مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : در سال جاری ۱۷ فقره آتش سوزی در سطح اراضی و منابع طبیعی استان کرمانشاه رخ داد که طی آن ۵۲ هکتار طعمه حریق شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازکرمانشاه ،ان شاالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : در سال ۹۷ تعداد ۱۴ فقره آتش‌سوزی در استان کرمانشاه به وقوع پیوست که طی آن بیش از ۶۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی ملی دچار حریق سطحی شامل (مناطق سنگی، پوشش سطحی و مراتع) شده است.

وی با بیان اینکه از این مقدار به ۴۲.۵ هکتار از عرصه‌های منابع ملی آسیب وارد شد گفت : در سال گذشته بیشترین آتش‌سوزی‌ها در ۳ شهرستان پاوه، جوانرود و اسلام‌آبادغرب رخ داد و کمترین آتش‌سوزی‌ها را در شهرستان سنقر، قصرشیرین و صحنه شاهد بودیم.

کولانی افزود: در سال جاری حریق‌های مهم به وقوع پیوسته در سطح اراضی و منابع طبیعی استان ۱۷ فقره بوده است که طی آن ۵۲ هکتار طعمه حریق شد.

وی ادامه داد: از این تعداد ۳ فقره مربوط به جنگل‌های طبیعی به مساحت ۱۲ هکتار، ۶ فقره مربوط به مراتع مشجر به مساحت ۱۶ هکتار و ۸ فقره مربوط به مراتع به مساحت ۲۴ هکتار بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه بیان داشت: آتش سوزی‌های امسال بیشتر در ۳ شهرستان کرمانشاه، گیلانغرب و سرپل‌ذهاب رخ داده است.

وی اذعان داشت: از آنجا که اولویت اصلی ما حفظ و حراست از عرصه‌های جنگلی به خصوص جنگل‌های طبیعی استان است که هم از نظر احیا و هم از نظر مراقبت بسیار دشوار‌تر و پر اهمیت‌تر نسبت به مراتع می‌باشند.

کولانی گفت: امسال حریق‌های رخ داده در مناطق جنگلی استان نسبت به سنوات گذشته به لحاظ فقره ۲ درصد و به لحاظ مساحت ۶ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: علت بیشتر حریق‌های حادث شده در ۳ ماهه نخست امسال اختلافات قومی و قبیله‌ای، ورود از مرز کشور همسایه، سرایت از مزارع کشاورزی و عوامل طبیعی (رعد و برق) بوده است.

کولانی گفت: با توجه به بارش‌های مناسب جوی در سال ۹۷ و ابتدای امسال پوشش گیاهی در سطح استان افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است

وی ابراز داشت: ترویج و مشارکت مردمی، اطفاء حریق به موقع و مدیریت خوب از رموز موفقیت کاهش حریق در سال جاری بوده است.

وی در ادامه به اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در راستای پیشگیری از حریق سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: شناسایی ۱۱۰ منطقه بحرانی حریق در سطح جنگل‌ها و مراتع استان بر اساس پایش حریق‌های حادث شده در سنوات گذشته، تهیه نقشه جامع، شناسایی عوامل حریق و اقدامات پیشگیرانه به فراخور هر یک از مناطق از آن جمله اقدامات است.

کولانی همچنین از پیگیری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در جذب اعتبارات ملی و امکانات سخن گفت و بیان داشت: توانستیم مبلغ ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای انجام اقدامات پیشگیرانه و اطفاء حریق در سال ۹۸ جذب کنیم.

وی ادامه داد: همچنین طی این مدت تعداد ۱۰۰ دستگاه دمنده اطفاء حریق از ناحیه اداره کل منابع طبیعی تهیه و توزیع کردیم.

وی بیان داشت: تهیه تعداد ۳ هزار قلم وسیله اطفاء حریق انفرادی و گروهی، اختصاص ۶ دستگاه خودرو شاسی بلند، یک دستگاه خودرو آتش‌نشانی، به کارگیری ۲۲۰ نفر دیده بان اطفاء حریق در مناطق بحرانی استان به مدت ۵ ماه، ایجاد پوشش بیمه بی نام حداقل برای ۱۰۰ نفر و تشکیل ۱۵ پایگاه موقت اطفاء حریق از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است.

کولانی گفت: از ابتدای خردادماه امسال ۴۰ اکیپ واکنش سریع در سطح ادارات منابع طبیعی به صورت شبانه روزی در حال کشیک هستند.

وی کمبود نیروی انسانی، کمبود جاده دسترسی، آلوده بودن مناطق مرزی به مواد منفجره، همجواری با کشور عراق، صعب العبور بودن مناطق جنگلی و عدم تخصیص اعتبار کافی جهت تجهیز نیرو‌های مردمی و تشکل‌ها را از مهمترین چالش‌های مدیریت حریق در استان کرمانشاه عنوان کرد .

 

 

انتهای پیام/د

وقوع  ۱۴ فقره آتش‌سوزی در استان

 

برچسب ها: محیط زیست ، آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.