اعطا درباره انتخابات شورایاری‌ها و میزان مشارکت محله‌های شهر تهران توضیحاتی داد.

انتخابات شورایاری‌ها با مجوز دولت برگزار شد/ بیشترین مشارکت در انتخابات برای محله گلشن با ۸۳۸۷ رأیبه گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران درخصوص انتخابات شورایاری‌ها گفت: محله گلشن با ۸۳۸۷ رأی بیشترین مشارکت را در انتخابات داشت و همچنین نعمت آباد با ۶۱۱۳ رأی در رتبه دوم و شکوفه با ۵۶۶۶ رأی در رتبه سوم قرار دارند.

او افزود: ۳۱۱۹ نفر عضو اصلی انتخاب شدند که ۵۰۷ نفر زنان و ۲۶۱۲ نفر مردان هستند.

اعطا ادمه داد: بودجه مصوب برای این انتخابات ۶ میلیارد تومان بود که باید بر اساس آن عمل می‌شد، اما در مجموع گزارش‌های مالی را دریافت خواهیم کرد.

او با بیان اینکه تاکنون هیچ گزارشی از تخلف ساماندهی شده دریافت نکردیم، افزود: اگر دیوان بخواهد بر اساس آنچه که سازمان بازرسی اعلام کرده است، انتخابات را ابطال کند، باید منتظر رأی صادره باشیم و اکنون مبنای ما مصوبه‌ای است که در شورا تصویب شده است و ما با تکیه بر مجوزی که از دولت گرفتیم، آن را برگزار کردیم.

اعطا در مورد سوالی در خصوص سیاسی شدن انتخابات گفت: اساسا ستاد هماهنگی شورایاری‌ها به این موضوع ورود نمی‌کند، اگرچه ممکن است گروه‌هایی فعال شده باشند و این طور هم بوده، اما به لحاظ مداخله در ائتلافات و بررسی اینکه چه گرایش‌های سیاسی داشته‌اند، ورود نمی‌کنیم.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه بخشی از اطلاعات انتخابات شورا‌یاری‌ها هنوز احصا نشده است، تصریح کرد: علت این است که بررسی‌ها همچنان ادامه دارد و جلسات هیئت نظارت در حال برگزاری است.

او تأکید کرد: اگر بعد از پایان رأی‌گیری اعتراضی از منطقه‌ای دریافت نشود و هیچ نظر منفی از طرف هیئت نظارت نداشته باشیم، بنا بر تأیید خواهیم گذاشت و در صورتی که اعتراضی وجود داشته باشد، موضوع در هیئت نظارت مرکزی بررسی می‌شود و در نهایت نیمه مرداد ماه نتایج نهایی اعلام خواهد شد.

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در این دوره سازمان بازرسی کشور ایراداتی به برگزاری انتخابات شورایاری‌ها وارد کرد، گفت: این انتخابات در گذشته هم از سوی سازمان بازرسی مورد اشکال بود و اکنون این اشکال با جدیت بیشتری مطرح شده است.

اعطا تصریح کرد: در این دوره دولت و معاونت حقوقی رئیس جمهور همکاری کردند و در جلساتی که با حضور وزارت کشور، سازمان بازرسی و شورا در معاونت حقوقی ریاست جمهوری برگزار شد، تصمیم به برگزاری انتخابات گرفته شد.

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به تعداد کاندیداها و تفکیک مناطق افزود: در مناطق ۲۱، ۲۲، ۳، ۱۳، ۱۶ تعداد کاندیداها زیر ۴۰۰ نفر بوده است و در مناطق ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۷، ۱۸، ۷ و ۸ تعداد کاندیداها بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر بود و در مناطق ۶، ۱۴ و ۲۰ بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر و در مناطق ۱، ۲، ۴، ۵ و ۱۵ بالای ۶۰۰ نفر بوده است.

