پنجمین دوره انتخابات شورایاریها با تمام فراز و فرودها به پایان رسید، انتخاباتی که کم حاشیه نبود.
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پنجمین دوره انتخابات شورایاریها با تمام فراز و فرودها و حواشی پیش از آن جمعه (چهارم مرداد ماه) برگزار شد و بیش از ۵۰۹ هزار نفر پای صندوقهای رأی حاضر شدند و کد افراد منتخب خود را در صندوقهای الکترونیکی پنجمین دوره انتخابات ثبت کردند.
قانونی و یا غیر قانونی بودن این انتخابات جزء مواردی بود که پیش از انتخابات در صدر اخبار رسانهها قرار گرفت و به قول محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران اگر مردم تمایلی به شرکت در انتخابات شورایاریها نداشتند با مطرح شدن قانونی یا غیرقانونی بودن آن تنور این انتخابات از سوی این رسانهها برای مردم داغ شد.
با این حال برگزاری هر انتخاباتی حواشی را به دنبال دارد که گاهی از متن پررنگتر میشود و تمام محاسن یک انتخابات را به سایه میبرد. پنجمین دوره انتخابات شورایاریها نیز از این قاعده مستثنی نبود و حواشی را رقم زد که برخی از آنها پررنگتر از متن بود.
محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران اولین حاشیه پنجمین دوره انتخابات شورایاریها را رقم زد. وی در پاسخ به این سوال که آمار نهایی نامزدهای پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها چه عددی است؟ گفت: آمار نهایی نامزدها برای شرکت در انتخابات پنجمین دوره شورایاری ها ۱۲ هزار و ۳۱۳ نفر است که عدد ۳۱۳ تعداد یاران امام زمان است و لازم است یادی هم از آقای احمدی نژاد کنیم.( همراه با خنده هاشمی)
رئیس شورای شهر تهران رأی خود را در محله کاشانک (محله زندگی خود) ثبت کرد و در بازدید خود از حوزه انتخاباتی محله منیریه در مسجد فخریه حاضر شد و برای اطمینان از این موضوع که نمیتوان بیش از یک بار در انتخابات پنجمین دوره شورایاریها شرکت کرد در حضور اصحاب رسانه مجدد برای شرکت در انتخابات شورایاریها تلاش کرد که با اعلام خطا از سوی صندوق الکترونیکی عملکرد صحیح صندوقهای الکترونیکی انتخابات تأیید شد.
هاشمی پس از آنکه نتوانست در انتخابات شورایاریها مجدد شرکت کند، با خنده گفت: اگر رای من دوباره ثبت میشد باید انتخابات پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها را باطل اعلام میکردیم چون شرکت مجدد در انتخابات تخلف است.
احمد مسجدجامعی رئیس هیئت اجرایی انتخابات پنجمین دوره شورایاریها به همراه محسن هاشمی رفسنجانی در حوزه انتخاباتی محله منیریه در مسجد فخریه حاضر شد و رأی خود را ثبت کرد.
پیروز حناچی شهردار تهران حوزه اخذ رأی مکتب الصادق در محله ستارخان را برای شرکت در انتخابات پنجمین دوره شورایاریها انتخاب کرد و همراه با رسول کشتپور شهردار منطقه ۲ تهران در میان صدای شاتر دوربین خبرنگاران رأی خود را در انتخابات پنجمین دوره شورایاریها ثبت کرد.
نکته قابل توجه کارت ملی شهردار تهران بود که از سری اول کارتهای ملی صادر شده بود که امروز فاقد اعتبار است.
خیابان ستارخان حاشیه دوم انتخابات شورایاریها را رقم زد و صف نانوایی بربری روبه روی حوزه اخذ رای مکت الصادق سبب شد برخی رسانهها صف مردم برای خرید نان را بیشتر از صف افراد شرکت کننده در انتخابات پنجمین دوره شورایاریها اعلام کنند که انتشار این خبر واکنش توییتری غلامحسین محمدی رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایاریها را در پی داشت.
پس از مشارکت شهردار تهران در انتخابات شورایاریها اصحاب رسانه در ستاد پنجمین دوره برگزاری انتخابات شورایاریها مستقر شدند تا آخرین اخبار را از حضور چهرههای سیاسی و مدیران شهری را مخابره کنند.
پیروز حناچی شهردار تهران، علی ربیعی سخنگوی دولت، ناهید خداکرمی عضو شورای شهر تهران و محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران نخستین افرادی بودند که در ساعات اولیه انتخابات شورایاریها در ستاد برگزاری این انتخابات حاضر شدند.
انوشیروان محسنیبندپی استاندار و عیسی فرهادی فرماندار تهران نیز در ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایاریها حاضر شدند.
در لابه لای اخبار حضور چهرههای سیاسی و مدیران شهری گزارش برخی تخلفات نیز مخابره میشد که یکی از آنها برگزاری انتخابات شورایاریها در مدرسهای بود که مدیر همان مدرسه در انتخابات شورایاریها نامزد شده بود.
