به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جیوه ماده شیمیایی است که اغلب در دماسنجها ترموستاتها و سوئیچهای چراغ اتومبیل مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین در تاسیسات صنعتی مانند نیروگاه ها، کارخانههای سیمانی و برخی از تولید کنندگان مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد.
هنگامی که جیوه در محیط زیست رها میشود، میتواند به یک مسئله بهداشت عمومی تبدیل شود.
باکتریهای طبیعی جیوه را جذب کرده و آن را به متیل سرم تبدیل میکنند و آن را به زنجیره غذایی معرفی میکنند. ماهیهای کوچک متیل مرکوری را مصرف یا جذب میکنند و توسط ماهیهای بزرگتر خورده میشوند. با این وجود به جای تجزیه یا حل شدن، جیوه در هر سطح از زنجیره غذایی رشد میکند.
ماهیهای بزرگ مانند ماهی تن میتوانند غلظت جیوه در بدن خود داشته باشند که ۱۰۰۰۰ برابر بیشتر از زیستگاههای اطراف خود است.
جیوه برای انسان بی بو و نامرئی است. با این حال میتواند به عنوان یک نوروتوکسین عمل کند و در مغز و سیستم عصبی اختلال ایجاد کند.
قرار گرفتن در معرض جیوه میتواند به ویژه برای کودکان کوچک و زنانی که باردار هستند مضر باشد.
در حالت جنینی که مغز کودک ایجاد میشود، جیوه میتواند باعث ناتوانی در یادگیری و تأخیر در رشد او شود. در نوزادان و جنین ها، دوزهای زیاد میتواند منجر به مشکلات شناختی، فلج مغزی، ناشنوایی و کوری شود.
در بزرگسالان، مسمومیت با جیوه میتواند بر باروری و تنظیم فشار خون تأثیر بگذارد.
مسمومیت با جیوه همچنین میتواند علائم زیر را ایجاد کند: از دست دادن حافظه، لرزش و بی حسی اندامها
با توجه به این موارد مصرف تن ماهی نباید به طور منظم باشد. FDA توصیه میکند که در طول بارداری از مصرف تن ماهی جدا خودداری شود.
منبع:شفقنا
انتهای پیام/