مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای سال تا کنون ۷۱ مورد اهداء عضو داشتیم که به ۳۲۳ بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید.

وقوع ۷۱ مورد مرگ مغزی از ابتدای سال تاکنونابراهیم خالقی مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: از ابتدای امسال تا کنون ۱۲۰ مورد دچار مرگ مغزی شدند که از این تعداد حدود ۶۰ درصد از خانواده‌ها راضی به اهداء عضو شدند.

او با بیان اینکه تفاوت کما و مرگ مغزی باید برای مردم تبیین شود، ادامه داد: وضعیت کما درحالی برای فرد بیمار رخ می دهد که قسمتی از قشر مغز آسیب می‌بیند، اما ساقه مغز دچار آسیب نمی‌شود، بیمار تنفس می کند و قلبش نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تا کنون در هیچ نقطه‌ای در جهان بیماران مرگ مغزی از مرگ نجات نیافته اند، گفت: در برخی موارد افراد کما را با مرگ مغزی تشخیص نمی‌دهند و به صورت عامیانه فردی که در کما به سر می‌برد را با فرد مرگ مغزی اشتباه می‌گیرند و تصور می‌کنند معجزه‌ای برای آن‌ها اتفاق خواهد افتاد، اما واقعیت این است که هیچ معجزه‌ای بالاتر از نجات جان چند انسان نیست.

خالقی با اشاره به اینکه درجه هوشیاری فرد عادی باید ۱۵/۱۵ باشد، افزود: در فردی که دچار مرگ مغز شده این هوشیاری کمتر از ۳ است، اما در بیماری که در کما به سر می‌برد، سطح هوشیاری ۶، ۷ و یا ۸ خواهد بود.

او ادامه داد: برای اجحاف نشدن در حق این بیمار، علاوه بر اینکه آزمایش‌های پاراکیلینیکی از او به عمل می‌آید نوار مغزی و آنژیوگرافی نیز از او گرفته می‌شود و تیمی متشکل از پنج پزشک مجرب که با حکم وزیر بهداشت انتخاب شدند بر بالین فرد حاضر و آزمایشات لازم درباره تایید مرگ مغزی او انجام می دهند.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پس از تایید جراح و متخصص مغز و اعصاب، فوق تخصص بیهوشی، متخصص داخلی و نماینده پزشکی قانونی و همچنین رضایت وراث قانونی و اولیاء دم، اعضای بیمار مرگ مغزی اهداء می‌شود.

خالقی افزود: قلب، ریه‌ها، کبد، کلیه‌ها، پانکراس و روده کوچک، هشت عضوحیاتی برای اهداء هستند که می‌توانند بیماران را از مرگ حتمی نجات دهد، اما اهدای سایر اعضاء همچون اهدای قسمتی از پوست می‌تواند معلولیت اشخاص را برطرف کند.

او با بیان اینکه مرگ مغزی عوامل متعددی دارد، تصریح کرد: مصرف دارو، خونریزی مغزی براثر تصادفات و حلق آویز شدن مهمترین عوامل بروز مرگ مغزی در کشور به شمار می‌آید.

انتهای پیام // ا. ز

 

تصادفات مهمترین عامل مرگ مغزی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.