به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود تحریمهای ظالمانه غربیها، به همت مهندسان ایرانی سکوی فاز ١٤ پارس جنوبی به آب سپرده شد تا پس از طی کردن مسیری ۵۵۰ کیلومتری در پارس جنوبی نصب شود.
سکو SPD ۱۴ B که به همت مهندسان ایرانی ساخته شده است حدود هفت هزار تن وزن دارد که در نوع خود سازهای کم نظیر است.
محمدباقر عالی، مدیر عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حاشیه مراسم به آب سپاری سکوی گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: عملیات به آب سپاری و بارگیری دریایی سکوی گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی با موفقیت انجام شد و پس از طی مسافت ۵۵۰ کیلومتری در سطح دریا در محل مورد نظر مستقر میشود.
عالی تصریح کرد: در شرایط تحریمهای نفتی و پتروشیمی، اجرای این پروژه توانمندی کامل مهندسان و صنعت داخلی را به رخ غربیها میکشاند و گامی بلند در جهت رونق تولید به شمار میرود و این سکو روزانه حدود ۱۲ میلیون مترمکعب به تولید روزانه گاز کشور اضافه میکند.
مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در خصوص طراحی این سکو اظهار کرد: این سکو به طور ١٠٠ درصدی توسط مهندسان ایران ساخته و حدود ٦٠ درصد تجهیزات به کار رفته در این سکو از تولیدکنندگان داخلی تأمین شده است.
وی ادامه داد: این سکو از خروج ١٥٠ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کرده است.
عالی ادامه داد: در مقایسه با سازندگان خارجی، ایدرو به رکوردهای بسیار مناسبی دست یافته، به گونهای که در سکوی قبلی ۱۴ A زمان راهاندازی از نصب تا خروج گاز ۲۶ روز بوده است.
مدیرعامل ایدرو افزود: در صورت واگذاری پروژه به سازندگان خارجی آن ۵۷۰ میلیون دلار خروج ارز رخ میداد که خوشبختانه با واسپاری داخلی ۴ سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی معادل این ارز در اقتصاد داخلی جریان یافته است که سهم این سکو حدود ۱۵۰ میلیون دلار بوده است که نزدیک به ۱۰ میلیون نفر ساعت اشتغال ایجاد کرده است.
انتهای پیام/