به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، دیشب خبر آتشسوزی بخشی از بافت تاریخی میدان حسنآباد در فضای مجازی و روی صفحه خبرگزاریها کشور رفت. این موضوع تا اندازهای شوکآور بود که در همان ساعتهای اولیه برخی از اعضای شورای شهر تهران را به میدان تاریخی حسنآباد کشاند.
بیشتربخوانید:حریق گسترده در میدان حسن آباد/ آتش به بافت تایخی میدان سرایت کرده است +عکس و فیلم
به گفته ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی آتش از یک انبار ابزار و یراق آلات به بخشی از بافت تاریخی میدان حسنآباد سرایت کرده بود و بخشهایی از بافت تاریخی خصوصاً نردههای چوبی پنجرهها را شعله ور کرده بود البته محسن شیخ الاسلامی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سقف طبقه بالای بنای تاریخی میدان حسن آباد به صورت کامل تخریب شده است اما آسیب جدی در نمای بنا وجود ندارد.
او تصریح کرد: ممکن است آواری که در طبقه دوم فرو ریخته تا حدودی برای طبقه پایین بنای تاریخی حسن آباد خطرساز باشد و باید آواربرداری شود.
بیشتربخوانید:سقف طبقه دوم بنای تاریخی حسن آباد تخریب شده است
اما به راستی آتشسوزی بافت تاریخی حسنآباد به چه دلیل تا این اندازه واکنش مسئولان را به همراه داشت.
میدان حسنآباد که در گذشته با نامهای میدان ملک المتکلمین، میدان هشتگنبد، میدان پهلوی و میدان ۳۱ شهریور شناخته میشد، در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) با خیابان حافظ و خیابان وحدت اسلامی قرار گرفته است. این میدان تاریخی به همراه ساختمانهای گنبدی پیرامونش در سال ۱۳۰۹ و در دوره قاجاریه ساخته شد و به بهرهبرداری رسید.
گفتنی است مجموعه میدان حسنآباد و ساختمانهای گنبدی پیرامونش در ۱۶ فروردین ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسید.
در این فیلم وضعیت بافت تاریخی میدان حسنآباد بعد از آتشسوزی را ببینید.
انتهای پیام/