به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، داشتن تحرک فیزیکی در روز، به افراد در حفظ استقلالشان کمک میکند. حداقل میزان تحرک جسمی میتواند مشوقی برای افراد مسن بیتحرک برای شروع سبک زندگی پرتحرک باشد که فواید متعدد برای سلامت شان خواهد داشت. ورزش تاثیرات زیادی بر سلامت جسم و روان سالمندان دارد که در ادامه به بخشی از آنها اشاره میکنیم:
افزایش نشاط
افسردگی، بسیاری از افراد میانسال را آزار میدهد. زمانی که این افراد، بخشی از فعالیت و تحرک خود را از دست میدهند، ممکن است، دچار افسردگی شوند. پیادهروی و میزان شادی، ارتباط مستقیمی با هم دارند. همچنین پیاده روی روزانه موجب تقویت هوشیاری سالمندان میشود و به این ترتیب، عزت نفس و اعتماد به نفس آنها افزایش مییابد.
بهبود وضعیت خواب
پیاده روی با بهبود گردش خون و آثار مثبت بر سلامت جسم و روح سالمند، باعث بهبود خواب او میشود. مطالعات حاکی از آن است که اختلالات خواب در افراد بین ۵۰ تا ۷۳ سال که یک ساعت پیادهروی میکنند، به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد.
بهبود گردش خون
فشار خون و غلظت خون، از شایعترین بیماریهای دوران سالمندی است. این موضوع میتواند منجر به بیماری قلبی و دیگر بیماریها شود و خطر حیاتی برای سالمند داشته باشد. محققان دانشگاه تِنِسی دریافتهاند که پیادهروی، گردش خون را بهبود میدهد و مزایایی مانند کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به همراه دارد.
متوقف کردن کاهش توده استخوانی و تقویت عضلات سالمند
کمبود توده استخوانی ممکن است باعث شکستن سریع و آسان استخوانها شود. افراد مسنی که در خطر پوکی استخوان هستند، برای حفظ تودههای استخوانی در سنین پیری، باید ورزش کنند.
افزایش تعادل جسمی
لیزخوردن و زمینخوردن، در میان افراد سالخورده شایع است. این موضوع غالبا درنتیجه فقدان استحکام استخوان لگن و کاهش تعادل بدن، روی میدهد. پیادهروی، استخوان لگن، شکم و بسیاری از عضلات را که با هم فعالیت و به حفظ تعادل بدنی فرد کمک میکنند، درگیر میکند.
اصولی که سالمندان باید هنگام پیاده روی رعایت کنند
– کفشهای راحت، کاملا اندازه و بنددار بپوشید.
– لباسهای راحت، سبک و متناسب با دمای هوا بپوشید.
– پیاده روی را با سرعت کم شروع کنید.
– دریک وضعیت متعادل و راحت راه بروید.
-هنگام راه رفتن نفسهای عمیق بکشید.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/