امیری گفت: در کمیسیون‌های مختلف دولت، لایحه نظام رسانه‌ای مورد رسیدگی قرار گرفت که رئیس‌جمهور در این لایحه بر حل و فصل مشکلات مربوط به خبرنگاران تاکید کرد.خبرنگاران کم توقع ترین قشر جامعه هستند/معیشت خبرنگاران باید مورد توجه قرار بگیرد/ لایحه بررسی نظام رسانه‌ای در دستور کار دولت

  به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، حسینعلی امیری شنبه شب در آئین تجلیل از خبرنگاران مازندران در شهرستان محمودآباد گفت: تاریخچه مطبوعات ایران و نقش آن در تاریخ سیاسی و اجتماعی همواره با آزاد اندیشی و آزادی فکر در اذهان متبادر می‌شود.

او با اشاره به اینکه ۱۱۳سال از انقلاب مشروطه می‌گذرد و وقتی اسم مشروطه می‌آید، همزادی خبرنگاران و رسانه‌ها با مشروطه مطرح است، گفت:نظام تفکیک قوا و عدالت که مبانی دموکراسی است از دوره نهضت مشروطه با جان نثاری‌ها و زحمات علما، اندیشمندان و آزادیخواهان درحوزه و دانشگاه به دست آمد و مشروطه خواهان گام به گام با خبرنگاران و رسانه‌ها همراه بودند.


بیشتر بخوانید:ظریف صدای همه ملت ایران است/ دولت برای کم کردن تحریم برنامه دارد


امیری با بیان اینکه طی ۴۰ سال گذشته نیز نقش مطبوعات در توسعه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور تعیین کننده بوده است، افزود: رسانه‌ها از نهضت مشروطه تا کنون در هموار کردن مسیر‌ها برای پیروزی نقش کلیدی داشته اند.

او به نقش رسانه‌ها و خبرنگاران در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در دوره هشت سال دفاع مقدس نیز شاهد به شهادت رسیدن تعداد زیادی از جوانان انقلابی به عنوان خبرنگار، گزارشگر و فیلمبردار بودیم که گاهی جلوتر از رزمندگان برای اطلاع رسانی فعالیت می‌کردند و حماسه عشق آفریدند.

معاون پارلمانی رییس جمهوری نقش رسانه‌ها را در تاریخ ایران مهم و برجسته توصیف کرد و اظهار داشت: در ادبیات سیاسی مشروطه از رسانه و مطبوعات به عنوان رکن چهارم دمکراسی یاد می‌شود و امروز که سبک زندگی مردم تغییر کرده است رسانه و مطبوعات از زاویه‌ای بالاتر از سه قوه دیده می‌شوند.

او نقش مطبوعات و رسانه را در توسعه جوامع یکی از مهمترین نقش‌ها دانست و با تاکید بر این که تحولات جامعه به این پدیده وابسته است، گفت: مطبوعات و رسانه چشمان ناظر و تیزبین و صادق هستند و خبرنگاران به عنوان نمایندگان افکار عمومی بر عملکرد دولت‌ها، حکومت‌ها و نظام‌های سیاسی نظارت می‌کنند.

امیری با بیان اینکه نقش مطبوعات امروز فراتر از رکن چهارم دموکراسی است، افزود: امروز رسانه مهمترین و موثرترین عنصری است که به افکار عمومی شکل می‌دهد، مهندسی افکار عمومی را بر عهده دارد و حتی قدرت ملی را به وجود می‌آورد.

او ادامه داد: تحولات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در مسیر رسانه و گذر از آن اتفاق می‌افتد، لذا امروز مطبوعات در کشورمان ظرفیت تاثیر گذاری فوق العاده‌ای دارند و سطح آزادی‌های موجود به ظرفیت رسانه‌ها وابسته است.

معاون پارلمانی رییس جمهوری با اظهار این که مشروعیت و مقبولیت رسانه رسمی در مقام نظارت بر قدرت مسئولان، نطام سیاسی و کارگزاران باید مورد توجه قرار بگیرد و حمایت شوند، گفت: این به نفع نظام و کارگزاران و مسئولان است.