طبق معمول شیوههای نامتعارف تبلیغات نیز جزء جدایی ناپذیر از انتخابات است و در پنجمین دوره انتخابات شورایاریها نیز تخلفاتی از این دست گزارش شد.
گزارشهایی حاکی از جمع آوری رأی با وعده بن کالا و ناهار و سفر به اقصی نقاط کشور از سوی برخی از نامزدها گوشهای از تخلفات پنجمین دوره انتخابات شورایاریها بود.
حجت نظری، احمد مسجدجامعی، محمدجواد حقشناس، محمود میرلوحی، محمد سالاری، مجید فراهانی، حسن رسولی، زهرا نژاد بهرام و زهرا صدراعظم نوری از اعضای شورای شهر تهران بودند که با حضور در ستاد انتخابات پنجمین دوره شورایاریها از روند برگزاری انتخابات بازدید کردند.
احمد مسجد جامعی پس از گفتوگوی زنده با رادیو، تمام اصحاب رسانه حاضر در ستاد برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها را به گرفتن عکس یادگاری دعوت کرد.
محمد جواد حق شناس که خود را در دقایق پایانی زمان اخذ رای به ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها رسانده بود در پاسخ به این سئوال که چرا دیر به ستاد انتخابات آمده است؟ گفت: حضورمن در وقت طلایی است و همیشه مهمترین اتفاقات در دقیقه نود رخ می دهد.
حضور چهرههای سیاسی همچون مصطفی کواکبیان و الیاس حضرتی از اعضای مجلس شورای اسلامی در ستاد پنجمین دوره انتخابات شورایاریها رنگ و بویی دیگر به انتخابات شورایاریها داد.
الیاس حضرتی جزء نفراتی بود این وعده را داد که میتوان انتخابات آتی مجلس را به صورت الکترونیکی برگزار کرد.
حضرتی در گفتوگو کوتاه با اصحاب رسانه این وعده را داد که در اسفند ماه میتوان الکترونیکی برگزار کردن انتخابات مجلس را آزمایش کرد.
باز هم حاشیهای دیگر در صدر اخبار انتخابات شورایاریها قرار گرفت و آن هم تعبیه صندوق رأی در یکی از مجتمعهای مسکونی بود که نامزد انتخابات پنجمین دوره شورایاریها در آن ساکن بود.
گرچه آمار مشارکت در انتخابات شورایاریها نسبت به دوره چهارم این انتخابات کمتر بود، اما همان آمار ۵۰۹ هزار شرکت کننده در پنجمین دوره انتخابات شورایاریها مدیران شهری را شگفت زده کرد. (مشارکت در دوره چهارم انتخابات شورایاریها ۵۷۰ هزار نفر اعلام شد که نزدیک به ۱۰ درصد بالاتر از آمار شرکت کنندگان در پنجمین دوره بود.)
زهرا نژاد بهرام عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با حضور در نشست خبری انتخابات شورایاریها در پاسخ به این سوال که ملاک او برای انتخابات شورایاریها چه بود، با گفتن دو کلمه مهم در یک جمله موجب واکنشهای متعدد شد.
نژاد بهرام گفت: من بارها ملاک خودم را برای انتخابات اعلام کردم و ملاک من برای انتخابات دو کلمه است؛ اول جوان ، دوم از زنان باشند.
یکی دیگر از حاشیههای برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاریها این بود که برخی از اعضای شورای شهر ترجیح دادند آخرین اخبار انتخابات شورایاریها را با استفاده از شبکه ارتباطی (توییتر) اعلام کنند.
از دیگر حواشی انتقال اتوبوسی افراد به پای صندوقهای رأی بود که به گفته اعطا سخنگوی شورای شهر تهران نمیتوان آن را تخلف دانست.
از دیگر حواشی پنجمین دوره انتخابات شورایاریها میتوان به حضور نامزد در شعبه اخذ رأی (در منطقه ۱۴) تبلیغات نامزدها پای صندوقهای رأی و تبلیغ در فضای مجازی همزمان با برگزاری انتخابات شورایاریها اشاره کرد.
پنجمین دوره انتخابات شورایاریها ساعت ۲۰ جمعه(چهارم مرداد ماه) به پایان رسید و با برگزاری آخرین نشست خبری ستاد برگزاری پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها در ساعت ۲۲ اولین آمار از مشارکت نهایی مردم در انتخابات به تفکیک مناطق تهران ارائه شد.
حال باید منتظر ماند تا نظر دیوان عدالت اداری مبنی بر قانونی بودن یا نبودن برگزاری انتخابات شورایاریها اعلام شود.
انتهای پیام/
به نظر شما چه می شود اگر انتخابات مجلس هم بخواهد به همین گونه توسط مسئولین آن برگزار گردد!؟