به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، سرهنگ احسان آنقی رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی با اشاره به اینکه امروزه کلاهبرداریهای مالی در فضای مجازی با شیوه و شگردهایی خاصی صورت میگیرد، گفت: عدم آگاهی برخی از شهروندان در هنگام خرید کالا از سایتهای فروشگاهی"دیوار" و "شیپور" باعث بالارفتن پروندههای ورودی در این حوزه به پلیس فتا استان شده است.
سرهنگ آنقی افزود: برخی از افراد سودجو و کلاهبردار با درج آگهیهای دروغین فروش اجناس و کالا در سایتهای فروشگاهی خرید و فروش اجناس و کالا نظیر دیوار و شیپور اقدام به کلاهبرداری و سودجویی از شهروندان میکنند.
وی اضافه کرد: این افراد با ایجاد انگیزه در خریداران، اجناس و کالاهایی با قیمتهای پایینتر از عرف بازار ارائه کرده و با وسوسه و جلب اعتماد مشتریان از آنان مبالغی را تحت عنوان بیعانه از طریق واریز به شماره کارت دریافت میکنند و پس از اخذ مبلغ، پاسخگوی تلفن خود نیستند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: شهروندان در هنگام معامله از طریق سایتهای مجازی بسیار مراقب باشند، زیرا اکثر کلاهبرداران معمولاً افرادی خوش برخورد و چرب زبان هستند تا بتوانند طعمه خود را به دام بیندازند، لذا لازم است هموطنان در انجام معاملات، صرفاً به ظواهر و ادعاهای آنان اکتفا نکنند.
وی ادامه داد: اعتماد بی جا به افراد بدون داشتن شناخت کافی نسبت به آنها، نا آشنایی با روال قانونی خرید و فروش کالا از طریق سایتهای مجازی و ندانستن راههای تشخیص کالای مسروقه و استفاده از چک پولهای جعلی از جمله دلایل به دام افتادن افراد میباشد.
سرهنگ آنقی با اشاره به اینکه جمع آوری اطلاعات شهروندان از دیگر شگردهای کلاهبرداران سایبری است که با ترفندهای مختلف اطلاعات شهروندان را جمعآوری کرده و در گام بعدی اهداف مجرمانه خود را به اجرا میگذارند، از مردم خواست به هیچ عنوان به این تبلیغات اعتماد نکرده و اطلاعات خود را در اختیار اینگونه افراد نگذارند.
وی تاکیدکرد: بهترین اقدام در زمان وقوع چنین جرائمی مراجعه به سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir است و البته ثبت گزارش در وب سایت پلیس فتا به منزله شکایت نبوده و شهروندانی که قصد شکایت دارند باید برای اعاده حقوق خود، به دادسرای جرائم رایانهای محل سکونت خود مراجعه کنند.
انتهای پیام/ج