به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات اخیر دانشمندات دانشگاه استنفورد نشان داده است، فناوری واقعیت افزوده(AR) تاثیر عمیقی بر ذهن کاربران گذاشته و میتواند منجر به تغییر رفتار آنها شود. این تغییرات در ابتدا تنها در زمان استفاده از عینکهای واقعیت افزوده قابل مشاهده است ولی پس از مدتی ممکن است در تمامی زمانهای زندگی وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: لنوو نسل جدید از گجتهای هوشمند خود را معرفی کرد
طی تحقیقی بزرگ به رهبری پروفسور جرمی بایلنسون از دانشگاه استنفورد، ۲۱۸ نفر در حین و پس از استفاده از عینکهای واقعیت افزوده مورد بررسی رفتاری و آسیب شناسی قرار گرفتند. این آزمایش بزرگ نتایجی جالب و قابل تامل داشت. اکثریت افراد شرکت کننده در این آزمایش در حین استفاده از عینک واقعیت افزوده تغییرات محسوسی را در رفتار خود نشان دادند و پس برداشتن عینک با وجود آرام شدن و برگشتن به رفتار معمولی خود ولی عداما به فکر تصاویر مشاهد شده بودند.
دانشمندان هر کدام از شرکت کنندگان را در بازههای زمانی معین مجددا مورد آزمایش قرار دادند. این افراد پس از چند مرتبه آزمایش، پیش از پوشیدن عینک نیز رفتارهایی عجیب را از خود نشان دادهدند. دانشمکندان با اتکا به موارد علمی و نتیجه آزمایشانهای خود اعلام کردند، واقعیت افزوده مغز را درگیر موارد زیادی کرده و با آشته سازی ذهن انسان سبب تغییر رفتار او میشود.
اگرچه میزان این تغییر رفتار در افراد مختلف متمایز است ولی به طور کلی میتوان گفت واقعیت افزود به خصوص در طولانی مدت تاثیر مخربی بر ذهن انسان میگذارد. به عنوان مثال یک از افراد شرکت کننده در آزمایش پس از گذاشتن چند مرتبه این عینک بر روی صورت خود و تماشا و تصور صحبت با فردی دیگر، ارتباط کمتر و سردتری با همسر خود پیدا کرده است.
انتهای پیام/