آیین نکوداشت هفتمین روز ارتحال آیت‌الله اشکوری از شاگردان برجسته شهید آیت الله صدر در قم برگزار می‌شود.

آیین نکوداشت آیت‌الله اشکوری در قم برگزار می‌شود به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛آیین نکوداشت هفتمین روز درگذشت عالم مجاهد،آیت‌الله سید نورالدین اشکوری ،نماینده سابق مقام معظم رهبری در سوریه و از شاگردان شهید آیت الله سید محمد باقر صدر ،پنج‌شنبه ١٢ اردیبهشت‌ماه، پس از نماز مغرب‌وعشاء در قم، حسینیه نجفی‌ها، خیابان انقلاب (چهارمردان) برگزار می‌گردد.

 سخنران این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین سید مرتضی حسینی از شاگردان مرحوم آیت‌الله اشکوری و نماینده سابق مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی و مرثیه‌سراحاج عباس حیدر زاده خواهد بود.

خاطرنشان می‌شود: مجلس ویژه بانوان، هم‌زمان در بیت معظم‌له، واقع در بلوار شهید روحانی، پلاک ٢۶ برگزار می‌شود.

آیت‌الله سیدنورالدین اشکوری که ماه‌های اخیر را در قم به سر می‌بُرد، سه‌شنبه، سوم اردیبهشت‌ماه امسال  بر اثر سکته مغزی دارفانی را وداع گفت.

پیکر مرحوم آیت‌الله اشکوری روز پنجشنبه پس از تشییع از مسجد امام حسن عسکری (ع) و طواف به دور حرم مطهر حضرت معصومه (س) و اقامه نماز آیت‌الله جعفر سبحانی از مرجع تقلید در گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) قم به خاک سپرده شد.

آیت‌الله اشکوری سال ۱۳۱۶ در نجف اشرف دیده به جهان گشود، این عالم دینی از شاگردان استاد شهید آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر بود و از نخستین کسانی است که با شهید صدر در زمانی که وی هنوز شهرتی نیافته بود آشنا شد.

آیت‌الله اشکوری از معتمدان شهید صدر بود و در بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی نمایندگی او را به‌عهده داشت، همچنین رابطۀ بسیار نزدیک آیت‌الله اشکوری با استاد سبب شد بسیاری از ویژگی‌های شخصیت و زندگی شهید صدر را بشناسد.

نامه‌های به‌جامانده از شهید صدر خطاب به استاد اشکوری نشان‌دهنده عمق و گستره بسیار زیاد ارتباط میان این شاگرد و استاد است، وی پس از اخراج از عراق به ایران آمد و ضمن حفظ رابطه با استاد مشغول به فعالیت‌های انقلابی ضد نظام شاهنشاهی شد و به همین دلیل ساواک در پی دستگیری این عالم مجاهد بود و سرانجام نیز او را دستگیر و تبعید کرد.

آیت‌الله اشکوری پس از انقلاب مسئولیت‌های مختلفی را از سوی امام‌خمینی (ره) در کرج و قزوین به‌عهده گرفت و نماینده امام راحل در برزیل بود، پیش از انقلاب و در ایام جوانی مدتی را در قم هم‌ بحث آیت‌الله خامنه‌ای بود بعدها به‌نمایندگی از ایشان در سوریه حضور پیدا کرد.

وی پژوهشگاه تخصصی شهید صدر را هم‌زمان با کنگرۀ بین‌المللی شهید صدر در سال ۱۳۷۹ تأسیس کرد و مجموعه آثار شهید صدر را برای نخستین بار در قالب «موسوعة الامام الشهید السید محمدباقر الصدر» به‌چاپ رساند.

استاد اشکوری با وجود مسئولیت نمایندگی آیت‌الله سیدکاظم حائری در عراق به پژوهشگاه شهید صدر اشراف داشت و ترجمۀ آثار شهید صدر و نیز پژوهش دربارۀ اندیشه‌های ایشان زیر نظر وی انجام می‌شد.

انتهای پیام/ش

ارتحال آیت الله سید نورالدین اشکوری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.