به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آلودگیهای محیطی میتواند از طریق تداخلات انسانی و یا پدیدههای طبیعی اتفاق افتد. آلودگیهای محیطی در هوا، مهمترین عامل خطر در بروز بیماریهای تنفسی، ریوی، آسم، پوستی، چشمی، سرطان و به مرور زمان باعث آلزایمر و پارکینسون شوند.
منبع آلودگی از حجم کوچک مثل خاکستر سیگار تا حجم بزرگ مثل سوخت ماشینها و فعالیتهای صنعتی است. این ذرات آلوده به مرور زمان باعث بروز بیماریهای تنفسی، ریوی و سرطان میشود و حتی باروری مردان و رشد بدو تولد نوزاد را کاهش میدهد. آلودگی محیطی با بیشتر مرگ و میرها ارتباط مستقیم دارد.
کارشناسان تغذیه مصرف شیر و لبنیات کم چرب را به همه گروههای سنی به صورت روزانه و مخصوصا افراد تحت خطر در کارخانهها و معدنها و همچنین محیطهای کاری پرتوزا توصیه میکنند. همانطور که میدانید مکانهای آلوده دارای فلزات سنگین از جمله سرب است که به راحتی از طریق تنفس به عنوان یک سم وارد بدن میشوند.
شیر منبع پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم است و این ریز مغذیها میتوانند با فلزات سنگین از قبیل سرب ترکیب شده تا در بدن پخش نشوند و از طریق ادرار و مدفوع دفع شوند. همچنین مصرف شیر و فراوردههای آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی میشود. در زیر گروه شیر و لبنیات هرم غذایی ایران توضیح داده شده است.
گروه شیر و لبنیات:
این گروه شامل شیر و فرآوردههای آن (ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ) است. این گروه دارای کلسیم، پروتئین، فسفر، ویتامین B ۱۲ و B ۲و سایر مواد مغذی بوده و بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکانم استخوان و دندان ضروری است. میزان توصیه شده مصرف روزانه لبنیات ۳-۲ واحد است.
یک لیوان شیر کم چرب ۲۴۰ سی سی شامل، ۱۰۲ کیلو کالری انرژی، ۸ گرم پروتئین، ۱۲ گرم کربوهیدرات، ۱۳ گرم قند، ۲ گرم چربی و منیزیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم و ویتامین دی، B ۲, B ۱۲ است.
منبع: فارس
انتهای پیام/