حسینی با بیان اینکه ۴ میلیارد دلار پروژه فنی و مهندسی در عراق داریم، گفت: با تصمیم جدید عراق بزودی پروژه‌های فعال بیشتر می‌شود.

سال گذشته روزانه ۲۰ میلیون دلار به عراق صادرات داشتیمبه گزارش خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید حسینی دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق امروز در نشست اتاق مشترک ایران و عراق  که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار کرد:  ۱۲ روز پیش دولت عراق اعلام کرد همه پروژه‌های نیمه تمامی فنی و مهندسی ایران می‌توانند در این کشور آغاز به کار کنند، همچنین دولت عراق آمادگی خود را برای پرداخت صورت حساب آن‌ها اعلام کرده است. 

حسینی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ شرکت فنی- مهندسی ایرانی در این کشور درگیر فعالیت بودند، گفت: چهار میلیارد دلار قرارداد فنی مهندسی در عراق داشتیم که تنها یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در این سال‌ها فعال بود. با تصمیم جدید عراق هزینه باقی این قرارداد‌ها پرداخت شده و خدمات فنی مهندسی ایران افزایش خواهند یافت.

دبیرکل اتاق مشترک ایران و  عراق گفت: به زودی حدود ۵۰۰ پروژه فنی و مهندسی در بصره آغاز به کار خواهد کرد، بنابراین اکنون زمان حضور شرکت‌های ایران در بازار عراق است تا پیگیر این پروژه‌ها باشند.

وی بیان کرد: سال گذشته به طور متوسط روزانه ۲۰ میلیون دلار به عراق صادرات داشتیم که این روند تقریبا امسال هم ادامه دارد. 

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق، صادرات به عراق در فرودین ماه را ۳۸۹ میلیون دلار مطرح کرد و اظهار کرد: تا ۲۴ اردیبهشت امسال ۵۷۶ میلیون دلار صادرات به عراق داشته ایم و تلاش می‌کنیم کمبود صادرات فروردین را در آمار این ماه جبران کنیم.


بیشتر بخوانید: پرداخت ۱۱۳ میلیون دلار خسارت برای صادرکنندگان عراق/۳.۴ میلیارد دلار ضمانت نامه صادر شد


دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به بخشنامه ۱۳ اسفند بانک مرکزی اذعان کرد: قرار بود سه بانک پارسیان، ملی و تعاون اسلامی از صادرکنندگان دینار خریداری کرده و به آن‌ها ریال تحویل دهند، اما محقق نشد. اکنون نیز با  تصمیم جدید بانک مرکزی، قرار است در بانک کشاورزی و اقتصاد نوین شعباتی برای انجام این کار تعیین شود. همچنین مقرر شده چند صرافی معرفی شوند تا از طریق آن‌ها صادرکنندگان دینارشان را تحویل داده و با کمترین اختلاف قیمت، ریال دریافت کنند.

وی گفت: این اقدام باعث حل مشکلات پیمان سپاری ارزی و نقل‌و انتقالات مالی تجار خواهد شد.

این مقام مسئول گفت: قرار شده صادرکنندگانی که قبل از ۲۶ مرداد سال گذشته صادراتشان را ریالی ثبت کرده بودند، اطلاعات خود را به بانک مرکزی اعلام کنند تا این ثبت سفارش جزو آمار‌های صادراتی‌شان حساب شود، در نتیجه مشکلی برای تعهد ارزی آن‌ها بوجود نخواهد آمد.

حسینی همچنین با توجه به مشکلات بازرسی کالا‌های ایرانی برای صادرات گفت: شرکت‌های بازرسی ایرانی به زودی جایگزین شرکت‌های بازرسی عراق می‌شوند ضمن اینکه در حال حاضر یک شرکت ایرانی مشغول به این کار است.

انتهای پیام/

شرکت‌های بازرسی ایرانی به زودی جایگزین شرکت‌های بازرسی عراق می‌شوند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار