جهانگیری گفت: به دلیل جایگاه آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی، وفور اسناد بالادستی را در این نهاد شاهد هستیم.

جهانگیریبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در مراسم تکریم و معارفه سرپرست سابق و وزیر آموزش و پرورش که صبح امروز برگزار شد؛ اظهار کرد: آقای بطحایی دوران سختی را پشت سر گذاشتند و در نهایت تصمیم گرفتند استعفا دهند. من وقتی این موضوع را شنیدم که با استعفای ایشان موافقت شده بود و قبل از آن هم مصاحبه با صحبتی نداشتند.

او ادامه داد: وقتی آقای حسینی را آقای رئیس جمهور معرفی کردند خوشحال شدم چون ایشان را از قبل می‌شناختم و وقتی روحیه ایشان در ورود پذیرش خدمت دیدم، بسیار راضی کننده بود. آقای حسینی به گونه ای در این سه ماه فعالیت کردند که گویی یک مدیر هستند که فعالیت طولانی مدت خواهد داشت.

معاون اول رئیس جمهور گفت: اولین متضرر رفتن آقای حاجی میرزایی بنده هستم، اگر نظم و استحکام در مصوبات دولت داریم، بخش زیاد آن مرهون تلاش های ایشان است .

جهانگیری تصریح کرد: آقای حاجی میرزایی مدیر موفق راهبردی دولت است، مدیری که صاحب فکر و برنامه است و قدرت توانمندی‌های مختلف برای اهداف ترسیمی را دارد، ایشان مورد موافقت رئیس جمهور و اکثریت قاطع مجلس قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت و بنده با تمام ظرفیت از ایشان حمایت می کنیم، گفت: امیدوارم ایشان بتوانند برنامه های خود در آموزش و پرورش را پیش ببرند.

او بیان کرد: خوشبختانه به دلیل جایگاه آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی، وفور اسناد بالادستی را در این نهاد شاهد هستیم و تاکید مهمی بر اجرای آن داریم، به ویژه در مورد سند تحول بنیادین این تاکید بیشتر است، معمولا برنامه های وزرا درباره این سند جامع است.


بیشتر بخوانید: تخصیص اعتبار برای پرداخت حقوق حق‌التدریس‌ها/ علت تاخیر در واریز‌ها چیست؟


معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بعد از انتخابات سال ۹۲ به دنبال آن بودیم تا اولویت های مهم دولت را شناسایی و برای تحقق آن کار کنیم که یکی از مهم ترین آنها مسائل بین المللی بود و گفتگو شد تا اینکه رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد و توافق را بر هم زد. اینکه آمریکا تصور می‌کند با فشار حداکثری منجر به فروپاشی دولت و اقتصاد می ‌شود، در اشتباه است.

جهانگیری با اشاره به جنگ نابرابر اقتصاد فعلی گفت: این موضوع طبیعتا جنگ امنیتی را به دنبال دارد، اما آمریکایی ها با اهدافی که گذاشتند روز به روز مایوس شدند و اکنون می گویند که ما فشار می آوریم تا ایران پای میز مذاکره بیاید.

آمریکایی ها روی منابع درآمدی تمرکز کرده اند

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی ها روی منابع درآمدی ما فشار آوردند، گفت: یک سوم بودجه کشور ما منابع درآمدی حاصل از نفت است و اگر کمتر فروش برود با مشکل مواجه هستیم اما در مقابل راهبرد فشار اقتصادی حداکثری آمریکا آنچه مقام معظم رهبری و دولت تاکید داشتند؛ مقاومت فعال در برابر این موضوع است. در ماه های اول شوک اقتصادی متلاطمی را در کشور شاهد بودیم اما امروز بعد از یک سال شاخص‌های اقتصادی ارتقا یافت، مکرر گفتند اقتصاد ایران مانند اقتصاد ونزوئلا می‌شود اما مردم ایران بار دیگر توان خود را به نمایش گذاشتند.

