رشیدیان از انجام بدون تأخیر ۶۱.۳ درصد از پروازهای مربوط به انتقال زائران حج تمتع به عربستان تاکنون خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت روز یکشنبه گفت: تاکنون عملیات انتقال ۸۶ هزار و ۳۵۶ زائر و عوامل اجرایی حج با ۳۴۹ پرواز شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به انجام رسیده و با وجود حجم سنگین کار، متوسط تأخیر پروازها ۲۵.۹ دقیقه است.
او افزود: از این تعدد پرواز انجام شده ۱۹۱ پرواز به مقصد فرودگاه مدینه انجام و ۴۳ هزار و ۷۵۳ زائر را به شهر پیامبر (ص) منتقل کرده است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ۱۵۸ پرواز هم کار انتقال بقیه زائران را به فرودگاه جده انجام داده که این زائران پس از محرم شدن در مسجد شجره عازم مکه مکرمه شدهاند.
به گفته وی ۴۱ هزار و ۴۳ زائر در قالب ۲۹۴ کاروان با ۹۸۴ دستگاه اتوبوس طی این مدت پس از اقامتی چند روزه در مدینه النبی (ص) به مکه اعزام شدند و بقیه به طور مستقیم از جده به مکه انتقال یافتند.
رشیدیان تصریح کرد: هم اکنون آمار زائران ایرانی مستقر در مکه ۷۹ هزار و ۴۸۰ نفر در قالب ۵۵۴ کاروان است که معادل ۹۷ درصد کل زائران حاضردرعربستان میشود و هنوز سه درصد از زائران در مدینه هستند.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: تاکنون ۶۱.۳ درصد پروازهای مربوط به انتقال زائران حج تمتع به عربستان ۹۸ بدون تأخیر انجام شده است.
رشیدیان گفت: تاکنون عملیات انتقال ۸۶ هزار و ۳۵۶ زائر و عوامل اجرایی حج با ۳۴۹ پرواز شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی به انجام رسیده و با وجود حجم سنگین کار، متوسط تاخیر پروازها ۲۵.۹ دقیقه است.
او افزود: از این تعدد پرواز انجام شده ۱۹۱ پرواز به مقصد فرودگاه مدینه انجام و ۴۳ هزار و ۷۵۳ زائر را به شهر پیامبر (ص) منتقل کرده است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ۱۵۸ پرواز هم کار انتقال بقیه زائران را به فرودگاه جده انجام داده که این زائران پس از محرم شدن درمسجد شجره عازم مکه مکرمه شده اند.
به گفته وی، ۴۱ هزار و ۴۳ زائر در قالب ۲۹۴ کاروان با ۹۸۴ دستگاه اتوبوس طی این مدت پس از اقامتی چند روزه در مدینه النبی (ص) به مکه اعزام شدند و بقیه به طور مستقیم از جده به مکه انتقال یافتند.
رشیدیان تصریح کرد: هم اکنون آمار زائران ایرانی مستقر در مکه ۷۹ هزار و ۴۸۰ نفر در قالب ۵۵۴ کاروان است که معادل ۹۷ درصد کل زائران حاضر در عربستان میشود و هنوز سه درصد از زائران در مدینه هستند.
او با بیان اینکه تلاش شده خدمات دهی به این زائران به تناسب جمعیت ذایقه وشرایط خاص آنها برنامه ریزی شود، گفت: هم اکنون در حوزه تغذیه عملکرد بخشهای مربوطه تا حد زیادی رضایت بخش است، چنان که به طور متوسط فقط درروز جاری ۱۷۸ هزار پرس غذا در دو وعده ناهار و شام تهیه و توزیع میشود.
به گفته وی، هم اینک در مکه دو آشپزخانه مرکزی با ظرفیت تولید بالای ۵۰ و ۶۰ هزار پرس و نیز چند مجموعه خودپخت فعال است، چنان که هم اینک در وعده ناهار ۸۸ هزار و ۶۶۵ پرس غذا طبخ میشود و هنوز هم این آمار تا ورود تمامی زائران طی سه، چهار روز آتی افزوده میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: همچنین فقط روزانه نان تازه پخت و توزیع میشود، چنان که فقط درروز گذشته ۴۵ هزار قرص نان طبخ شد و این رقم از ابتدای فعالیت این آشپزخانهها تا کنون ۵۷۴ هزارو ۳۷۷۵ قرص نان است.
رشیدیان عنوان کرد: در کنار توجه به ذائقه زائران مناطق مختلف کشور، رعایت رژیم غذایی برای آنان که دچار بیماری هایی، چون دیابت، پرفشاری خون و نیز بیماریهای خاص هستند هم با نظر پزشک در طبخ این غذاها مورد توجه جدی است.
او در بحث نقل و انتقال زائران در درون شهر مکه هم گفت: بدین منظور ۱۹ ایستگاه تعریف شد که ۳۰۶ دستگاه اتوبوس و مینی بوس در این خطوط به زائران در مسیر هتلها و مسجد الحرام فعال است و تا کنون ۷۸ هزار و ۱۹۹ زائر را خدمت رسانی کرده اند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: کاروانهای زیارت دوره در مدینه برای ۴۵ هزار و ۳۲۱ زائر در قالب ۳۱۲ کاروان برگزار شد و در مکه هم تا کنون برای ۵۶ هزار و ۳۰۹ زائر در قالب ۳۸۷ کاروان برقرار شده و همچنان هم ادامه دارد.
او با اشاره به اینکه از ابتدای ورود زائران تا کنون ۱۲۱ هزار و ۴۹ مراجعه کننده به مرکز پزشکی حج در مکه و مدینه ویزیت شده اند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: طی این مدت سه نفر به علت بیماری جان باختند و هم اکنون ۱۱ نفر در بیمارستانهای سعودی و ۳۸ نفرهم در مرکز پزشکی حج در مکه بستری هستند.
رشیدیان تصریح کرد: این در حالی است که از ابتدای ورود زائران تا کنون در مجموع ۵۸۷ نفر در بیمارستان مرکز پزشکی حج و ۱۹۹ نفر در بیمارستان سعودی بستری شده اند.
انتهای پیام/