به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، همایش مدیران کل دفاتر امور شهری و شوراهای استانداریهای سراسر کشور صبح امروز چهارشنبه در وزارت کشور برگزار شد.
در این نشست فرایند اجرایی تفاهم نامه مشترک شرکت بازآفرینی شهری ایران و سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور با موضوع حضور موثر مدیریت شهری در فرایند باز آفرینی آغاز و تقدیر شد.
در این نشست سید محمد پژمان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهرى ایران بیان کرد: شرایط نامناسب ساکنان بافتهای فرسوده شهری و سکونت گاههای غیررسمی، ساماندهی این حوزه را در اولویت کاری دولت قرار داده است.
وی افزود: حدود ۱۴۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد و فرسوده شهری در ۲۷۰۰ محله ۲۱ میلیون نفر (حدود ۱۵ درصد جمعیت کشور) در این بافتها ساکن وجود دارد. همچنین بازآفرینی شهری یک موضوع حاکمیتی و فرادستگاهى در دولت است و تاثیر وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، سازمان شهرداریها و شهرداریها در ساماندهی این موضوع بسیار مهم است.
پژمان در پایان خاطر نشان کرد: نوسازی بافتهای فرسوده علاوه بر یک کار کالبدی و سخت افزاری، کار اجتماعی و اقتصادی هم هست و طرحهای نوسازی باید الزاما اقتصادی هم باشد تا فرآیند بازآفرینی رونق بگیرد.
لازم به ذکر است، در این نشست فرایند اجرایی تفاهم نامه مشترک شرکت بازآفرینی شهری ایران و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با موضوع حضور موثر مدیریت شهری در فرایند باز آفرینی آغاز شد.
این تفاهم نامه به موجب مفاد ۵۹ و ۶۲ قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران و سایر سیاستهای کلی در خصوص موضوع بازآفرینی شهری و احیای بافتهای فرسوده شهری و جلوگیری از گسترش سکونتگاههای غیر رسمی در شهرها و ساماندهی بافتهای نابسامان موجود امضاء و روند اجرای آن اغاز شد.
اهداف عمده تبادل این تفاهم نامه، همکاری و بهرهگیری متقابل به منظور استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای اجرایی، مدیریتی، علمی، پژوهشی، آموزشی طرفین در زمینه تحقق برنامهها و سیاستهای بازآفرینی شهری و راه اندازی هیئتهای اجرایی محلات هدف در اولویت مداخله مصوب ستاد بازآفرینی استانها توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران با همکاری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور است.
همکاری مشترک در پیشبینی و پیگیری اختصاص اعتبارات مناسب جهت بازآفرینی شهری ازسرفصلهای تملک دارایی، صندوق توسعه ملی و اوراق مشارکت در قوانین بودجه سنواتی از دیگر زمینه همکاری مشترک این تفاهم نامه میباشد.
بازنگری و پیشنهاد لوایح قانونی، آییننامهها، دستورالعملها، شیوهنامهها و... مرتبط با بازآفرینی شهری با همکاری مشترک بین دوطرف و همچنین همکاری مشترک در خصوص برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی، گردهمائیها، سمینارهای علمی–پژوهشی، راه اندازی نهاد گفتمان شهر و خانه گفتمان، تبادل تجارب موفق داخلی و خارجی برای شهرداران و سایر دستاندرکاران حوزه بازآفرینی شهری سایر محورهای این تفاهم نامه همکاری است.
انتهای پیام/