به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تومورهای مغزی دومین سرطان شایع در کودکان هستند و اگر در مراحل ابتدایی، این بیماری تشخیص داده شود، امکان کنترل و درمان مؤثر آن با درصد بالا وجود دارد.
علی شاطرترابی از کودکان مبتلا به سرطانی است که روزی روی یکی از تختهای همین بیمارستان مراحل درمان خود را پشت سر گذاشت. او همچنان در حال درمان این بیماری است، هراز گاهی برای چکاپ دورهای و گرفتن داروهای مورد نیازش به مؤسسه خیریه محک مراجعه میکند و در گفتگو با او این جمله معروف محک را بارها در حرفهایش میتوانید بشنوید: «سرطان غیر از درد هزینه هم دارد».
«تومور مغزی» بیماری است که پسر خانواده شاطرترابی در چهار سالگی به آن مبتلا شد. آنها در ابتدا هیچ اطلاعاتی از این بیماری نداشتند، اما پس از مدتی علی هم میتوانست به خوبی علائم آن را برای دیگران توضیح دهد. علائم تومورهای مغزی شامل سردردهای همراه با تهوع و استفراغ صبحگاهی، تشنج، اختلال در بینایی و محدود شدن میدان دید، اختلال در شنوایی، عدم حفظ تعادل در هنگام ایستادن یا راه رفتن، دشواری در تکلم، ایجاد تغییر در رفتار و ویژگیهای فردی و عدم تمرکز و توانایی مدیریت فعالیتهای روزانه و… از نشانههای بیماری است که علی این روزها آن را صمیمیترین دوستش خطاب میکند. او میگوید: «از چهار سالگی به بعد تومورم همیشه همراهم بود و اذیتم میکرد. برای اینکه این بیماری اختلال کمتری در زندگیام ایجاد کند مادرم گفت که میتوانم با آن دوست شوم. آن زمان مدرسه میرفتم و وقتی میخواستم درس بخوانم با آن حرف میزدم تا کمیآرام شود.
بر اساس آمارهای ثبت شده از ابتدای تأسیس محک تا پایان سال ۱۳۹۷، بیش از ۴۵۰۰ کودک مبتلا به انواع تومورهای مغزی، چون مدولوبلاستوم، اپاندیموم، گلیوم و آستروسیتوم و… تحت حمایت این مؤسسه قرار گرفتند. راه درمان تومورهای مغزی جراحی، پرتودرمانی و شیمیدرمانی است که پزشک معالج بر اساس نوع تومور یکی از این راهها را برای درمان بیمار خود انتخاب میکند. علی نیز به راه درمان دوست قدیمیاش اشاره میکند: «تومور من روی هیپوتالاموس قرار دارد و جراحی محل تومور ممکن است به قسمتهای حیاتی مغز آسیب وارد کند از این رو این کار بسیار مشکل است.
همه ما میدانیم هزینه تأمین دارو و درمان اولین چالشی است که خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان با آن رو به رو میشوند و گاهی حل نشدن همین دغدغه روزهای سخت درمان را برای آنها سختتر میکند. محک در تمام این سالها تلاش کرده تا با مشارکت نیکوکاران باور به این حقیقت را ایجاد کند که سرطان پایان زندگی نیست، باوری که هر روز با استمرار مشارکت نیکوکاران در دل بیش از ۱۷ هزار کودک مبتلا به سرطان تحت حمایت محک و خانوادههایشان تقویت میشود تا بتوانند با قدرت بیشتری با سرطان مبارزه کنند. مبارزهای که ممکن است تا سالها طول بکشد و به گفته علی تنها چیزی که میتواند این انگیزه را در کودکان مبتلا به سرطان تقویت کند، امید به آینده است: «من فکر میکنم دارو در کنار امید تأثیرش را میگذارد. به همین خاطر محک در تمام این سالها تلاش کرده تا امید و انگیزه مبارزه با سرطان را در دل کودکان مبتلا به این بیماری زنده نگه دارد. من نیز هر روز بیشتر از دیروز تلاش میکنم تا بتوانم در آیندهای نه چندان دور سهمی در ایجاد باورهای امیدبخش در دل مردم سرزمینمان داشته باشم.
منبع : بهداشت نیوز
انتهای پیام/