حجت‌الاسلام عاملی گفت: مردم ایران مردمی نوگرا هستند و پیشرفت را دوست دارند و در عین حال علم گرا هم هستند.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت همراه روز چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ وارد استان بوشهر شدند و در ابتدای این سفر با آیت الله صفایی بوشهری نماینده، ولی فقیه در این استان و امام جمعه بوشهر دیدار و گفتگو کردند.

دیدار با نماینده ولی فقیه در استان بوشهر

حجت‌الاسلام عاملی در این دیدار ضمن اشاره به تلاش برخی از افراد برای القای جدایی میان علم و دین گفت: این افراد قصد دارند دین را منشاء جهل و علم را منشاء دانایی معرفی کنند.

وی افزود: این حرف در حالی مطرح می‌شود که دین بر رشد علمی و توانایی دانش بشر تاکید زیادی دارد.

دین و علم از جنس هم هستند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دین و علم از جنس هم هستند و علم و دین برای سعادت، سلامت، رشد و کمال انسان و جامعه، رفع فقر، توسعه اجتماعی و حل مشکلات بشر تلاش می‌کند.

حجت‌الاسلام عاملی با اشاره به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های استان بوشهر گفت: تلاش نظام‌مندی برای رشد و پیشرفت استان بوشهر با تدوین سند توسعه اقتصاد دانش بنیان این استان انجام شده است.

وی افزود: استان بوشهر در عرصه تدوین سند توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور پیشتاز است که می‌تواند به عنوان الگوی سایر استان‌ها در این زمینه مطرح شود.

لایحه استانی نقشه جامع علمی کشور در بوشهر تدوین شده است

حجت‌الاسلام عاملی با تاکید بر ظرفیت استان بوشهر در عرصه نیروی انسانی و مزیت جغرافیایی گفت: استان بوشهر با برخورداری از این قابلیت‌ها به عنوان الگوی توسعه و پیشرفت منطقه‌ای در کشور مورد توجه است و بنا بر این تقویت این استان ضروری است.

در نقشه جامع علمی کشور ۲۴۰ اقدام مشخص شده است

وی با اشاره به مفاد نقشه جامع علمی کشور افزود: در این سند مرجع و راهبردی برای توسعه علم و فناوری کشور ۲۴۰ برنامه اقدام مشخص شده است.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور توجه به نقش استان‌ها در این نقشه را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این راستا با همکاری مسئولان و نخبگان استان‌ها، برش‌های استانی نقشه جامع علمی کشور تهیه شده و امروز نسخه بیست و سوم سند نهایی شده است.

وی ضمن تاکید بر لزوم توجه به اولویت‌ها و ظرفیت‌های استان‌های کشور در حوزه علم و فناوری گفت: هدف از تدوین برش استانی برای نقشه جامع علمی کشور توجه شرایط محیطی و اولویت‌های علم و فنآوری ناظر بر نیاز‌ها و مسائل محلی است.

نگاه اسلامی به علم در نقشه جامع علمی کشور جریان دارد

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به نگاه معارف اسلامی به علم افزود: این نگاه در نقشه جامع علمی کشور جریان دارد، چون پیشرفت علمی بدون توجه به دین سرانجام مناسبی ندارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ارزش‌های انقلابی باید در همه عرصه‌ها مورد توجه قرار گیرد و مقام معظم رهبری «مدظله العالی» هم این موضوع مهم را در بیانیه گام دوم انقلاب مورد تاکید قرار داده‌اند.

دیدار و گفتگو با استاندار بوشهر

حجت‌الاسلام عاملی در این دیدار طی سخنانی گفت: تدوین و تصویب این سند دانش بنیان استان بوشهر نشان از خواست و اراده مسئولان استان بوشهر برای تسریع در پیشرفت دانش بنیان این استان دارد.

وی افزود: در این مسیر باید به اولویت‌ها و نیاز‌های استان توجه شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: خوشبختانه در استان بوشهر یکپارچگی خوبی از نظر جمعیت بومی مشاهده می‌شود.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور همچنین بر ضرورت استفاده کامل از علم و فناوری در شرایط کنونی کشور تاکید کرد و ادامه داد: در شرایط فعلی که به علم و فناوری نیاز مبرم داریم مدیریت یکپارچه دانش و رویکرد مدیریت دانش بنیان باید سرلوحه کار‌ها قرار گیرد.

وی گفت: رشد موزون نیازمند دانش یکپارچه است و در روش مدیریت یکپارچه که به عنوان دکترین اصلی مدیریت یکپارچه مطرح است هدف ایجاد ظرفیت‌های موزون و هماهنگ در مسیر پیشرفت کشور است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود: مردم ایران مردمی نوگرا هستند و پیشرفت را دوست دارند و در عین حال علم گرا هم هستند و همه این‌ها نشان از ظرفیت بالای علمی و فراگیر در کشور است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با توجه به اینکه نخستین سند توسعه دانش بنیان استان‌ها در سطح کشور در استان بوشهر تصویب و تدوین شده اجرای این سند اهمیت ملی و بین المللی خواهد داشت.

وی گفت: در شرایط امروز باید وارد بازار رقابت بین المللی شویم در غیر این صورت از مسیر پیشرفت خارج می‌شویم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.