رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه نوشهر گفت: آفت پروانه تخم انگشتری تاکنون در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع غرب مازندران مشاهده شده است.

غلام حسن اشرفی نیا رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه نوشهر در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه آفت پروانه تخم انگشتری تاکنون در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع غرب مازندران مشاهده شده است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۰ میلیون تومان برای مبارزه با این حشره برگ خوار هزینه شد.

وی با بیان اینکه تاکنون برای پیشگیری و ریشه کنی این آفت اقدام به هرس کردن شاخه‌های این درختان و از بین بردن لانه تخم لارو این پروانه شده است، افزود: برای جمع آوری کامل و حذف فیزیکی آفت پروانه تخم انگشتری به حدود دو و نیم  میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

اشرفی نیا گفت: این حشره تاکنون در کرج، طالقان، استان‌های گیلان و مازندران، گرگان، خراسان و استان‌های مرکزی دیده شده و در جنگل‌های شمال از برگ‌های درختان جنگلی متنوعی تغذیه می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه نوشهر افزود: این آفت از اوایل فروردین ماه امسال در عرصه‌های مرتعی و جنگلی این منطقه به ویژه بخش کجور نوشهر و مرزن آباد چالوس شیوع پیدا کرده و هر چند گزارشی از خسارت‌های ریالی ناشی از آن ارزیابی نشده، ولی سبب برگ ریزی و از بین رفتن میوه‌های این درختان از جمله زرشک در این مناطق شده است.

لازم به ذکر است؛ پروانه تخم انگشتری که نام فارسی آن از طرز قرار گرفتن تخم‌ها بصورت حلقه انگشتر بر روی شاخه‌ها اقتباس شده است، یکی از آفات درختان میوه و جنگلی در ایران است.

همچنین حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران نوشهر بیش از ۲۷ درصد از مساحت مازندران را در بر دارد.
انتهای پیام/س
 

خسارت پروانه تخم انگشتری به ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع غرب مازندران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار