به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی؛ فرامک عزیز کریمی، مدیر کل دفتر امور غلات و محصولات اساسی اظهار کرد: سالانه به طور متوسط نزدیک به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار هکتار جو آبی و ۹۰۰ تا یک میلیون هکتار جو دیم در کشور کشت میشود.
وی افزود: از این سطح بیش از ۳ میلیون تن تولید جو آبی و دیم داریم و امسال با توجه به شرایط خوب بارندگی در اکثر استانهای کشور، افزایش حدود ۳۰۰ هزار تنی جو را برآورد کردهایم.
عزیز کریمی درباره وضعیت تولید جو گفت : در مزارع آبی به طور متوسط ۳.۵ تن و اراضی دیم بین یک تا ۱.۲ تن در هکتار جو تولید میشود.
بیشتر بخوانید: افزایش تولید محصولات زراعی در سال های اخیر
این مقام مسئول ادامه داد: در مناطق سرد و معتدل که پتانسیل ارقام بیشتر و دوره رشد نیز طولانیتر است، جوکاران حرفهای حدود ۱۲ تا ۱۴ تن از این محصول در هر هکتار با رقم بهمن و ۸ تا ۱۰ تن در هکتار رقم تولید کردهاند.
وی از برنامه معاونت امور زراعت برای افزایش ضریب مصرف بذور گواهی شده جو توسط کشاورزان خبر داد و گفت: ما به دنبال آن هستیم که ظرف سه سال آینده ضریب استفاده از بذور گواهی شده جو را به ۴۵ درصد برسانیم.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی افزود: در حال حاضر زیر ۲۰ درصد از بذور گواهی شده جو در مزارع استفاده میشود و مابقی بذور را کشاورزان از طریق خود مصرفی تأمین میکند.
وی با بیان اینکه سال گذشته نزدیک به ۳۳ هزار تن بذر جو در کشور تولید شد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت، اظهار کرد: با رشد قیمت جو، اشتیاق کشاورزان برای کشت این محصول بیشتر شده و امسال ما تولید ۵۰ هزار تن بذور اصلاح شده جو را در برنامه داریم.
عزیز کریمی در پایان تصریح کرد: اکثر ارقام جو، داخلی هستند، اما ارقام خارجی هم در کشور کشت میشود به طوری که سال گذشته چهار رقم خارجی از کشورهایی مانند فرانسه و مجارستان وارد و مورد مصرف کشاورزان قرار گرفت که بیشتر برای تولید علوفه بود.
انتهای پیام/