او با بیان اینکه از بین ۳۵۲ محله تهران در ۴ محله این انتخابات برگزار نشد، تصریح کرد: انتخابات شورایاری در محلات زینبیه، قصر فیروزه، فرودگاه و مسکرآباد به خاطر به حد نصاب نرسیدن برگزار نشد.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در مجموع ۱۱ هزار و ۹۷۰ کاندیدا داشتیم که ۲۰ درصد آن‌ها زنان بودند، گفت: ۵۰۹ هزار و ۱۶۱ نفر رای دادند که از این میزان ۳۹ درصد زنان بودند و بیشترین داوطلبان در منطقه ۴ با ۱۱۹۲ رأی بودند.

اعطا با بیان اینکه ۴ هزار و ۸۳۳ نفر از داوطلبان بین ۳۰ تا ۴۰ سال سن داشتند، گفت: ۲ نفر از کاندیداها بالای ۱۵۰۰ رأی داشتند که یکی در منطقه ۱۹ با ۱۱۷۰ رأی و دیگری در مشیریه با ۱۶۶۷ رأی بود.

او با بیان اینکه ۳ هزار و ۱۱۹ نفر به عنوان عضو اصلی انتخاب شدند، گفت: ۵۰۷ نفر از منتخبان را زنان و ۲ هزار و ۶۱۲ نفر را مردان تشکیل می‌دهند، به این معنا که سهم زنان ۱۶ درصد و سهم مردان ۸۴ درصد شده است و در نهایت ۱۳۴۲ نفر هم به عنوان علی البدل شناخته شده‌اند.

اعطا با بیان اینکه میانگین سن منتخبان ۴۳ سال است، تصریح کرد: پایین‌ترین سن عضو منتخب ۲۲ سال و بالاترین آن‌ها ۷۴ سال است و بیشترین کاندیداها ۳۳ سال سن داشتند.

سخنگوی شورای شهر تهران در خصوص وجود تخلفات در انتخابات شورایاری‌ها گفت: در هر انتخاباتی ممکن است تخلف رخ دهد، اما تا کنون هیچ گزارشی از تخلف ساماندهی شده نداریم و بیشتر تخلفات مربوط به برخی از داوطلبان بود که یا شبهه دارد و یا طبق آیین‌نامه رأی ندادند.

او در خصوص افرادی که از محلی به محلی دیگر رفتند و رأی دادند.

اعطا تصریح کرد: ما برای جلوگیری از این وضعیت ابزار مناسب نداریم، ضمن اینکه آیین‌نامه هم در این مورد سکوت کرده، اما به دلیل اینکه این اتفاق با روح انتخابات شورایاری‌های محلی سازگار نیست، موارد را به صورت موردی بررسی می‌کنیم.

او در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت حسابرسی از  شهرداری تهران گفت: حسابرسی مهمترین ابزار نظارتی شوراست و این نشان می‌دهد که شاید در سال‌های اخیر نسبت به حسابرسی توجه کافی نشده است.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در گزارشات بررسی شده کمیته بودجه شورا نسبت به تمامی بندها نظر داده شده است، افزود: در مواردی که تخلف محرز شود، آن را به مرجع قضایی ارجاع می‌دهیم.

اعطا در پاسخ به سوالی در خصوص میزان شفافیت حقوق پرسنل شهرداری تهران که در سامانه شفافیت منتشر شده است، گفت: در این مورد باید از طریق شهرداری و معاونت منابع انسانی همکاری بیشتری صورت گیرد تا اطلاعات را با دقت قابل قبولی بر روی سامانه قرار دهند.

سخنگوی شورای شهر تهران تصریح کرد: مواردی که روی سامانه شفافیت قرار گرفته از سامانه جامع منابع انسانی شهرداری تهران گرفته شده و در واقع منبع اصلی آنجاست که اگر این اطلاعات در آنجا دقیق نباشد، در سایت شفافیت هم دقیق نخواهد بود، لذا باید در منبع اصلی دقیق شود.

اعطا به موضوع مجوز برج باغ برای 62 پرونده پرداخت و گفت: شورا در این موارد بر خلاف میل خود اجازه برج باغ صادر کرد، زیرا آن‌ها حقوق کسب شده‌ای داشتند که باید  این روند طی می‌شد، اما اکنون  موضوع به هیئت تطبیق رفته و اکنون از کنترل ما خارج است.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه از شهرداری درخواست کردیم که این مسئله را حل کنیم و اگر می‌تواند آن را  با تهاتر ملک به سرانجام برساند، تصریح کرد: شورای عالی شهرسازی مصوبه‌ جدیدی را هم ابلاغ کرده که این مصوبه بر اساس همان پیشنهاد خانه باغ شورای شهر است که می‌تواند مشکل این افراد را حل کند.

