درصد تغییرات متوسط شاخص کل بخش صنعت در چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ٩٧ نسبت به متوسط شاخص در چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده کل بخش صنعت) ٦٤.٦ درصد است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مرکز آمار درصد تغییرات متوسط شاخص کل بخش صنعت در چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ١٣٩٧ نسبت به متوسط شاخص در چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده کل بخش صنعت) معادل ٦٤,٦ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل پاییز سال ١٣٩٧ (٤٧.٣ درصد)، افزایش داشته است.

شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در فصل زمستان ١٣٩٧ به عدد ٤٧٩,٩ رسید که نسبت به شاخص فصل قبل (٤٢٠.٤)، ١٤.١ درصد و شاخص فصل مشابه سال قبل (٢٥٣.٦)، ٨٩.٢ درصد افزایش داشته ­است. درصد تغییرات متوسط شاخص کل بخش صنعت در چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ١٣٩٧ نسبت به متوسط شاخص در چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده کل بخش صنعت) معادل ٦٤.٦ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل پاییز سال ١٣٩٧ (٤٧.٣ درصد)، افزایش داشته است.


بیشتر بخوانید: افزایش ٦٠.٧ درصدی شاخص قیمت تولید کننده بخش معدن در زمستان ٩٧


زیر بخش­های زیر به ترتیب بیش­ترین تأثیر را در تغییرات فصلی این شاخص داشته­ اند:

شاخص قیمت تولیدکننده در زیر بخش "صنایع تولید زغال سنگ پالایشگاه‌های نفت" با ١٢,٦ درصد افزایش نسبت به فصل قبل از عدد ٤٧٨.٠ به ٥٣٨.٢ رسید و بیشترین تاثیر در افزایش شاخص کل فصل زمستان را داشته ­است. رشته فعالیت "تولید فرآورده‌های نفتی تصفیه شده" بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این زیر بخش داشته ­است.

شاخص قیمت تولیدکننده "تولید فلزات اساسی" با ٢٥,٢ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (٣٧٠.٩) و رسیدن به عدد ٤٦٤.٤، رتبه دوم تاثیرگذاری را در افزایش شاخص کل فصل زمستان داشته ­است. رشته فعالیت‌های "تولید محصولات اولیه آهن و فولاد" با ٢٧.٧ درصد، "تولید محصولات اساسی آلومینیومی" با ٣٥.٨ درصد و " تولید محصولات اساسی مسی" با ٦.٢ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به ترتیب بیش‌ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته است.

در فصل مورد بررسی، شاخص قیمت تولیدکننده "تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر" با ٢٥,٢ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (٣٢١.٧) و رسیدن به عدد ٤٠٢.٧، رتبه سوم تاثیرگذاری را در افزایش شاخص کل تولیدکننده بخش صنعت داشته است. رشته فعالیت­های "تولید وسایل نقلیه موتوری" با ٢٧.٦ درصد، " تولید بدنه اتاق‌سازی برای وسایل نقلیه موتوری و ساخت تریلر و نیم تریلر" با ١٤.٦ درصد افزایش نسبت به فصل قبل بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته­ اند.

در فصل مورد بررسی، شاخص قیمت تولیدکننده " صنایع مواد غذایی و آشامیدنی" با ٨,١ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (٣٨٨.٢) و رسیدن به عدد ٤١٩.٧، رتبه چهارم تاثیرگذاری را در افزایش شاخص کل تولیدکننده بخش صنعت داشته است. رشته فعالیت­های " کشتار دام و طیور" با ٢٥.٣ درصد، " تولید فراورده‌های لبنی" با ٤.٩ درصد " آماده‌سازی و آرد کردن غلات و حبوبات" با ٨.٤ درصد، " تولید خوراک دام و حیوانات" با ٢٠.٣ درصد و " عمل‌آوری و حفاظت میوه‌ها و سبزی‌ها" با ١٧.٠ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به ترتیب بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته ­اند.

شاخص قیمت "صنایع محصولات شیمیایی" با ١١,٨ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (٤٤٣.٢) و رسیدن به عدد ٤٩٥.٧، رتبه پنجم تأثیرگذاری در افزایش شاخص کل فصل زمستان را به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت­های "تولید مواد پلاستیکی به شکل اولیه و ساخت لاستیک مصنوعی" با ٢٠.٢ درصد، " تولید مواد شیمیایی اساسی بجز کود و ترکیبات ازت" با ٦.٩ درصد، " تولید انواع رنگ و روغن جلا و پوشش‌های مشابه و بتانه" با ٩.٩ درصد و " تولید الیاف مصنوعی" با ١٤.٠ درصد افزایش نسبت به فصل قبل، بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته­‌اند.

شاخص قیمت " تولید منسوجات" با ١٠,٩ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (٣٧٦.٥) و رسیدن به عدد ٤١٧.٥، رتبه ششم تأثیرگذاری در افزایش شاخص کل فصل زمستان را به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت‌های " آماده‌سازی و ریسندگی الیاف" با ١٣.٩ درصد، " فرش ماشینی و موکت" با ٤.٨ درصد افزایش نسبت به فصل قبل، بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته­ اند.

شاخص قیمت در زیر بخش صنعتی "تولید محصولات فلزی فابریکی بجز ماشین‌آلات" با ١٥,٢ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (٤٢٨.٦) و رسیدن به عدد ٤٩٣.٧، رتبه هفتم تأثیرگذاری را در افزایش شاخص کل بخش صنعت در فصل زمستان به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت­های " تولید سایر محصولات فلزی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر" با ٢٧.٤ درصد، " تولید محصولات فلزی ساختمانی" با ٦.٨ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به ترتیب بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته ­اند.

شاخص قیمت در زیر بخش صنعتی " تولید سایر محصولات کانی غیر فلزی" با ٤,٥ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (٢٩٤.١) و رسیدن به عدد ٣٠٧.٣، رتبه هشتم تأثیرگذاری را در افزایش شاخص کل بخش صنعت در فصل زمستان به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت­های " تولید سایر محصولات کانی غیر فلزی طبقه‌بندی نشده درجای دیگر" با ١٠.٨ درصد، " تولید محصولات ساخته شده از بتن سیمان و گچ" با ٥.٨ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به ترتیب بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته ­اند.

شاخص قیمت در زیر بخش صنعتی " تولید محصولات لاستیکی و پلاستیکی" با ٧,١ درصد افزایش نسبت به شاخص فصل قبل (٥٦٥.٣) و رسیدن به عدد ٦٠٥.٥، رتبه نهم تأثیرگذاری را در افزایش شاخص کل بخش صنعت در فصل زمستان به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت­های " تولید محصولات پلاستیکی بجز کفش" با ٨.٠ درصد، " تولید لاستیک رویی و تویی و روکش کردن مجدد و بازسازی" با ٣.٩ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به ترتیب بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته ­اند.

سایر زیر بخش­های صنعتی بجز "تولید ماشین­ آلات اداری و محاسباتی" با اقزایش شاخص قیمت نسبت به فصل قبل همراه بوده ­اند و سهم ­های کمتری از تاثیرگذاری در تورم فصل زمستان کل بخش صنعت داشته­ اند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی ، صنعت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار