وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در آینده با گسترش دیجیتال و فناوری‌ها بسیاری از مشاغل امروزی از بین خواهند رفت.

بسیاری از مشاغل امروز در اینده وجود نخواهد داشتبه گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش ملی آینده کار اظهار کرد: دیجیتالی و الکترونیکی شدن تولید، تجارت، تامین زنجیره تامین را در آینده تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: گسترش دیجیتال، اینترنت اشیا و ابزار‌های هوشمند و فناوری‌های نوین شاهد تغییر در فرآیند مشاغل و کار در آینده خواهیم بود و در این حوزه با پرسش‌هایی مواجه خواهیم بود که چگونه می‌تواند سیاست بازار کار را با آینده هماهنگ کنیم؟

شریعتمداری بیان کرد: این واقعیت قابل انکار نیست که بسیاری از مشاغل امروز در آینده به صورت الکترونیک انجام خواهند شد و این تغییر برای جوانان پیام آور این موضوع است که در آینده به محدودیت بازار کار مواجه خواهند شد.

وی گفت: در آینده دو سوم از مشاغل در جهان به صورت الکترونیک انجام می‌شود و لازم است از دانش جهانی برای تغییر در بازار کار استفاده کنیم به گونه‌ای که روابط کار عدالت محور باشد و زمانی موفق خواهیم شد که منافع مردم در دستور کار خود قرار دهیم.

وزیر کار بیان کرد: برای اصلاح سیاست بازار کار با تغییر در سیستم تامین اجتماعی و بستر‌های سیاست کار مواجه خواهیم بود.

شریعتمداری بیان کرد: زمانی که بازار کار در بخشی کاهش پیدا می‌کند در یک بخش دیگر با افزایش رو به رو خواهد بود و افراد حاضر در بازار کار نمی‌توانند به سرعت از یک بخش به بخش دیگر منتقل شوند و در این خصوص ایجاد مهارت سازی برای اینکه شرایط را به گونه آماده کنیم تا افراد بتوانند خود را به بازار کار جدید متصل کنند ضروری است.

وی گفت: با شرایطی که در آینده در بازار کار ایجاد می‌شود در نظر گرفتن دستمزد مکفی و ایجاد محیط کار ایمن ضروری است.

وزیر کار افزود: ایجاد کار شایسته افراد و افزایش بهروری یک چالش ملی پیش روی همه کشور‌ها است و در آینده چالش اشتغال  به ویژه برای زنان و مردان جوان قطعا پیچیده‌تر خواهد شد.

شریعتمداری گفت: با گسترش دنیای دیجیتال بسیاری از مشاغل پر اشتغال امروز رو به نابودی می‌روند، اما فرصت‌های شغلی جدید هم ایجاد می‌شود.

وی گفت: مجمع اقتصاد جهانی براین باور است که ۶۵ درصد کودکانی که امروز در دبستان‌ها مشغول به تحصیل هستند در آینده در مشاغلی فعالیت خواهند کرد که امروز وجود ندارد و در آینده گفتن این حرف که فردی شغل پدرش را به ارث می‌برد بی معنا خواهد بود.

وزیر کار بیان کرد: مهارت در بازار کار آینده در حال تکامل است و تقاضا برای کارگران دارای مهارت افزایش پیدا خواهد کرد و کارگران کم مهارت یا شغل خود را از دست خواهند داد و یا کار آن‌ها کم رونق خواهد شد.

شریعتمداری گفت: امروز با سوالاتی از جمله اینکه چگونه می‌توانیم مهارت‌ها را با مشاغل آینده تطبیق دهیم مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی به عنوان بهترین موتور رشد برای افزایش دانش و مهارت است، گفت: در آینده بخش اعظم بازار کار در دست بخش خصوصی خواهد بود.

وی گفت: بخش خصوصی می‌تواند در هماهنگ کردن مهارت‌ها با بازار کار آینده و انطباق آن‌ها را هم کمک کند.

وزیر کار گفت: سالیانه میلیون‌ها نفر وارد بازار کار می‌شوند، اما هنوز بسیاری از افراد مهارت‌های لازم را ندارند.

شریعتمداری افزود: به نظر می‌رسد نهضت مهارت آموزی نیازمند ایجاد یک اکوسیستم مهارتی است تا بتواند بین تمامی ذی نفعان و بخش خصوصی و عمومی ارتباط ایجاد کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.