او بیان کرد: صافی کف پا در بیشتر کودکان وجود دارد که اغلب بین سنین سه تا هفت سالگی برطرف میشود، در صورتی که پس از این سنین صافی کف پا همچنان وجود داشت باید از روشهای فیزیوتراپی که شامل کشش عضلات پشت ساق پا، تقویت عضلات بین استخوانی کف پا و عضلات جلوی ساق پا و بهبود انعطاف پذیری مفاصل کف پاست، کمک بگیریم.
پارسانژاد افزود: قوسهای طولی و عرضی کف پا نقشی مهم در جذب ضربههای وارد شده از زمین که ناشی از فعالیتها و حرکتهای انسان هستند، دارند. صافی کف پا نیروهای وارد شده از سوی زمین را به مفاصل بالاتر مانند مچ پاها، زانوها، لگن و ستون فقرات انتقال میدهد، بنابراین این مفاصل آسیب میبینند. از سوی دیگر هنگامی که قوسهای کف پا کاهش پیدا میکنند، فشاری بیشتر نسبت به قبل بر عضلات ساق و کف پا وارد میشود که برای جبران این فشار وارد شده سایر عضلات اندامهای تحتانی و ستون فقرات بیش از حد فعالیت کرده که این موضوع موقعیت طبیعی این مفاصل را نسبت به هم به اختلال دچار میکند.
عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: صافی کف پا، انحراف مچ پا و زانوها را به داخل به همراه دارد، بنابراین استفاده از کفش و دمپاییهای طبی و کفیهای طبی پیش نیاز انجام درمانهای فیزیوتراپی است، اگرچه این وسایل به تنهایی برای اصلاح صافی کف پا کافی نیستند.
چند تمرین درمانی برای اصلاح صافی کف پا
او تصریح کرد: ازجمله تمرینهای درمانی که فیزیوتراپیست به بیمار آموزش میدهد میتوان به کشش غلاف کف پایی به وسیله یک توپ تنیس یا یک غلتک سفت مانند وردنه آشپزخانه در جهتهای جلو، عقب، چپ و راست اشاره کرد، در تمرینی دیگر از بیمار خواسته میشود با قرار دادن فومرولر در زیر ساق پا در حالت به پشت خوابیده این وسیله را در سه وضعیت وسط، چرخش ساق پا به داخل و خارج به جلو و عقب حرکت دهد تا عضلات پشت، داخل و خارج ساق پا آزاد شوند.
پارسانژاد یادآوری کرد: برای اصلاح صافی کف پا از بیمار درخواست میشود که روی صندلی بنشیند و کف پاهایش را روی حولهای بر زمین قرار دهد سپس با پنجه پاها، حوله را زیر کف پا جمع کند، راه رفتن روی پاشنه پاها و روی لبه خارجی پاها از تمرینهای مناسب دیگر برای اصلاح کف پای صاف هستند.
انتهای پیام/