نکات تغذیه ای برای ماه مبارک رمضان
افطار، شروع یک وعده تغذیهای بعد از چند ساعت گرسنگی و تشنگی است؛ در این ساعات به دلیل رسیدن سطح قند خون به حداقل خود، بیشتر روزهداران در وعده افطار به سمت مواد شیرین متمایل میشوند، در این بین با مصرف زولبیا بامیه و نوشیدن آب زیاد، افزایش قندخون و مشکلات گوارشی مانند سوء جذب و دل پیچه به سراغ روزهداران خواهد آمد. به همین دلیل استفاده از کربوهیدرات و پروتئین مانند نان و پنیر، سوپ و آش سبک و یا حلیم کم چرب بدون شکر از گزینههای مناسب برای وعده افطار محسوب می شود.
خوردن سحری می تواند سطح مناسب تری از قند خون را در طول روز برقرار کند که منجر به کارایی بالاتر جسمی و مغزی خواهد شد. سحری مناسب و اصولی ویژگی هایی از نظر حجم و مقدار مانند یک ناهار باید لحاظ و با افزودن فیبر در قالب سالاد و سبزی به تنظیم فعالیت دستگاه گوارشی، تنظیم بهتر قند خون و تعادل در آب بدن کمک کرد.
مشکلی که اقایان نباید نادیده بگیرند
دشواری در بلع یا به اصطلاح پزشکی دیسفاژی نشانه ای است که مردان هیچگاه نباید آن را نادیده بگیرند؛ دشواری در بلع از علائم بازگشت اسید معده به مری است و می تواند از یک بیماری آلرژیک یا سرطان مری ناشی شود، از این رو، باید مورد ارزیابی قرار بگیرد.
ابتلا به بازگشت اسید مزمن می تواند منطجر به بروز تغییرات پیش سرطانی در مری شود که این شرایط به نام مری بارت (Barrett's Esophagus) شناخته می شود. درمان بازگشت اسید معده ممکن است به پیشگیری از مری بارت و سرطان مری کمک کند و مراجعه به موقع تاثیری چشم گیر بر کنترل آن دارد.