وزیر خارجه روسیه سیاست تحریمی و جنگ تجاری آمریکا را روش‌های رقابتی ناعادلانه و در تعارض با قوانین سازمان تجارت جهانی دانست.

لاوروف: سیاست تحریمی و جنگ تجاری آمریکا روش‌های ناعادلانه رقابتی هستندبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) سیاست تحریمی و جنگ تجاری واشنگتن را روش‌های رقابتی ناعادلانه آمریکا دانست که برخلاف قوانین سازمان تجارت جهانی است.

وزیر خارجه روسیه در نشستی بین‌المللی در مسکو اعلام کرد در حالیکه این کشور (آمریکا) ادعا می‌کند تحریم‌ها براساس یک رویه قانونی اعمال می‌شود، اما در واقع این تحریم‌ها ساختار‌های مقطعی را ایجاد می‌کند. (آمریکا) تلاش می‌کند تا تصمیمات خود را در زمینه‌های مختلف از تسلیحات شیمیایی تا تهدیدات سایبری و روزنامه‌نگاری به عنوان نظر جامعه جهانی جلوه دهد. لازم به یادآوری نیست که چنین روش‌های بی‌رحمانه‌ای از رقابت ناعادلانه از جمله تحریم‌های اقتصادی یکجانبه و جنگ تجاری و کاربرد قوانین داخلی خود در سطح بین‌الملل در تناقض با قوانین سازمان تجارت جهانی است.

لاوروف همچنین در بخشی از سخنان خود اعلام کرد مسکو از انعقاد پیمان عدم تعرض میان ایران و کشور‌های عربی حمایت می‌کند. وزیر خارجه روسیه افزود محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران اخیرا پیشنهاد بستن پیمان عدم تعرض میان این کشور و شورای همکاری خلیج را مطرح کرد؛ که البته (پیمانی) موثر خواهد بود.

وزیر خارجه روسیه در خصوص مناقشات میان مسکو و واشنگتن گفت بسیار مهم است که روسیه و آمریکا خیال بقیه دنیا را راحت کنند و بیانیه مشترکی را صادر کنند که براساس آن تاکید شود جنگ هسته‌ای برنده‌ای نخواهد داشت و در نتیجه غیرقابل قبول و ناروا است. لاوروف یادآور شد سران پیشین آمریکا و شوروی سابق دو بار در گذشته چنین بیانیه‌های را صادر کردند و قابل درک نیست که چرا با توجه به شرایط کنونی ما نمی‌توانیم بار دیگر چنین موضعی را تائید کنیم. طرف آمریکایی در حال بررسی پیشنهادات ماست.

اوایل سال میلادی جاری آمریکا اعلام کرد این کشور تعهدات خود تحت پیمان موشکی ۱۹۸۷ را به مدت شش ماه به حالت تعلیق درمی‌آورد. در دوم فوریه امسال نیز ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد مسکو در واکنش به اقدام واشنگتن، تعهدات خود تحت این پیمان را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق منعقد شد و یکی از اقدامات اساسی در جهت تنش‌زدایی دوران جنگ سرد بود. پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد هر دو کشور را ملزم به از بین بردن موشک‌های کروز و بالستیک زمینی با بُرد حدود ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل می‌کرد. مسکو و واشنگتن بار‌ها یکدیگر را به نقض این پیمان موشکی متهم کرده‌اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار