به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، داستان این عکس به مسابقهای در سال ۱۹۸۸ بر میگردد؛ مسابقهای که از اساس با هدف مبارزه با موادمخدر برگزار شد و بر همین مبنا نیز روی لباس مارادونا به انگلیسی و روی لباس پلاتینی به فرانسوی نوشته: «نه به مواد مخدر».
پله هم البته در میانه عکس دیده میشود. جمعی از سه فوتبالیست نامدار که قرار بوده این پیام را که مواد مخدر بد است برای نوجوانان و جوانان جا بیندازند، اما یکی از افراد حاضر در این عکس فوتبالیست معروفی است که چند سال بعد تشت رسواییاش درباره مصرف همین مواد مخدری که اینجا دارد تلاش میکند بد بودنش را اثبات کند، بر زمین افتاد و او کسی نیست جز «دیه گو آرماندو مارادونا»! به بهانه پربازدید شدن این عکس در شبکههای اجتماعی به ۳ درسی که از این عکس میتوان گرفت، اشاره خواهیم کرد.
چرا کاری میکنیم که میدانیم غلط است؟!
درک خوب و بد بودن غالب رفتارها، کار دشواری نیست. البته بسیاری از ما پا را فراتر گذاشته و نه فقط میتوانیم بگوییم چه کاری بد یا غلط است که میتوانیم به دیگران نیز در این زمینه پند و اندرز دهیم، اما در مقام عمل داستان به صورت معمول به این سادگی نیست. در واقع نه فقط مارادونا که بسیاری از ما نیز در زندگی روزمره خود کارهایی را انجام میدهیم که میدانیم غلط است، اما چرا؟
قدرت وسوسهها را جدی نمیگیریم
گاهی وسوسه انجام دادن برخی کارهای اشتباه، قویتر از چیزی است که از دور به نظر میرسد. به عنوان مثال، افراد تصور میکنند که توان نه گفتن به سیگار یا مواد مخدر را دارند، اما به وقت عمل اول آن را امتحان میکنند و بعد از یکی، دو بار امتحان، توان کنار گذاشتن آن را از دست میدهند. این وضعیت به ویژه درباره موادی که وابستگی جسمی و روانی در افراد ایجاد میکنند، بسیار شایع است.
نقاط ضعف و قوت خود را به درستی نمیشناسیم
گاهی اوقات این نشناختن نقاط ضعف است که کار دست افراد میدهد. به عنوان مثال فردی متوجه نیاز شدید خود برای پیدا کردن دوست نیست و در این شرایط برای پاسخ به این نیاز به هر رابطهای دست میزند یا هر رفتاری را برای اینکه دیگران او را بپذیرند انجام میدهد. البته در کنار این نشناختن نقاط ضعف و تصور اغراقآمیز درباره تواناییها نیز میتواند کار دست افراد بدهد. در این شرایط فرد به تصور اینکه راهش را بلد است و میتواند از نتیجه انتخاب غلط خود به نوعی قسر در برود، دست به عمل میزند، غافل از اینکه این تصور تنها خیالی خام بوده است. چنین توجیهی را در رانندگیهای خطرناک، حمل چاقو و رفتارهایی که به واسطه مخاطرات زیاد، غلط در نظر گرفته میشوند، بیشتر میبینیم.
خودمان را فردی بد و مستحق بدی میدانیم
بررسیها نشان میدهد احساس بد بودن و داشتن شرم شدید راجع به وجود خود، میتواند افراد را به سمت انجام رفتارهای غلط و اشتباه سوق دهد. افرادی که تصور میکنند «آدم بدی» هستند، احتمال بیشتری وجود دارد که برای اثبات این موضوع به خود و اطرافیان دست به کارهای بد و غلط هم بزنند. البته توجه داشته باشید که چنین تصوری درباره خود و تلاش برای اثبات آن همیشه برای فرد واضح نیست و گاهی او تنها در سطح ناخودآگاه چنین برداشتی از خود دارد.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/