طرح تشدید نظارت بر سلامت دام‌های قربانی همزمان با عید قربان توسط دامپزشکان و کارشناسان دامپزشکی در سراسر خراسان رضوی اجرا می‌شود.

اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی و شرعی بر سلامت دام‌های قربانیبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  محمد رشتی باف معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با با بیان اینکه ارائه خدمات دامپزشکی در کشتارگاه‌ها در عید سعید قربان به صورت رایگان می‌باشد، افزود: ذبح در معابر و سطح شهر توسط شهروندان بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی، احتمال خطر انتقال بیماری‌های مهلک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، تب مالت و انگل‌های داخلی مشترک دام و انسان را افزایش می‌دهد.

او در ادامه با اشاره به اینکه انگل‌های خارجی همچون کنه‌های خونخوار، جرب، کک و... کودکان را تهدید می‌کند، تصریح کرد: گوشت و آلایش حاصل از ذبح دام باید توسط کارشناسان دامپزشکی بازرسی شود تا سلامت آن تایید گردد و شهروندان نمی‌توانند سلامت گوشت را قضاوت کنند و این فقط با همکاری شهروندان با کشتارگاه‌های تحت نظارت اداره کل دامپزشکی میسر می‌گردد.

او با تاکید بر این مطلب که نگهداری گوشت دام ذبح شده در یخچال به مدت حداقل ۲۴ ساعت الزامی است تا خطر تب کریمه کنگوو سایر بیماری‌های خطرناک از بین برود، تصریح کرد: دام زنده قربانی به ظاهر سالم، ممکن است در مرحله نهفتگی بیماری‌های خطرناک بوده و ذبح آن سبب آلوده کردن محیط زندگی شهروندان شود از سوی دیگر در صورتیکه لاشه دام آلوده در یخچال منزل شهروندان نگهداری شود، احتمال خطر آلوده کردن دیگر مواد غذایی داخل یخچال نیز وجود دارد.

او در ادامه، ممنوعیت کشتار دام به هر شکلی چه به صورت قربانی و یا ذبح دام در مراسم و اعیاد، در خارج از کشتارگاه را هشدار داد و افزود: تماس کودکان با دام قربانی که در حیاط منزل نگهداری می‌شوند، احتمال ابتلای کودکان به بیماری‌های مشترک انسان و دام از قبیل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شده از سوی دیگرکارگران شهرداری که اقدام به جمع آوری زباله‌ها می‌نمایند، ناخواسته در معرض خطر بیماری‌ها قرار می‌گیرند.

رشتی باف در ادامه گفت: در ایام عید سعید قربان، هدایت خرید دام زنده قربانی به مراکز تحت نظارت و کشتارگاه ها، برای حذف مخاطرات حمل دام زنده از میادین دام به‌کشتارگاه‌ها و اعمال بازرسی قبل از کشتار به منظور جلوگیری از قربانی نمودن دام‌های بیمار را مانند سالیان گذشته با جدیت بیشتر نسبت به دیگر ایام سال در دستور کار داریم.

او همچنین بازرسی بهداشتی گوشت و احشاء خوراکی قربانی به منظور احراز سلامت گوشت، هدایت گوشت قربانی برای گذراندن پیش سرد به منظور عقیم سازی عوامل احتمالی بیماری زا در لاشه‌ها به ویژه ویروس خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، اعمال نظارت شرعی بر ذبح دام قربانی را از برنامه‌های مکمل کار خیر مردم در اعیاد سعید قربان و غدیر خم توسط اداره کل دامپزشکی استان اعلام کرد.

انتهای پیام//ف.ح
 

نگهداری گوشت دام ذبح شده در یخچال به مدت حداقل ۲۴ ساعت الزامی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.