چندین سال است که بخش شرقی محله نازی آباد به نام علی آباد شمالی تغییر نام یافته و اکنون اهالی آن از مدیریت شهری خواستار بازگرداندن هویت محله‌شان هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اداره کل امور مناطق شهردرای تهران در سال ۸۷ لایحه‌ای به شورای شهر تهران ارائه کرد که بر اساس آن بخش شرقی محله «نازی آباد» به نام «علی آباد شمالی» تغییر نام یابد.

این تغییر نام بدون اطلاع اهالی و ساکنان نازی آباد انجام شد و تا مدت‌ها بعد نیز کسی از آن با خبر نشد.

بازگرداندن هویت بر باد رفته؛ خواسته اهالی نازی آباد!

کم کم تابلوهایی با عنوان «سرای محله علی آباد شمالی» در سطح این بخش از نازی آباد نصب شد تا تغییر هویت این بخش با شیب تندتری انجام شود، اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود و در دوره‌هایی هم که شهرداری اقدام به برگزاری انتخابات شورایاری کرد، برای تقسیم بندی نازی آباد به محلات ریزتر، انتخابات بخش شرقی نازی آباد جدای از بخش غربی و با نام انتخابات شورایاری «علی آباد شمالی» برگزار شد.

همزمان با برگزاری انتخابات شورایاری‌ها بسیاری از ساکنان نازی آباد از این موضوع ابراز نارضایتی کردند و این اقدام را سلب هویت محلی خود برشمردند.

برخی از اهالی و ساکنان قدیمی نازی آباد به باشگاه خبرنگاران جوان گفتند: قدمت بخش شرقی نازی آباد که در حال حاضر هویت آن بر باد رفته، از بخش غربی آن که اکنون نازی آباد نامیده می‌شود، بیشتر است و ضرورت دارد که مدیریت شهری هر چه سریع‌تر برای بازگرداندن این هویت بر باد رفته اقدام کند.

بازگرداندن هویت بر باد رفته؛ خواسته اهالی نازی آباد!


بیشتر بخوانید: لانه‌سازی راه‌آهن برای سارقان، قاچاقچیان و کارتن‌خواب‌ها/ هدیه شوم خطوط ریلی به اهالی نازی‌آباد شرقی


حسن خلیل آبادی عضو شورای شهر تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از اطلاع از تغییر نام بخش شرقی نازی آباد به نام «علی آباد شمالی» ابراز تعجب کرد و گفت: از گذشته‌های دور حدفاصل بین ریل راه آهن و خیابان شهید رجایی، نازی آباد نام داشت.

او با بیان اینکه علی آباد نام محله دیگری در بخش شرقی ریل راه آهن است، افزود: چنانچه مدیریت شهری نازی آباد را نیازمند تقسیم بندی‌های کوچکتر می‌دید، بهتر بود که برای بخش شرقی این محله، نام «نازی آباد شرقی» انتخاب شود، نه نامی که بر گرفته از یک محله دیگر باشد.

بازگرداندن هویت بر باد رفته؛ خواسته اهالی نازی آباد!

خلیل آبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شورای شهر تهران برای بازگرداندن نام اصلی این محله اقدامی نمی‌کند، گفت: بازگرداندن نام سابق این محله مستلزم آن است که ساکنان و یا شورایاری محله نامه‌ای نوشته و آن را به شورای شهر ارسال کنند.

در حالی که شهرداری تهران بدون توجه به خواست و اراده ساکنان یک محله، اقدام به تغییر نام آن کرده، خلیل آبادی معتقد است، بازگرداندن نام این محله نیازمند تهیه نامه از سوی اهالی محله و آوردن آن به شورای شهر است.

حال آن که شورای شهر در چند ماه گذشته که برخی معابر را به نام چهره‌های سرشناس تغییر داد، هیچ درخواستی از سوی مردم نداشت و حتی در نامگذاری معابری به نام «عبدالله انوار» و «علی نصیریان» علی‌رغم اینکه این دو شخصیت به صراحت با نامگذاری خیابان به نام خودشان مخالفت کردند، اما شورای شهر تهران کار خود را کرد.

درباره تغییر نام محله نازی آباد بهتر است شورای شهر تهران به جایگاه و شأن مردم احترام بگذارد و اهالی منطقه را بابت کار نکرده، با تهیه نامه و سرگردانی در طبقات و راهروهای شورای شهر  سرگردان نکند و همانند روزهای انتخابات به میان مردم این محل بروند و یا یک نماینده را جهت تحقیقات به محل اعزام کنند.

گزارش از علی کاظمی

انتهای پیام/

ماجرای تغییر نام محله نازی آباد به وسیله شهرداری تهران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.