به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسماعیل نجار رئیس مدیریت بحران کشور در حاشیه نهمین همایش سلامت در حوادث و بلایا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قوانین نقشی سازنده در زمینه مدیریت بحران ایفا میکنند و میتوانیم آنها را نقشه راه مدیریت بحران در حوادث بدانیم؛ در طول این سالها حوادث را فرصتی مناسب برای کسب تجربه و کاهش ریسک بروز آسیب در حوادث بعدی دانستهایم و در همین راستا زلزله رودبار و طارم منجر به ایجاد آیین نامه ۲۸۰۰ ساختمان و زلزله کرمانشاه باعث ایجاد ویرایش پنجم آن شد.
وی افزود: پس از زلزله بم شاهد ایجاد قانون سازمان مدیریت بحران کشور به صورت آزمایشی بودیم، در حادثه سیل اخیر هم هیئتی ویژه برای بررسی سیلاب ایجاد شد و موضوع سیل توسط اساتید دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت که امیدواریم نتایجی خوب ارائه شود.
نجار تصریح کرد: قانون مدیریت بحران کشور در سال ۷۸ تصویب شد؛ در همان سال این قانون به اتمام رسید و بررسی آن برای یک سال دیگر تمدید شد.
وی ادامه داد: لایحه قانون دائمی شدن مدیریت بحران کشور مدتهاست که تقدیم دولت شده است؛ در سال ۹۴ مجلس شورای اسلامی آن را تدوین و به تصویب مجلس رسید، شورای نگهبان هم ایراداتی به آن گرفت که اصلاح شد، اما متاسفانه اکنون حدود ۵۰ ماه شده که تکلیف این قانون مهم مشخص نشده است در حالی که این قانون باید در اولویت برنامهها قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظاار کرد: قانون بیمه حوادث هم از جمله قوانین حائز اهمیت است که متاسفانه در تسریع در اجرای این قانون اقدامی صورت نگرفته و این در حالی است که بدون شک اجرای آن موجب رضایتمندی بیشتر افراد جامعه میشود، اما هنوز ابلاغ نشده است.
نجار با تاکید بر این که این قوانین باید سریعتر تعیین تکلیف شوند، گفت: در بحث مدیریت بحران باید نگاه فرابخشی داشته باشیم و متولیان امر به این موضوع توجه جدی داشته باشند؛ اگر هماهنگیهای لازم در زمان بحران وجود داشته باشد تلفات ناشی از حوادث به مراتب کاهش پیدا خواهند کرد.
وی با اشاره به حوادث سیل اخیر یاد آوری کرد: اگر حوادث سال اخیر به موقع عمل نمیشد و هواشناسی هشدارهای لازم را نمیداد یا مناطق در معرض خطر تخلیه نمیشدند آمار جانباختگان ما به مراتب بیشتر میشد؛ این هماهنگیهای بین بخشی از بروز این اتفاق جلوگیری کرد.
انتهای پیام/