او  یکی از مزیت‌های به رسمیت شناختن مشروعیت و مقبولیت رسانه‌های رسمی را جلوگیری از گسترش شایعات و مدیریت پر هزینه آن دانست و افزود: اصحاب رسانه و مطبوعات هم باید به نحوی عمل کنند تا صحت داده‌ها با چالش مواجه نشود چرا که امانت داری، بی‌طرفی و کار حرفه‌ای پیش نیاز‌های اعتماد جامعه نسبت به این نهاد تاثیر گذار است.

امیری به پیشرفت سریع فناوری‌های اطلاعاتی در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: روزگار امروز دیجیتالی است و خبرنگاران باید بیشترین استفاده را از این فناوری‌ها ببرند تا خبر بجا، بموقع و با سرعت منتشر شود و البته نباید محتوا و صحت فدای سرعت شود.

او افزود: متاسفنه در برخی رسانه‌ها مشاهده می‌کنیم که اهل ادبیات نیستند و در شان مردم عزیز و شریف ایران کار نمی‌کنند. ایرانیان مردمی با ادب هستند، امروز یکی از ضرورت‌های غیر قابل اجتناب، استفاده از ادبیات فاخر در خبر‌ها است.

معاون رئیس جمهوری گفت: معتقدیم شیوه‌های مدرن امر به معروف و نهی از منکر از طریق مطبوعات است. توصیه ما به مسئولان این است که باید از مطبوعات حمایت قضایی خوبی داشته باشند. در دولت تدبیر و امید این موضوع جدی است. امروز دسترسی به اطلاعات حقوق شهروندی محسوب می‌شود و خبرنگار و رسانه جزء لاینفک جامعه مدنی هستند.

امیری افزود: امروز خوشبختانه جامعه خبری، رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها به بلوغ خوبی رسیده اند و سیر تکاملی رسانه در حال انجام است و این که در مازندران تعداد زیاد و قابل توجهی رسانه دارای مجوز هستند، نشانگر رو به رشد بودن بلوغ سیاسی خبرنگاران و رسانه‌ها در کشور است.

او  گفت: خبرنگاران کم توقع‌ترین قشر جامعه هستند و اینکه امروز محفل صمیمی و باشکوهی با تعامل بین استاندار، خانه مطبوعات، انجمن‌های صنفی و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران تشکیل شد باید قدردانی کرد.

معاون پارلمانی رییس جمهوری با گرامیداشت یاد و خاطره شهید محمود صارمی خبرنگار ایرنا که در مزار شریف به شهادت رسید، افزود: روز شهادت این شهید سرافراز روز خبرنگار نام گذاری شده است و این فرصتی برای تجلیل از خبرنگاران است و باید از قدرت خبرنگار استفاده کرد.

 مسؤولان در مقابل مطالبه‌گری خبرنگاران سعه صدر به خرج دهند

امیری با اعلام اینکه یکی از شیوه‌های مدرن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه از طریق مطبوعات اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: توصیه ما به مسؤولان این است که با مطبوعات مدارا کنند و در مقابل مطالبه‌گری خبرنگاران سعه صدر به خرج دهند.

او درباره معیشت خبرنگاران، تصریح کرد: این مهم باید در سطح ملی تصمیم‌گیری شود که قول پیگیری در این زمینه را می‌دهم؛ البته در کمیسیون‌های مختلف دولت، لایحه نظام رسانه‌ای مود رسیدگی قرار گرفت که رئیس‌جمهور در این لایحه بر حل و فصل مشکلات مربوط به خبرنگاران تاکید کردند.

معاون رئیس‌جمهور افزود: این لایحه باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که حقوق خبرنگاران، امنیت شغلی و مسائل معیشتی آنان در این لایحه دیده و حل و فصل شود که در حال رسیدگی به این مهم هستیم.

امیری بیان کرد: باید مسؤولان شرایطی را فراهم کنند که خبرنگاران به اطلاعات دسترسی داشته باشند که البته جز حقوق شهروندی محسوب می‌شود.

انتهای پیام/س

برچسب ها: مطبوعات ، هیئت دولت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
معمها خیلی کم توقع تر هستند من با ماهی5میلیون چی کنم؟!!!تابستانها هم از بیکاری کلافه میشیم