او افزود: پلاک کوبی جمعیت دامی در حیطه وظایف معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی است.
بهمنش بیان کرد: هویت دار کردن دامها در کنترل و کاهش بیماریهای مشترک بین انسان و دام تأثیر بسزایی داشته و نقش موثری در کنترل و جلوگیری از قاچاق دام دارد.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: هرگونه خرید و فروش، حمل و نقل، جابجایی و نگهداری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویت گذاری، ممنوع است.
او در ادامه گفت: دامداران و مالکانی که مبادرت به حمل و جابجائی دام میکنند باید از ادارات دامپزشکی و سایر ارگانهای مربوط مجوزهای لازم را دریافت کنند.
بهمنش افزود: بر اساس دستورالعملهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دامهایی که هویت دار و پلاک کوبی نشده و دارای گواهی حمل بهداشتی قرنطینهای دامپزشکی و مجوزهای مربوطه نباشند مصداق کالای قاچاق محسوب میشوند.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد ثبت کد گله و احراز مالکیت دامدار، ثبت مشخصات تکمیلی و اطلاعات تولید مثلی، مدیریت خدمات بهداشتی و دامپزشکی نظیر واکسیناسیون، خدمات بیمهای دام، قرنطینه، کشتار و مبارزه با قاچاق دام را مهمترین مزایای طرح هویت گذاری دام دانست.
بهمنش از دامداران کهگیلویه و بویراحمدی خواست هر چه سریعتر نسبت به پلاک کوبی و هویت دار کردن دامهای خود با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی و امور دام شهرستانهای استان اقدام کنند در غیر اینصورت هیچگونه خدمات بهداشتی به دامهای فاقد پلاک و هویت داده نخواهد شد.
سال گذشته به منظور جبران کمبود گوشت و تنظیم و کنترل قیمت آن، بر اساس مصوبه هیات وزیران تصمیم بر این شد که جلوی هرگونه خروج غیرقانونی دام از استانها گرفته شود که در این میان کهگیلویه و بویراحمد هم از این امر مستثنی نبود.
برای اجرایی کردن این مهم وظایف هر دستگاه به تفکیک در استانها مشخص شد که یکی از این وظایف پلاک کوبی تمامی دامهای استان بوده است.
انتهای پیام/پ