به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات شورایاریها به پایان رسید و منتخبان آن معرفی شدند.
انتخابات شورایاریها در ۳۵۲ محله تهران برگزار و بیش از ۵۰۹ هزار نفر از شهروندان در این انتخابات مشارکت داشتند و از میان ۱۲ هزار و ۳۱۳ نفر ۱۳ نفر منتخب خود را در ۳۵۲ محله انتخاب کردند.
منتخبان شورایاری در محله های پایتخت از ۹ نفر عضو اصلی و ۴ نفر عضو علی البدل تشکیل شده است که در مجموع ۱۳ نفر در نهاد شورایاری هر محله پس از دریافت اعتبارنامه فعالیت رسمی خود را آغاز میکنند.
با پایان یافتن انتخابات شورایاریها و اعلام نتایج اولیه هنوز برای بسیاری از شهروندان شرح وظایف شورایاریها و یا به زبان ساده نقش آنها در محلهها مبهم و ناآشنا است.
به زبان ساده میتوان گفت شورایاریها به عنوان حلقه واسط ارتباط مردم با مدیریت شهری است.
بنا به گفته مدیران شهری منتخبان شورایاریها بدون دریافت هیچ گونه حقوق و مزایا در شورای محلههای پایتخت فعالیت میکنند و به عنوان یک نهاد مدنی سعی در مدیریت هرچه بهتر پایتخت در مقیاس محله محوری هستند.
بسیاری از اعضای شورای شهر تهران اعتقاد دارند مدیریت شهری چون تهران، که به عنوان یک ابر شهر شناخته میشود تنها با ۲۱ نفر عضو شورای شهر تهران امکان پذیر نیست و شهری که جمعیت شب آن بیش از ۸.۵ میلیون نفر و جمعیت روز آن به بیش از ۱۲ میلیون نفر میرسد به نهادهای مدنی، چون شورایاریها احتیاج دارد تا بتواند مسائل و مشکلات محلهها را شناسایی و مدیریت شهری را در بحث بودجه ریزی مناطق و تخصیص آن برای رسیدن به عملکرد مثبت یاری کند.
احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در تبیین وظیفه نهادی مانند شورایاریها با اشاره به مثالی ساده گفت: نهادی مانند شورایاریها موجب میشود که مشکلات یک محله به درستی شناخته و برای حل آن مشکلات به درستی هزینه شود.
مسجدجامعی گفت: به عنوان مثال اگر مشکل محلهای موش است مدیریت شهری با استناد به گزارشهای شورایاریها با آگاهی در زمینه مبارزه با موش وارد میدان میشود و برای آن هزینه میکند و دیگر بودجه آن محل را صرف لکه گیری آسفالت معابر نمیکند.
محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران در تبیین نقش و اهمیت جایگاه نهاد شورایاریها اظهار کرد: ما بارها از نهاد شورایاریها خواستیم تا با حضور در صحن شورای شهر تهران گزارشی از عملکرد خود و مشکلات و نحوه مدیریت شهری (شهرداری منطقه مربوطه) و راهکار پیشنهادی خود را برای حل مشکلات ارائه کند.
زهرا نژادبهرام عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به اهمیت جایگاه شورایاریها گفت: شورایاریها موجب میشوند تعلق خاطر و حس مسئولیت پذیری شهروندان به مناطقی که در آنجا ساکن هستند بیشتر شود و از پیر و جوان و زن و مرد برای حل مشکلات منطقه خود تلاش کنند.
بیشتر بخوانید: انتخابات شورایاری حلقه وصل افراد جامعه به مدیریت شهری است
نهاد شورایاریها با شناخت نقاط قوت و ضعف محلههای پایتخت میتواند با همکاری مدیریت شهری در رفع مشکلات آن منطقه عملکردی مثبت و در بروز نقاط قوت آن نقش به سزایی داشته باشد.
بر اساس قانون شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت میتوانند تشکلهای مردم نهاد ایجاد کنند تا بتوانند با استفاده از نقطه نظرات آنها در بحث هزینه کرد شناخت معضلات و مشکلات شهری مدیریت مطلوبتری را ایجاد کنند.
حال با اتمام انتخابات شورایاریها و ارائه اولیه لیست منتخبان باید منتظر ماند و دید نهاد شورایاریها در دوره مدیریت شهری که شعار خود را شفافیت و تهران را شهری برای همه اعلام کرده است میتواند به درستی راهگشای مشکلات مناطق ۲۲ گانه پایتخت باشد یا خیر?
انتهای پیام/
چرا سطل های زباله دو تا نمی شود یکی برای خشک و دیگری برای تر؟
چرا اینهمه گربه وجود دارد؟
موش ها چرا در جوی ها هستند؟
چرا وانت ها بلندگو به دست جنس خود را تبلیغ می کنند و کاری هم ندارند که ممکن است در خانه ای مریض باشد و آزار ببیند؟
شاید کسی شب کار باشد و می خواهد روز را استراحت کند
این چراها چرا بی پاسخ می ماند؟