به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش وزن و بیماریهایی مانند دیابت و بیماری قلبی، به طور مستقیم با مقدار و نوع غذایی که مصرف میکنیم، مرتبط است، اما از شواهد این طور بر میآید که زمانبندی خوردن مواد غذایی نیز اهمیت زیادی دارد. به عبارتی هم مقدار خوردن و هم زمان آن مهم است.
پزشکان چین باستان باور داشتند که انرژی به صورت موازی با حرکت خورشید پیرامون بدن جریان مییابد و وعدههای غذایی ما باید بر همین مبنا زمانبندی شوند:
۷ تا ۹ صبح، زمان شکم بود، وقتی که بزرگترین وعدۀ روزانه باید مصرف شود. آنان باور داشتند که شام، باید سبک باشد و بین ساعت ۵ تا ۷ بعد از ظهر صرف شود یعنی زمانی که عملکرد کلیه مسلط میشود.
بیشتر بخوانید: علت چاقی ناگهانی چیست؟
یافتهها نشان میدهد اغلب برنامههای کاهش وزن، حول کاهش کلی کالری مصرفی تنظیم شدهاند؛ اما آیا زمانبندی نیز به نوبۀ خود بر فواید حاصل موثر است؟ وقتی زنان چاق و دچار اضافهوزن، به مدت سه ماه رژیم کاهش وزن را در پیش گرفتند، آنهایی که اغلب کالری خود را درصبحانه میل میکردند، دو و نیم برابر آنهایی که صبحانهای سبک داشتند، اما اغلب کالریهایشان را در وقت شام صرف میکردند، وزن کم کردند؛ با این که همگی در کل به میزان یکسان کالری مصرف میکردند.
منبع: شفاف
انتهای پیام/