او گفت: براساس تجربه جهانی اولویت توسعه در ایران، توسعه علمی و نیروی انسانی است، برخی از کشورهای شرق آسیا که قدرتهای توسعه جهان شدند، بیش از آنکه به توسعه فیزیکی توجه کنند ، به توسعه علمی و آموزش و پرورش توجه کردند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی مهم ترین ابعاد توسعه است، گفت: مهم ترین بستر این موضوع آموزش و پرورش است و مهم ترین مسئولین را بر عهده دارد.

او تاکید کرد: هزینه گذاری در آموزش و پرورش هزینه سرمایه‌ای است و به عنوان هزینه مصرفی نباید تلقی شود، اگر به ارزش افزوده توجه داریم این موضوع از آموزش و پرورش بیرون می آید. باید توجه داشت که هوش و استعداد از همین بستر نشات می گیرد تافردی با ارزش افزوده تحویل جامعه داده شود.

آموزش و پرورش باید کانون گفت‌وگو باشد

جهانگیری با اشاره به عصر دانایی گفت: مدرسه متحول باید این ماموریت را انجام دهد و با مدرسه ثابت، این مهم محقق نمی‌شود، آموزش و پرورش باید کانون گفت‌وگو و دستیابی به منطق، دین، اخلاق و نظایر آن باشد، باید بتواند انسان‌های پرسشگر، متفکر، نقاد و مشارکت جو تربیت کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تنگناهای آموزش و پرورش گفت: تنگنای فرهنگ داخلی و مسائل مادی و اعتباری را در این نهاد شاهد هستیم، البته در۶ سال فعالیت آقای روحانی که چهار سال آن را تحریم بودیم دولت در تخصیص سهم به آموزش و پرورش تلاش زیادی کرد تا سهم نسبت به سایر دستگاه ها بیشتر باشد، شرایط سخت زندگی معلم به عنوان موتور آموزش و پرورش برای ما روشن است.

او ادامه داد: امیدوارم با محدویت های موجود و تلاش آقای حاجی میرزایی سهم بیشتری از اعتبارات را به آموزش و پرورش اختصاص دهیم، خوشبختانه در نظر سنجی‌ها، معلمان بالاترین جایگاه را از نگاه مردم دارند.

فاصله مدرسه کپری تا هوشمند بسیار زیاد است

جهانگیری با اشاره به اینکه فاصله مدرسه کپری تا هوشمند بسیار زیاد است، تصریح کرد: باید به قرعه این فاصله را کم کنیم که هم دولت و هم نهادهای جامعه مدنی باید حمایت کنند. خیرین مدرسه ساز یکی از این ظرفیت هاست، البته امکانات آموزش و پرورش مانند صندوق ذخیره فرهنگیان را هم داریم.

۹۰۰ میلیارد تومان سرمایه صندوق ذخیره نیازمند ساماندهی

او گفت: موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان باید روشن شود، ۹۰۰ میلیارد تومان سرمایه در این صندوق وجود دارد که باید ساماندهی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ایران کشور ثروتمندی است، گفت: باید از این سرمایه ها و ظرفیت ها به درستی استفاده کنیم تا به بهترین شکل در اختیار جامعه قرار دهیم.

جهانگیری بیان کرد: در کل رویکرد نظام به تمام پدیده‌های جامعه باید با حساسیت دنبال شود و یکی از رویکردهای مهم در آموزش و پرورش به رسمیت شناختن کودکی و نوجوانی است، کودک حق بازی و ورزش دارد، اگر این موضوعات را به رسمیت نشناسیم با مشکلاتی مواجه می‌شویم.

او ادامه داد: باید حس تعلق به خانه و مدرسه را در کودکان افزایش دهیم، همچنین باید روش‌هایی را با حفظ اصول حاکم بر جمهوری اسلامی برای کاهش رنج دختران و پسران ایرانی داشته باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۰۱:۰۶ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
با عرض سلام این 900 میلیارد مال اعضاء صندوق مربوط به سال های پیش است باید عادلانه توضیع بشه تا وسوسه کننده نباشد از سال 96تا 98 هیچ سودی به سرمایه ها اضا فه نشده این پول مال معلمان است حاصل دست رنج 20 سال تذریس در سر کلاس ها می باشد
آخرین اخبار