او در خصوص ایرادات وارد شده از سازمان بازرسی برای انتخابات شورایاری‌ها گفت: اگر دیوان عدالت بخواهد بر اساس آنچه که سازمان بازرسی اعلام کرده انتخابات را ابطال کند، باید ببینیم که رأی صادره چطور خواهد بود، اما در حال حاضر مبنای ما مصوبه‌ای است که در شورای شهر به تصویب رسیده است که بر اساس آن انتخابات را  برگزار کردیم و هر زمان هم که دیوان رأی صادر کند، بر اساس آن عمل می‌کنیم.

سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه به موضوع ادغام معاونت‌های شهرداری تهران پرداخت و گفت: اینکه این موضوع به چه ترتیبی باید انجام شود، در شورا مورد بحث قرار می‌گیرد، اما هنوز مطمئن نیستم که شهرداری برای ادغام کدام معاونت‌ها پیشنهاد شورا را می‌پذیرد.

اعطا با بیان اینکه در حوزه‌ طراحی‌های شهری 4 معاونت کار موازی انجام می‌دهند، گفت: اگر این معاونت‌ها ادغام شوند، اما زیر مجموعه‌هایشان هیچ اصلاحی نداشته باشند، عملا هیچ گونه اتفاق جدیدی رخ نداده است، لذا باید در زیرمجموعه‌های آن‌ها هم اصلاح انجام شود.

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به تماس‌های تلفنی که با سامانه ۱۳۷ و ۱۸۸۸ انجام می‌شود، گفت: در بهار سال ۹۸ ما نسبت به سال گذشته شکایات بیشتری داشتیم که بیشتر آن‌ها مربوط به سد معبر، نظافت، تخلفات شهرسازی و لکه گیری آسفالت بود و کمترین تماس‌های مربوط به مسائل فرهنگی و اجتماعی می‌شد و در نهایت ۵ موضوع مهم‌تر مربوط به رفع سد معبر، آلودگی صوتی، نظافت معابر و لایروبی بود.

او در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه انتخابات شورایاری‌ها کاری نمایشی بوده است، افزود: در گذشته عملکرد‌های مناسب در این حوزه کم نبود، اما می‌خواهیم که شورایاری‌ها بتوانند برای محلات تصمیم گیری کنند و اگر قرار است در مدیریت شهری تصمیمی برای یک محله گرفته شود، در آن تصمیم باید اهالی محل حضور داشته باشند و تصمیم گیری‌ها از بالا به پایین نباشد.

اعطا در ادامه به موضوع تاکسی‌های اینترتی پرداخت و گفت: این موضوع در شورای ترافیک تهران در حال بررسی است و به زودی نحوه تصمیم گیری و تعامل تاکسی‌های اینترنتی با شهرداری اعلام خواهد شد.

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به توقف مصوبه تعارض منافع در دیوان عدالت تصریح کرد: تنها ماده ۷ این مصوبه مربوط به استفاده کارکنان شهرداری مجوز پروانه نظام مهندسی است که متوقف شده است، اما بر اساس آمارها تعدادی از مهندسان شهرداری توانسته‌اند از پروانه خود امکان نظارت بگیرند که به طور متوسط هر مهندس در سال، ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ متر امکان نظارت دارد.

او در نهایت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه که چرا شهرداری بخشی از محله نازی آباد را علی رغم قدمت طولانی آن به نام علی آباد شمالی نامگذاری کرده است که به هویت محله نازی آباد آسیب می‌زند، تصریح کرد: شورا به نامگذاری معابر و کوچه‌ها ورود می‌کند و در خصوص نامگذاری محلات نقشی ندارد.

اعطا در پایان در خصوص وضعیت گزارش کمی برنامه پنج ساله سوم گفت: این موضوع در کمیته‌های شورا در حال بررسی است و پس از بررسی در کمسیون‌ها و کمیته‌ها به کمیسیون تلفیق می‌رود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار