مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : بخش بسیار زیادی از ارزش افزوده تولیدات کشاورزی استان در بحث خام‌فروشی، به جیب دلال‌ها وارد می‌شود .

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازکرمانشاه ،یکی از بخش‌های مهم صنایع تبدیلی، بحث واحد‌های نگهداری محصولات کشاورزی است به شکلی اگر واحد‌های نگهداری و سردخانه‌های مجهز و کامل برای نگهداری محصولات کشاورزی در استان وجود داشته باشد، کشاورزان ما می‌توانند محصولات خود را در طول سال و به مرور به بازار عرضه کرده و از سود بیشتری برخوردار شوند.

استان کرمانشاه به علت همجواری با کشور عراق از فرصت خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی خود برخوردار است، اما با توجه نبود بسته‌بندی مناسب و همچنین عدم فرآوری محصولات کشاورزی، صادرات محصولات کشاورزی به کشور عراق همواره با مشکل مواجه است در صورتی می‌توان با فرآوری و بسته‌بندی کامل محصولات کشاورزی علاوه بر کسب سود بیشتر زمینه اشتغال در استان را نیز فراهم کرد.

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اظهار داشت: در بحث خام‌فروشی تولیدات کشاورزی، بخش بسیار زیادی از ارزش افزوده تولیدات به جیب دلال‌ها وارد می‌شود در حالی که با توسعه صنایع تبدیلی از این مساله جلوگیری شده و این سود وارد چرخه فرآوری و ایجاد ارزش افزوده کالا می‌شود.

سعید کریمی ادامه داد: به عنوان مثال در بخش تولید زیتون در استان کرمانشاه، زیتون استان کرمانشاه با قیمت حدود ۳ هزار تومان به بازار عرضه می‌شود و دلال‌ها معمولا این زیتون را خریداری کرده و به صنایع تبدیلی و واحد‌های فرآوری شهرستان‌های مطرحی، چون رودبار انتقال می‌دهند و پس از فرآوری آن را به قیمت بیش از ۱۵ هزار تومان به بازار عرضه می‌کنند در حالی که با ایجاد واحد‌های صنایع تبدیلی و فرآوری این سود در استان کرمانشاه باقی‌مانده و صرف ایجاد اشتغال در استان می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت گسترش این بخش از کشاورزی در استان، یادآور شد: متاسفانه در استان کرمانشاه علاقه تمایل زیادی برای ایجاد واحد‌های فرآوری و صنایع تبدیلی کشاورزی وجود ندارد، در حالی که در صورت ایجاد و گسترش واحد‌های صنایع تبدیلی در استان شاهد ایجاد ارزش افزوده و اشتغال خواهیم بود.

این مسؤول گفت: عدم وجود علاقه و تمایل و اصرار بر خام‌فروشی یکی از مشکلات بزرگ این حوزه است، چرا که کشاورزان ما سال‌ها به صورت سنتی بر روی زمین خود کار کرده و هیچ علاقه‌ای به فرآوری محصولات خود ندارند، ایجاد علاقه در این کشاورزان توسط رسانه با آگاهی‌رسانی در خصوص سود و اشتغال و سایر مزایایی این مساله امکان‌پذیر است.

کریمی ادامه داد: عدم آگاهی و نبود علم کافی یکی دیگر از دغدغه‌های سرمایه‌گذاران بحث صنایع تبدیلی در استان است که مدیریت صنایع تبدیلی با ایجاد یک اتاق فکر و مشاوره درخصوص صنایع تبدیلی شرایط مشورت و آگاهی‌رسانی به علاقه‌مندان قبل از هر اقدامی را ایجاد کرده است.

وی در خصوص نحو فعالیت این اتاق مشاوره، گفت: علاقمندان به ورود به موضوع صنایع تبدیلی لیستی از یک‌هزار و ۴۰۰ عنوان فعالیت موجود در صنایع تبدیلی را دریافت می‌کنند و با انتخاب حدود ۱۰ عنوان فعالیتی متوجه شده‌اند در آن موفق‌تر هستند به در اتاق فکر حاضر شده و به ارزیابی سود، بازار و شرایط هر یک از آن‌ها خواهند پرداخت و با مشورت کارشناسان مربوطه در این قسمت به یک جمع‌بندی در خصوص انتخاب یک واحد صنایع تبدیلی کارا و موفق خواهند رسید.

این کارشناس صنایع تبدیلی در خصوص سایر موانع ورود به عرصه صنایع تبدیلی نیز، گفت: بحث خرید تجهیزات یکی دیگر از مشکلات و موانع ورود به این موضوع است که این مساله نیز با اعطای تسهیلات از طرف نهاد‌های مربوط قابل برطرف کردن است.

کریمی در پایان، افزود: اگر کشاورزان و سرمایه‌گذاران در استان کرمانشاه متوجه شوند که با ورود به صنایع تبدیلی به راحتی می‌توانند به سود بالاتری در قالب ارزش افزوده محصول خود دست یافته و زمینه اشتغال چندین نفر را فراهم کنند، به‌راحتی می‌توانند گام موثری در رونق تولید و ایجاد اشتغال در استان کرمانشاه بردارند .

 

 

انتهای پیام/د

بخش‌های مهم صنایع تبدیلی، بحث واحد‌های نگهداری محصولات کشاورزی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.