیوتیک‌ها ممکن است آثار ناشی از انتشار پروتئین‌های التهاب آور در بدن را خنثی کند و تولید سبوم یا همان چربی طبیعی پوست را کاهش دهد، مسأله‌ای که از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری می‌کند.

منبع : روز یاتو

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.