به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مدتی است تعدادی از واردکنندگان دارو و مواد اولیه، خبر از اختلال در ترخیص این مواد را میدهند؛ زمان، عامل بسیار مهمی در نگهداری و استفاده از برخی مواد در این حوزه است و بیتوجهی به این موضوع یا در اولویت قرار ندادن این دسته از اقلام، باعث ایجاد مشکلات مختلفی میشود.
در چند مدت اخیر حواشی زیادی در حوزه دارو و نظام سلامت به وجود آمده است که به نقل اخبار کشور تبدیل شده است؛ حواشی از جنس پولهای گم شده، کمبودهای دارویی و اختلال در ترخیص دارو و مواد اولیه و غیره.
شاید اگر اقلام گیرافتاده چیزی به غیر از دارو بود ماجرا چندان اهمیتی نداشت اما زمانی که صحبت از دارو میکنیم باید بیمارانی که سلامتشان در گرو استفاده از داروهاست، کمبودهای احتمالی و دندان تیز دلالان دارو را هم در نظر بگیرید؛ تمام مسئولین بر اهمیت تامین داروها و اولویت بودن آنها تاکید دارند اما کماکان شاهد همان اختلالات همیشگی و گیر افتادن داروها هستیم.
مدتی میشود که صدای اعتراض شرکتهای دارویی نسبت به اختلال در گمرک و مشکلات موجود در حوزه واردات از گوشه کنار این حوزه به گوش میرسد؛ آثار نظام واردات محوری که پیش از بر کشور حاکم بود، هنوز هم وجود دارد و تولید را به اندازه کافی دشوار میکند در عین حال کم لطفیهای سازمانهای مرتبط با واردات دردسرها و مشکلات این شرکتها را دوچندان میکند؛ این اولین باری نیست که نا هماهنگی بین بخشهای دخیل در واردات دارو و اقلام مختلف بهداشتی مشکل ساز میشود و کماکان در انتظار ایجاد ساختاری یکپارچه برای واردات این داروها هستیم.
اما و اگرهای شرکتهای حملونقل در واردات دارو
شهرام شعیبی، سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: در حال حاضر برای ترخیص برخی مواد اولیه و
داروهای وارد شده در گمرک دچار اختلال هستیم.
او ادامه داد: سال گذشته با آغاز تحریمها و افزایش احتمال حاد شدن شرایط دارویی، ذخایر و مواد اولیه خود را برای یک سال تأمین کردیم که در این مدت برای تامین اقلام مختلف دارویی دچار مشکل نشویم.
سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: با توجه به شرایط فعلی کشور، برای شروع مجدد واردات دارو و مواد اولیه با اختلالاتی روبرو هستیم؛ جابجایی ارز و حمل و نقل این داروها از مهمترین دغدغههای سازمان غذا و دارو است. امکان حمل و نقل برای همه شرکتها وجود ندارد و تنها عده معدودی از شرکتهای داخلی و بینالمللی میتوانند چنین کاری را انجام دهند اما بسیاری از آنها زیر بار حمل و واردات داروها نمیروند.
شعیبی گفت: اقلام دارویی نسبت به سایر اقلام موجود در گمرک کشور در اولویت قرار نمیگیرند و گاهی با در نوبت ماندن این داروها برای زمان طولانی، دچار اختلال در شبکه تهیه و توزیع دارو میشوند.
او با اشاره به تأثیر تأخیرهای زمانی کوچک در ایجاد کمبودهای موقت دارویی، تصریح کرد: برخی از داروهایمان در گمرک گیر کرده و ترخیص آنها دچار مشکل شده است.
بیشتر بخوانید: انباشت داروی فاکتور ۸ ایرانی در سایه واردات
سخنگوی سازمان غذا و دارو، افزود: علت اصلی این اختلال، مشکلات اداری و نرم افزاری است و از آنجایی که بسیاری از این داروها در سال ۹۷ و با کد تعرفهای همان سال وارد کشور شدهاند، تغییر کد تعرفهای در سال ۹۸ و ترخیص آنها دچار مشکل شده است.
شعیبی گفت: در حال پیگیری مسئله هستیم و به زودی اشکالات نرمافزاری برای ترخیص و ورود داروها برطرف خواهد شد.
انتهای پیام/